Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей99Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 4 из 9
Показано с 31 по 40 из 88.
    23q
    23-й участник

Re: История дома поблизости ул. Медицинской (район психбольницы)

оо!)) у меня есть знакомый архитектор, спрошу)

Філософф

Ответ Сообщение от kilov Посмотреть сообщение
    Ну, если я ничего не путаю, это медсестра, которая спасает солдата. Но во времена учебы в медакадемии, на парах по психиатрии, мы называли этот памятник "Передозировка аминазина")

Официальное название памятника, кажись, "Медицинским работникам, участникам Великой Отечественной Войны". Как-то так...
    Тю. А я думала что-то новенькое, забавное. Взяли б и сваяли возле дурдома что-то концептуальное, чтоб не скучно.

Ответ Сообщение от kilov Посмотреть сообщение
    Тобто можливо, що після розкуркулення того пана, тут розміщувалась психіатрична лікарня.

А, может, и не психиатрическая, а просто общего назначения...
    Пророк

І я хочу сходити до того будинку. Може на цих вихідних?
    Здібна учениця

Чері, глянь на прогноз погоди, там не дуже льотна погода намічається))
    ри?

черешня, пішли, да? Правда обіцяють дощ на вихідних, але жуть як хочеться побачити цю псіхрозвалюху)
    Sky
    Небо в твоїх очах ©

Ответ Сообщение от laithemmer Посмотреть сообщение
    черешня, пішли, да? Правда обіцяють дощ на вихідних, але жуть як хочеться побачити цю псіхрозвалюху)
    А кумпанію скласти можна? А погодку таку на весь тиждень передають, так навіть цікавіше.
    змія болотяна ОЧКОва

ААААААААА, дівчатка-курчатка, а ви не хочете на якихсь інших вихідних тудамсь сходить? бо ето самоє, дужечко хочеться і зовсім не можеться (((
    Пророк

Я не проти і на інших вихідних, і на цих можу. Чур, якшо Уксус не йде, я в неї позичаю перша резинові сапожки для цього походу!
    А ще, коли в"їзжати до Полтави, то після вирубки чагарнику з приводу святкування 300- річчя, стало видно (мені) будинок по ліву сторону від дороги. Двоповерховий, не такий красивий, як той, про який тема, але видно, що старий. Може теж якогось барина. пОняли про який я?
    Новачок

Ответ Сообщение от черешня Посмотреть сообщение
    А ще, коли в"їзжати до Полтави, то після вирубки чагарнику з приводу святкування 300- річчя, стало видно (мені) будинок по ліву сторону від дороги. Двоповерховий, не такий красивий, як той, про який тема, але видно, що старий. Може теж якогось барина. пОняли про який я?
    То будівля колишнього штабу військової частини ПММ (склад паливно-мастильних материалів), яка обслуговувала зокрема полтавський військовий аеродром. Ця частина була з’єднана з аеродромом залізничною гілкою, рух по якій відбувався через резервні колії Київського вокзалу. Військовий склад паливно-мастильних материалів (російською - склад ГСМ) перестав діяти після того, як фактично прийшов в занепад полтавський військовий аеродром. Деякий час тут відбувався якийсь рух, а потім частину демонтували і з нагоди святкування 300-ої річниці ПБ на її території провели реконструкцію поля полтавської битви. Шкода що при цьому ліквідували дендрофонд військової частини - там був дубовий гайок, кленові та каштанові алеї, красені-ясени та розлогі затишні берестки. При бажанні та виваженому підході, можна було б створити дендропарк і при цьому лишити місце і для ППБ. Але реконструктори, мабуть, керувалися логікою, що під час ПБ дерев тут не було.

Ще одна недіюча військова частина (теж склад ПММ) знаходиться по вулиці Половка, якщо рухатись в бік Супрунівки: на протилежній стороні від повороту на залізничну станцію "Супрунівка" за СТО "Сузукі" (здається "Сузукі"). Але йти через центральне КПП не раджу - там охорона (територію хтось викупив і виставив ВОХР). Заходити краще з тилу, з вулиці Космічної або з Половчанського лісу, де могила полтавчан, розстріляних під час ВОВ. В колючому дроті огорожі багато пролазів, пройти на територію можна без проблем. Тут лишились красиві дуби і прикольні сюреалістичні військові об"єкти, є що пофоткати. Але, попереджую, з боку центрального КПП чергує охорона, що додає трипу адреналіну, але може його й зіпсувати. Та все ж рекомендую туди пролізти і потусіть на платформі для заправки цистерн - дуже сюровий об"єкт, майже як у "Сталкері".
    Новачок

Ну, как? Ходили? Жаль, поздно увидела тему и из вас ни с кем не знакома, с удовольствием сходила б тоже.
+ Ответить в теме
Страница 4 из 9