Ну да раньше Куйбышева упиралась в К. Маркса, теперь Чорновола в Козака(х.з. хто це такий??). Идиотизм и все тут.... Лучше бы цифрами называли как в Нью-Йорке или "линиями" как на Васильевском Острове в Питере, и не будет проблем, а то...........
Вы просматриваете тему Полтавські вулиці в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Ну да раньше Куйбышева упиралась в К. Маркса, теперь Чорновола в Козака(х.з. хто це такий??).
Ну да раньше Куйбышева упиралась в К. Маркса, теперь Чорновола в Козака(х.з. хто це такий??). Идиотизм и все тут.... Лучше бы цифрами называли как в Нью-Йорке или "линиями" как на Васильевском Острове в Питере, и не будет проблем, а то...........
serg1975, Червоный Шлях:
1-я линия,
2-я линия,
3-я линия
...
нееееее, так не цікаво.
назви, вони ж повинні нести якесь емоційне навантаження.
а то таке - лінії, рядочки, квандранти. місто було би безликим (хоча, допускаю, що це момент звички, або як кажуть вумним словом - менталітету. Нам всьому треба дати назву). а так, кожна вулиця - неповторна і в кожної свій настрій. нехай це не ім’я деятєля, а шось пов’язане з ландшафтом, природнім "дефектом" і те де.
Ну, да!!! Или что-то нейтральное, или цифры.... Деятели к чему? Вот представьте себе, ну не любите Вы , предположим Ющенко, а через 5-10 лет назовут именем именно Вашу улицу. Это же кошмар, сколько будете жить , столько шарахаться от названия. Зачем????? Вчерашние вожди и герои , как видим становятся врагами и т.п..., а цифры они безлики или же сколько просто приятных слов на слуху ,-вот ими и надо называть улицы, переулки и площади.........
От, наприклад, я б нізащо не погодився якби мою вулицю перейменували з Алмазної на якусь восьму лінію, це абсурдно.
А ось, що знайшов з приводу вулиці Леніна
зверніть увагу на думку автора. а потім задумайтесь, якщо їй повернути історичну назву - це вже буде якась катавасія з маленьких вуличок.Сучасна вулиця Леніна, починаючись в центрі міста від площі 1100-річчя Полтави і вулиці Фрунзе (Кобиляцької), проходить по рівнинній частині міста до площі Леніна (називалася Мало-Петровською). Далі прокладена у XVIII ст. через Мазурівський яр, по якому проходила від Мазурівської брами Полтавської фортеці, вулиця круто спускається вниз на Поділ. На відтинку до сучасної вул. Пролетарської називалася Ново-Миколаївською, і далі - сучасний відтинок на Подолі (колишня вул. Різдвяна) завершувалася Кінно-Ярмарковою площею на березі р. Ворскли. Ряд забудови понад яром навпроти садиби краєзнавчого музею — називався Миколаївським бульваром. Перша її назва була на честь Петра I – Мало-Петровська. Після перемоги жовтневої революції (1917 р.) і встановлення в місті радянської влади, вулиця була перейменована на честь вождя світового пролетаріату В.І. Леніна. Здається мені, що завдяки традиціям наших властей перейменовувати цетральні вулиці міст іменами своїх вождів і правителів веде за собою те, що пройде ще декілька років незалежної Української держави, і знову цю вулицю перейменують ім'ям якого-небудь нового вождя або кумира. Але це у вигляді відступу.
Алмазная-нормально название. А если бы вы жили на ул.какгонибудьдурака))))???
serg1975, отой чувак, що у вас на аві, незадовго до своєї смерті за цією методикою перейменував грузинські вина. Замість твіші, оджалеші, ркацителі, кіндзмараулі, ахашені, хванчкара і т.д.. стало Вино №1, №2, №3, №4, №5 і вже не знаю до якого номера. але з його кончиною все повернулось на свої місця.
чи то образ так впливає?...
Вот-вот, кто-то и Гоголя считает ..... Смешно выглядит улица, например Автоагрегатчиков, правда? Там что все такие живут, или они герои, писатели...... А Депутатский переулок(по-моему на Рыбцах) это же идиотизм. Назвать просто ул. Абрикосовая, Яблоневая, Красивая................................Сколько нормальных и ни к чему не обязывающих слов.А то какими-то вурдалаками(при Союзе) назвали , а теперь именуем, переименуем..........