Вы просматриваете тему Різдво і коляда в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от Хоттабыч завтра вже Маланка, а потім Василя, посівалки вже готують зерно Я вже
Цікаво, чи колядують, щедрують, посівають нині у Полтаві, як колись за часів мого дитинства?
Звісно))
У нас постійно і колядують, і щедрують, і посівають в 4 години ранку.
Колядувати цього року приходили дітки зовсім маленькі, одна сусідка взагалі років 3 не більше була. Співала довгу-довгу гарну колядку з бабушкою, і виглядала мило так - у віночку, запнута українською хусткою)))
Правда, відволікалася на мого кота (ой, бабушка, кіся!), і через це забувала деякі рядки![]()
Да. Встаєш такий мертвий серед ночі і ідеш откривати двері, а тобі в сонний писок жменю пшениці - нааааааа! Сіювіюпосіваю, злагодидобра бажаю!!!
Щойно прийшли щедрівники і між іншим запропонували потертися об фіст кози, шоб бути здоровим - до пояса був причіплений тіпа козячий фіст)))))
даааа, ну й щедрівники пішли! сьогодні приходили - спочатку звонили в звонок три рази, потім гепали руками (чи ногами) у двері, потім знову два рази звонили, потім настукували якийсь ритм у двері, а потім знов гепали кулаками. Відкрила, мило посміхаються, питають - можна привітати з новим роком і пощедрувати? Кажу - спасіба, привітали вже( ну щедруйте. По черзі розказали свої вірші, дала їм цукерок, пішли.
Зараз всі так ломляться у двері? я була просто шокована