оо!)) у меня есть знакомый архитектор, спрошу)
Вы просматриваете тему История дома поблизости ул. Медицинской (район психбольницы) в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; оо!)) у меня есть знакомый архитектор, спрошу)
оо!)) у меня есть знакомый архитектор, спрошу)
І я хочу сходити до того будинку. Може на цих вихідних?
Чері, глянь на прогноз погоди, там не дуже льотна погода намічається))
черешня, пішли, да? Правда обіцяють дощ на вихідних, але жуть як хочеться побачити цю псіхрозвалюху)
ААААААААА, дівчатка-курчатка, а ви не хочете на якихсь інших вихідних тудамсь сходить? бо ето самоє, дужечко хочеться і зовсім не можеться (((
Я не проти і на інших вихідних, і на цих можу. Чур, якшо Уксус не йде, я в неї позичаю перша резинові сапожки для цього походу!
А ще, коли в"їзжати до Полтави, то після вирубки чагарнику з приводу святкування 300- річчя, стало видно (мені) будинок по ліву сторону від дороги. Двоповерховий, не такий красивий, як той, про який тема, але видно, що старий. Може теж якогось барина. пОняли про який я?
То будівля колишнього штабу військової частини ПММ (склад паливно-мастильних материалів), яка обслуговувала зокрема полтавський військовий аеродром. Ця частина була з’єднана з аеродромом залізничною гілкою, рух по якій відбувався через резервні колії Київського вокзалу. Військовий склад паливно-мастильних материалів (російською - склад ГСМ) перестав діяти після того, як фактично прийшов в занепад полтавський військовий аеродром. Деякий час тут відбувався якийсь рух, а потім частину демонтували і з нагоди святкування 300-ої річниці ПБ на її території провели реконструкцію поля полтавської битви. Шкода що при цьому ліквідували дендрофонд військової частини - там був дубовий гайок, кленові та каштанові алеї, красені-ясени та розлогі затишні берестки. При бажанні та виваженому підході, можна було б створити дендропарк і при цьому лишити місце і для ППБ. Але реконструктори, мабуть, керувалися логікою, що під час ПБ дерев тут не було.
Ще одна недіюча військова частина (теж склад ПММ) знаходиться по вулиці Половка, якщо рухатись в бік Супрунівки: на протилежній стороні від повороту на залізничну станцію "Супрунівка" за СТО "Сузукі" (здається "Сузукі"). Але йти через центральне КПП не раджу - там охорона (територію хтось викупив і виставив ВОХР). Заходити краще з тилу, з вулиці Космічної або з Половчанського лісу, де могила полтавчан, розстріляних під час ВОВ. В колючому дроті огорожі багато пролазів, пройти на територію можна без проблем. Тут лишились красиві дуби і прикольні сюреалістичні військові об"єкти, є що пофоткати. Але, попереджую, з боку центрального КПП чергує охорона, що додає трипу адреналіну, але може його й зіпсувати. Та все ж рекомендую туди пролізти і потусіть на платформі для заправки цистерн - дуже сюровий об"єкт, майже як у "Сталкері".
Ну, как? Ходили? Жаль, поздно увидела тему и из вас ни с кем не знакома, с удовольствием сходила б тоже.