Вы просматриваете тему Боротьба з курінням в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от Cveha ІМНО, якщо вам подобається курити- куріть на балконі своєї квартири, нікому не
Дітей не хрестив...За одним столом не сидів...
Чули вже.
Але: прийдеш до мене в кабінет - будемо спілкуватися на "Ви" (взаємоввічливо і офіційно).
На вулиці в "живому" спілкуванні - теж будемо спілкуватися на "Ви".
На форумах прийнято звертатися на "ти" (але взаємоввічливо), як до рівних собі (в бані теж так). Чому? Відповідь знайдеш в Інтернеті.
До того ж: якщо вже пишеш (звертаєшся) до однієї особи на "Ви", то пишуть з великої літери (бо особа одна).
А от коли ти б "не пив на брудершафт" зі мною та моїми друзями (тобто ти звертаєшся до групи осіб), тоді б писав з маленької літери.
"Откровєнно" тобі відповім: я "граю за правилами", які виписані в певних законах цієї країни.
Наприклад: стою на перехресті першим, чекаю "зеленого". І поки він не увімкнеться - не рушаю з місця.
У той же час одні "торопиги" (ще коли горить червоний) виїзджають на середину перехрестя, а інші взагалі "кладуть болт" на той "червоний", що горить.
Так от мені, у даному випадку, зовсім не цікаво "пріятЬєн лі я" для "успєшних пацанов", які ззаду можуть блимати фарами, "підганяючи"....
Воно знаєш як, з цього приводу є гарний вислів:
За цими ж самими виписаними правилами я не стану дзюрити тобі під двері....І в той же час, коли ти запалиш цигарку стоячи на зупинці громадського транспорту, а поруч чомусь буду стояти я з дітьми, то тобі доведеться відійти кудись вбік аби мої діти не дихали тим сморідом. І повір мені - ти відійдеш, бо, по-перше, так виписано "правилами гри" (законом).Приятно быть приятным с приятными людьми!
Або відійдеш після того, як тебе "наполегливо попросять".
У той же час ти можеш розраховувати на те, що ні я, ні хтось з моїх близьких чи знайомих у тій же ситуації не буде пускати кіптяву, стоячи на зупинці поруч з тобою.
Оце все й називається словом "взаємоповага".
Ну вот мне интересно? Вы со мной в чем то не согласны? К чему такое пристальное обсуждение моих постов? Вы не согласны что законы и правила исполняются избирательно?
Так вроде нет...
Офтоп:
А вообще то принято. ))
Если конкретно Вас это коробит, то я тоже учту и буду на Вы обращаться, но мне кажеться логичным тыканье на форумах. ИМХО, вся прелесть интернета вообще и форума в часности в том, что они стирают границы и позволяют всем общаться на равных. А поскольку я считаю форум средством общением со своими товарищами, а не диалогом на ковре у начальника, то и обращение - "ты" более уместным.
p.s. кто не согласен, пишите в лс. мне не трудно поВыкать отдельным личностям )))
"Мої правила" якось більше прив'язані до загальнолюдських (а не "містечково-українських") "правил життя", виписаних законами.
У той же час, в іншої частини суспільства "правила життя" підміняються "понятіями" на зразок "хто скільки прожив у даному дворі/будинку", "Ви ж посмотрітьє шо люді говорят" і таке інше.
Дуже прикро, що в Україні стає дедалі більше людей, для яких "орфографія не важна".
Тому й виходить, що "в почоті" все активніше стають "проФФесори", "кровосісі" й "потняки податків".
Але: ми трохи відходимо від теми у бік, стосовно курців!
Так от, мушу зазначити, що з цього приводу є досить відомий влучний вислів, який звучить таким чином:
Примітка:Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої.
Це повідомлення відображає лише особисту позицію, особисте ставлення до тих чи інших подій у нашому житті і не має на меті таким чином надавати "відповідь" комусь особисто з форумчан, хто відписався у цій гілці.
Я абсолютно не подерживаю "местечковые понятия",но и упускать их из внимания тоже не стоит...Как то сам столкнулся,так же как ТС переехав в новый дом,выслушивал - поприезжали тут и командуют...Поэтому и упомянул об этом...
А можно я буду обращатся к людям на форуме так как привык в жизни - с незнакомыми на "Вы" - или кого то это коробит?
демотивирует, правда?
Только не курящих )