Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей6Благодарности
  • 1 Сообщение от LAEN
  • 3 Сообщение от tayatlas
  • 2 Сообщение от Ch!p
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 7 из 7.
    Пасажир

Межі міста Полтава

Чув колись, що Побиванка стала частиною Тахатаулово - і дійсно, вчора звернув увагу - на трасі вже знаки "Тахтаулово".
    Але - знаки "Полтава", що раніше стояли перед Побиванкою, воже стоять практично біля автоагрегатного заводу - кілометри на півтора ближче, ніж раніше.
    А в тому районі, де вони стояли, у наспрямку Полтави розташований знак "Міська смуга Полтави" - на синьому фоні.

Що це значить? Межі Полтави перенесли ближче до автоагрегатного? а як же тоді МБЗ, Івонченці, Яківці? Чи ляп з установками знаків? Не зовсім розумію...

Пророк

Re: Межі міста Полтава

Правила дорожнього руху.
    1. Загальні положення.
    1.10 Терміни, що наведені у цих правилах мають наступне значення:
    ...
    населений пункт - забудована територія, в'їзди на яку і виїзди з якої позначаються дорожніми знаками 5.45, 5.46, 5.47, 5.48 (див. додаток 1) ( 306а-2001-п );
    Таким чином, знак 5.45 "Полтава" стоїть прямо перед початком забудованої території.
    І, впринципі, досить давно вже стоїть.
    Пасажир

Ch!p, у 2009 році він стояв ще біля Побиванки. Є фото :)
    Пророк

Дорожные знаки НЕ ИМЕЮТ никакого отношения к РЕАЛЬНЫМ границам населенного пункта. Установка дорожных знаков регламентируется ПДД и ДСТУ и носит информативный характер для "установления единого порядка дорожного движения на территории Украины". К межеванию они не имеют никакого отношения.

Границы города не менялись. Насколько мне известно в указанном случае граница города начинается от поворота на птицефабрику.
    Пророк

Я знаю, що він там стояв.
    Сам був здивований, коли помітив десь місяців 8 тому, що його перемістили. Насправді, коли його перемістили я не знаю.

Але реальні межі міста згідно ПДР - це початок забудованої території.
    Через це виникали колізії в трактуванні деяких пунктів правил, зокрема розділу 12 "Швидкість руху", пункту 12.4.
    У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год.
    А також пункту 12.6 з його підпунктами.
    Так, ДАЙці вважали за межі населених пунктів знаки 5.45, 5.46, 5.47, 5.48 і складали на порушників адмін.протокол, чи просто брали хабарі. (до речі, хто раніше часто їздив дорогою до Побиванки, той точно помічав, що ДАЙці там любили пастися.)
    Водії ж в своє виправдовування посилалися на означення населеного пункту, що дано в ПДР, а саме те, що населений пункт, це в першу чергу забудована територія.

Думаю, щоб не виникало таких колізій і було переміщено знак до заводу.
    Пивовар

Из "непорядков" - на повороте с Яковцов на Зеньковскую нет знака "конец населенного пункта"
    Завсідник

Ответ Сообщение от Паук Посмотреть сообщение
    Из "непорядков" - на повороте с Яковцов на Зеньковскую нет знака "конец населенного пункта"
    Там нет и "Начало населенного пункта"...
+ Ответить в теме