Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей53Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 4 из 11
Показано с 31 по 40 из 109.
    Пророк

Re: реальные зарплаты

Ответ Сообщение от Merry Corpse Посмотреть сообщение
    это вероятно справедливо для того случая, когда работаешь на себя. У меня немного не та ситуация
    Нажаль, так вважає (на мій погляд) приблизно 90 відсотків співрозмовників. Що для такого треба обов'язково "працювати на себе".
    Колись, коли мені було "трохи за двадцять" у мене була цікава (як на той час) робота.
    А потім вона стала ще цікавішою, то я й нею "жив". Спав по 5-6 годин на добу.
    З 6-ї ранку ти "вже на роботі". О 21-й годині - "ще на роботі". Інколи й навіть спав на стільцях, аби встигнути поспати (а не прийти опівночі додому, сказати "здрасті", помитися, прикласти на годину голову до подушки й знову йти "на працю").
    У такому темпі мене вистачило десь на пів-року. Потім, коли вже був "напрацьований якийсь досвід та авторитет", я трохи "збавив оберти", і мій робочий день складав десь 11-12 годин на добу (6 днів на тиждень).
    Працювати 8 годин якось було "замало"...."Не встиг розігнатися, а вже йти додому?"
    Заробітна плата на той час була теж нормальна, мені вистачало ("ще й залишалось").

Було дійсно цікаво, та до того ж "ще й гроші платили!"
    Але "нічого не буває вічним!" Після того, як на підприємстві був налагоджений виробничий процес проходить "класичний кидок на бабки" від роботодавця - і ти більше не маєш бажання мати таку цікаву, але неоплачувану роботу.

Та я тепер і не жалкую...

Ответ Сообщение от Merry Corpse Посмотреть сообщение
    Кстати, может еще кто-то наберется смелости озвучить свою з.п.? ))
    Так я не казав, що озвучував "саме свою".....
    Просто у житті був "по різні сторони", тому знаю "як воно гроші заробляються".
    Якщо сидіти на стільці рівно, і мріяти "коли вже додому", щоби після цього піти в АТБ і, як деякі, "купити сирок" ("по скідкЬє"), то звичайно воно й "п'ять копійок - гроші". А всі "маршрутчики" - шкуродери.

Пророк

Нажаль, так вважає (на мій погляд) приблизно 90 відсотків співрозмовників. Що для такого треба обов'язково "працювати на себе".
    Ответ Сообщение от vladd Посмотреть сообщение
    З 6-ї ранку ти "вже на роботі". О 21-й годині - "ще на роботі".
    Після того, як на підприємстві був налагоджений виробничий процес проходить "класичний кидок на бабки" від роботодавця
    И в чем мораль сей истории? ))

А тем временем...
    ЗА 10 МІСЯЦІВ СЕРЕДНЯ ЗАРПЛАТА ПОЛТАВЦІВ ЗБІЛЬШИЛАСЯ НА 151 ГРИВНЮ
    На Полтавщині розмір середньомісячної номінальної заробітної плати у січні-жовтні 2012 року становив 2810 грн і порівняно з січнем-жовтнем 2011 р. збільшився на 15,5%.
    http://www.poltava.pl.ua/news/19768/
    Пророк

"Моралей" тут дві.

Перша звучить приблизно як:
    "Хто хоче - шукає спосіб, хто не хоче - причину!".
    Тобто, якщо є бажання, натхнення - то можна робити й заробляти.

А друга "мораль" полягає у тому, що "працюючи на дядю" завжди є варіант "кидка" з його боку, навіть якщо ти прагнеш працювати "на всю катушку".
    Ну то вже більше питання щодо порядності наших співгромадян.

Основне, чого "дядя" не зможе у тебе забрати - це набутий досвід!
    А маючи досвід ти вже маєш значно ширші можливості аніж тоді, коли прийшов на роботу "до дяді".
    Пророк

Основне, чого "дядя" не зможе у тебе забрати - це набутий досвід!
    А маючи досвід ти вже маєш значно ширші можливості аніж тоді, коли прийшов на роботу "до дяді".
    да, это самое важное.
    модератор

Сорри за возможно глупый вопрос, вот когда пишут о средних зарплатах да и вообще о зарплатах имеют ввиду не обложенные налогами начисления? То есть из всех этих сумм нужно еще около 20% отнимать? Или это уже " на руки"?

И еще интересно, как вы думаете, за счет чего( кого) в Полтаве средняя зарплата выше чем в Харькове, Одессе, Запорожье...
    Пророк

Ответ Сообщение от V00D00People Посмотреть сообщение
    То есть из всех этих сумм нужно еще около 20% отнимать?
    я думаю, что нужно. при таком подсчете как то лучше же ситуация выглядит )

И еще интересно, как вы думаете, за счет чего( кого) в Полтаве средняя зарплата выше чем в Харькове, Одессе, Запорожье...
    У нас Жеваго есть )))
    Пророк

Сорри за возможно глупый вопрос, вот когда пишут о средних зарплатах да и вообще о зарплатах имеют ввиду не обложенные налогами начисления? То есть из всех этих сумм нужно еще около 20% отнимать? Или это уже " на руки"?
    Это именно сумма ДО налогообложения. И вычитать надо не 20 %, а минимум 40 : 20 % - подоходный налог и прочие начисления + 20 % - это т.н. НДС - сумма с каждой траты ваших же денег в торговой сети, которые идут в бюджет.

Так что 2800 (средняя зарплата) минус 40 % - итого на руки человеку остается менее 1700 грн. Это РАБОТАЮЩЕМУ. Но в наше время два работающих члена семьи - это уже "удача".
    Так что вот вам, читатели, домашнее задание : посчитайте самостоятельно сколько "чистого" заработка остается в среднем на каждого члена полноценной семьи (2 взрослых+1 ребенок). А если двое детей ? Цифра получается

В Египте более 50 % населения живет на 2 доллара в день! В Украине семья из четырех человек живет менее, чем на 3 дол/день на каждого.
    Зануда

Ответ Сообщение от tayatlas Посмотреть сообщение
    + 20 % - это т.н. НДС - сумма с каждой траты ваших же денег в торговой сети, которые идут в бюджет.
    Так что 2800 (средняя зарплата) минус 40 % - итого на руки человеку остается менее 1700 грн.
    Але якщо так рахувати, то ця 1700 грн. має бути співвіднесена на ціни БЕЗ ПДВ.
    До того ж, далеко не вся торговельна мережа є платниками ПДВ. Думаю, у розрахунку реальної заробітної плати Ви даремно відняли 20% на рахунок ПДВ. Цей непрямий податок не має відношення до заробітної плати.
    Пророк

Ответ Сообщение от fabulist Посмотреть сообщение
    До того ж, далеко не вся торговельна мережа є платниками ПДВ..
    Не все сети есть плательщиками НДС, - но ПОЧТИ все.
    Гуру

Ну и причем НДС к зарплате?

Отнять нужно только подоходный 15% и ЕСВ 3,6%, всего 18,6%. Но не 40%
+ Ответить в теме
Страница 4 из 11