О, Юрко!
Я вже за вами скучив...
А з приводу Шухевича?
Його не жалієте?
До речі, дивився інтерв’ю з його чи то сином, чи то онуком. Начебто адекватна людина. Чи то перше враження було таке...
Вы просматриваете тему Степан Бандера в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; О, Юрко! Я вже за вами скучив... А з приводу Шухевича? Його не жалієте? До
О, Юрко!
Я вже за вами скучив...
А з приводу Шухевича?
Його не жалієте?
До речі, дивився інтерв’ю з його чи то сином, чи то онуком. Начебто адекватна людина. Чи то перше враження було таке...
В мене галюцинації чи то Sir_2006 пише українською мовою?
Щодо Романа-Тараса Шухевича, то що тут можна сказати - людина присвятила все своє життя боротьбі за Україну, а якійсь донецький суд в над нею знущається (посмертно). Бо "він не був громадянином України". Всі, хто отримали звання посмертно або померли - не є громадянами України, бо громадянином може лише фізична особа, а померла людина - не фізична особа. Це діра в законодавстві. Згідно з цією нормою звання має бути забране у всіх, хто отримав його посмертно, а також у тих, хто отримав його при житті, але вже помер.
Інтерв'ю я не дивився, оскільки не дивлюсь телевізор. Там забагато бруду.
Це скоріш за все було інтерв'ю з Юрієм Шухевичем - сином генерала, довголітнім політв'язнем. Нагадаю, що його посадили за те, що він бува сином Головного Командира УПА.
Людина живе доти, доки живе пам'ять про неї. Степана Бандера та Роман Шухевич житимуть доти, доки житиме Український Народ, який пам'ятає своїх Героїв. Герої не помирають.
Роман Шухевич не мав ніякого відношення до дивізії "Галичина". Нею командував Фріц Фрайтаг. Потім вона увійшла до складу УНА (української Національної Армії), якою командував Павло Шандрук.
ОУН критично ставилась до творення дивізії при німецькій армії, але коли стало ясно, що ОУН не зможе зірвати творення дивізії, Роман Шухевич наказав частині членів та прихильників ОУН вступити добровольцями до неї творити в ній підпільну мережу для переведення дивізії в "ліс".
Відомо було, що німці мають кинути дивізію на ділянку поблизу Коломиї. Шухевич відрядив туди 2 курені УПА, який мав забезпечити перехід дивізії в підпілля та очевидно зробити брудну роботу (розстріляти незгідних німецьких та українських офіцерів дивізії, що чинитимуть опір). Проте, коли дивізія вже їхала в ешелонах, німці перенаправили на ділянку фронту під Бродами. Потім - оточення в складі ХІІІ Армійського Корпусу. "Галичина" була єдиною частиною, що вийшла, хоч і порядно погромленою, з котла. Частина її вояків загинула, частина - перейшла в УПА, частина - прибула в район Ужгород - Середнє для продовження служби на німецькому боці. Після закінчення війни частина солдат дивізії (понад 1000 якщо мене пам'ять не зраджує) повернулась в Україну. Значна частина цих людей вступила в УПА, так само, як це зробила частина солдат РСЧА.
мені починає здаватися, що нам відповідає бот
Ну то перехрестіться, як вам здається. Чи мені, для достовірності, писати свої дописи з масовим уживанням різноманітної (а особливо галицької) лайки? Ще мене, холєра, в такому не звинувачували.мені починає здаватися, що нам відповідає бот
Ну звісно ж. Ваша інформація - з радянської та пострадянської академічної історії. Моя - зі спогадів учасників. Тому вона не може аж ніяк бути однаковою.Странно, а у меня другая информация...
Опублікуйте тут свою інформацію.
Юрій Залізняк,
Так же само я могу сказать, что моя информация - из уст очевидцев, а ваша родилась в бендеровских кулуарах с целью оправдать одного из главных преступников 2МВ - Шухевича![]()
Ну то доведіть, яке відношення до дивізії Зброї СС "Галичина" мав Роман Шухевич. Бажано, посилаючись, на німецькі документи.
Скажу наперед, що творили цю дивізію з української сторони В. Кубійович (УЦК) та українські офіцери - противники підпільної боротьби, прихильники А. Мельника. З німецької, між іншими, був А. Бізанц - офіцер Української Галицької Армії, учасник війни 1918-1919 років за незалежність ЗУНР.