Вы просматриваете тему Українці мають готуватись до подорожчання природнього газу для населення в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от 23q Karen , отопление центральное? вот если б был котел ты б по
Чері, в мене також імергаз, і до нього підключений хронотермостат (так називається отой комп'ютер) Штука мастхев! Вночі та коли нема нікого вдома - економ режим, коли усі товкуться - комфорт. Можна поставити на кожну годину доби комфорт/економ, на кожен день свою унікальну програму.
Будинок за 9 годин не встигне вихолонути до 12°, якщо там не гуляють протяги... І економія буде відчутною. А от чи буде будинок швидко прогріватися - це залежить тільки від змонтованої системи опалення. Можеш поексперементувати і виявити, за який час підіймається температура до потрібної.
Вообщем у меня тоже имергаз и ради интереса давно игрался с режимами. Все правильно пишите что завист все от отопления. В моем случае с программатором у меня расход был больше на достаточно. В итоге у меня при морозах-20 котел стоит 50-55в основном на 35 минимум. Теплые полы рулят. И утепляться обязательно.
alexx76, ну блин, утепленный пол сам по себе это комфорт и ликвидация части теплопотерь, а теплый пол это двойной комфорт.
Друг недавно построился, на грунт пенопласт, сверху керамзитобетон, и финишем или плитка, или паркетная доска. Теплые полы не делал. Так у него плитка теплее, чем у меня "холодные" деревянные полы...
чого7
Ветровая электростанция на даче
Можу велику порівняльну таблицю скласти будинку і квартири, але буде офтоп, заведу якось тему про це. А якщо коротко, то жити в приватному будинку добре, коли молодий і здоровий, і не сам. Одна жінка не потягне. Грошей і фізичної роботи іде значно більше на будинок, ніж на квартиру, але праця на своєму приносить задоволення. Ну і близькість до землі поки що радує ( в бабусі було 80 соток огороду, то там уже було не до задоволень). Приємно дивитись на рослини, які вилазять після зими. Потроху звикаємо.
А Ви, Karen, писали що жили в приватному, тепер - у квартирі. Не шкодуєте?
Я просто щаслива, що у квартирі. У приватному секторі гарно лише влітку. Решта часу--одна грязюка. Рослини вирощувати люблю. По квартирі 30 вазонів з квітами. І у селі є де розвернутися. Теж 80 соток тільки під городом. Я б хотіла жити у приватному будинку у передмісті, але як буду пенсіонеркою.
Так, але ми як шукали дім, то бачили дуже багато одиноких бабусь, які мріють продати своє помістя з усією начинкою і купити на ті гроші просто однокімнатку біля магазину. Як правило чоловіки їхні давно повмирали, все господарство занепало, в молодості тягали браво воду з колодязів, а тепер якби комфорту. Все протікає, сипиться, лущиться і кришиться, сил немає. В однієї навіть був ставок з карасями, це на додаток до дому, городу, гаражу, купи постройок. Хотіла за все добро однокімнатку.