Вы просматриваете тему Перемога у Другій світовій війні в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от Harald А в чому? В том, что нам так захотелось ))) Сообщение от
Кожному - своє. Це по-перше. Головна їхня заслуга в тому, що вони вижили і під совєтами, і під нацистами. І, до того ж, чому вони повинні були воювати за режим, який у них усе забрав, а діда розстріляв? То їхній вибір, і не мені, а тим більше - не Вам їх судити.
Так само як і не мені судити Ваших предків за їхній вибір.
По-друге, знов таки повертаючись до теми: це ж Ваші діди воювали, а не Ви - яка Ваша особисто заслуга в тому? То правда, їм належить шана і респект, але невже вона має проявлятися в тому, щоб Ви начепити на себе заслужений ними, а не Вами, бойовий декор? Або фєньку, що його імітує?
Як там у Крилова:
"Да наши предки Рим спасли!" -
"Все так, но вы что сделали такое?" -
"Мы? Ничего". - "Так что же доброго в вас есть?
Оставьте предков вы в покое
Им поделом была и честь,
А вы, друзья, годны лишь на жаркое"
Нарешті, по-третє: оцінка тих подій не може бути однозначною - і це нормально. І жоден з поглядів не повинен мати статусу офіційного, як це намагається робити нинішня влада.
Harald, за стихи "зачет"![]()
На жаль, віршик не мій-))
Іван Андрійович Крилов справді був великим тюхтієм - але це набагато краще, ніж грабувати і гвалтувати когось. Натомість байки писав, які тепер - класика жанру.
А щодо спадкоємності поколінь - я колись давно у дитинстві начепив медаль діда, так мені бабця лекцію прочитала, що таке добре і що таке погано, досі пам'ятаю-))
Думаю, про будь-який символ, маючи бажання, можна знайти факти невідповідності тощо. Власне, учасники акції, які на знак пам"яті носили ці стрічки, ніколи і не стверджували, що цей символ використовувався у 2 світовій. Якщо розглядати цей символ як загальний знак військової, солдатської доблесті, для чого, ІМХО, є всі підстави, то наче все на місцях.
Інша справа, що вдягнути стрічку - це ще абсолютно не означає насправді повагу до ветеранів...тому ця акція і загалом зовнішні прояви для мене вартують небагато.