Вы просматриваете тему Перемога у Другій світовій війні в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от Michael Не пойму, что принципиально плохого в данной акции памяти? Ок, допустим, туда
бывает и по другому https://www.facebook.com/currenttime...3754816506215/
Тю, американцы до сих пор празднуют события почти 250-летней давности и не видят в этом ничего зазорного. Для США подписание Декларации независимости определило создание государства. Для населения СССР победа во Второй мировой определила вообще выживание как таковое миллионов людей. Учитывая это, а также огромные жертвы, не вижу ничего плохого в самом праздновании 9-го мая.
Соглашусь, однако, что повсеместное упоминание войны, "деды воевали" к месту и нет, "можем повторить" (не можем) и вот этот вот все из уст пропагандистов и разного рода люмпенов, безусловно, дискредитирует этот праздник, что лично мне не мешает адекватно относиться к этой дате и не впадать в крайности.
Касаемо "Бессмертного полка", то это вообще акция памяти, она скорее скорбная по сути своей, поэтому я бы не назвал это "фапаньем". Собрать информацию о родственнике, воевавшем, и вероятно, погибшем в войну - в рамках данной акции - вполне достойное занятие, имхо.
Будь ласка, не валіть все в одну купу. Якщо пропагандисти використовують події війни у своїх ціляї, чому я повинен відмовитися від вшанування пам`яті жертв і учасників жахливої кропопролитної війни?
https://www.facebook.com/ivasi.news/...3873264762285/
"Данная акция памяти" в Донецьку:
Хочете приєднатись?
Ніхто у Вас Ваше право на вшанування не відбирає. Але підтримуючи отой колорадський "полк", ви солідаризуєтесь з учасниками та організаторами акції на фото. Я б міг більше фото навести, не хочу.
PS. 8 і 9 травня я був в Греції. Закінчення 2 світової там відзначають, як і скрізь, 8 травня; пaм'ятників учасникам руху опору, особливо на островах, багато; в Афінах є пам'ятник британцям, автралійцям і новозеландцям, які воювали за Грецію; навпроти кафедрального собору - пам'ятник афінському митрополиту, який у 1940 році нагадав окупаційній німецькій адміністрації, що окупанти в Греції традиційно не розстрілювали священників, а вішали їх, і він просив би німецьку владу не нехтувати цією традицією.
Ніяких істерик не спостерігав.
Але 9 травня в сусідньому готелі на одному з островів "Дєнь Победи" відмічала русская компанія. Поставили колонки (тихо вони не можуть), був якийсь ведучий, який весь час пропонував публіці згадати, як вони "всіх перемогли", і розповідав байки на кшталт: "В Европе все почему-то нас ужасно боятся и считают, что мы хотим их завоевать. Когда меня французы или немцы спрашивают, почему мы такие агрессивные, я им отвечаю: ...."
Далі я закрив балкон і не чув продовження.
І це відбувалось в країні, яка героїчно воювала з Італією і Німеччиною і давала їм непоганих люлей в той час, коли СРСР був союзником Гітлера і ділив в ним Європу, проводив спільні паради.
Так що я в черговий раз подумав - як добре, що ми більше до цього не причетні. Ще треба 9 травня зробити робочим днем, а 8 - днем пам'яти.
PPS Обидва моїх діда воювали, один загинув, єслічо. Мені за них не соромно.
Акт про капітуляцію Німеччини у Другій світовій війні:
Чорним по блідо-коричневому чітко написано: Німеччина капітулює 8 травня.
Продовження святкування Дня Перемоги 9 травня - це лише данина інерції людської свідомості.
І ще кілька слів про ціну тієї Перемоги. У підкріплення тезису Barыg-и про роль репресій у перемогах Червоної Армії (як на мене, все ж, перебільшену) наведу число страт за вироком військового трибуналу в арміях країн-учасниць війни:
США: 146
Франція: 102
Британія: 40
Німеччина: 7810
СРСР: 157593
https://novayagazeta.ru/articles/201...t-do-rasstrela
157 тис. - це, на хвилиночку - майже 20 довоєнних дивізій. І це - лише за вироком трибуналів. А скільки було розстріляно без усіляких слідств і судів!