Вы просматриваете тему Степан Бандера в подразделе Жизнь города Полтава, который находится в форуме Полтава; Сообщение от Gonosuke но и те, кто довел страну и ее предприятия до кризиса тоже
99% українських націоналістів-бандерівців - чесні і порядні люди. Робочі з заводів (але більше селяни і інтелігенція), інженери і т.д. Звісно були і ті, хто "скористався", як же без ложки дьогтю?99% советских коммунистов - честные и порядочные люди. Рабочие с заводов, инженеры с НИИ и т.д. Конечно были и те, кто "воспользовался", как же без ложки дегтя?
Скористався Ріко Ярий.
Gonosuke, уявіть ситуацію:
перед вами загін солдат. Їхній командир дає наказ стріляти в вас. Солдати починають стріляти. У вас у руках ППС, гранати і т.д. Питання: Що ви будете робити?
Гітлеру не присягав ніхто. Навіть у тексті присяги бійців куренів "Нахтігаль" та "Роланд" слова про присягу німецькому командуванні і т.д. були замінені на слова про присягу на вірність Україні.
Я опублікую текст присяги вояків УПА.
Про присягу Дивізії "Галичина" сказати не можу нічого.
Это патовая ситуация. Конечно солдат стреляет в тех, в кого ему приказали. Но выбор же был, изначальный, за кого(пусть даже против кого) воевать. Мое мнение такое, что всему миру нужно было сплотиться против Гитлера, а потом уже решать личные проблемы, иначе "фсё..." Германия была не просто сильна. Они создали армию всех времен и народов. 1,8 миллиона немцев смели 3,5 миллиона поляков за неделю войны.
Так армія була дуже потужною. Тільки мала проблеми з боротьбою проти партизан. Кидали проти партизан частини Вермахту, угорської армії (яка в результаті боїв відмовилась від боїв проти повстанців і підписала таємну угоду з керівництвом УПА), частини, складені з полонених червоноармійців. Для боротьби з повстанцями навіть стягувались частини з фронту. Діяльність УПА до 1944 року була дуже вигідною для червоних, що визнавали навіть самі повстанці. Загалом на придушення повстанського руху було кинуто 10% всіх військ Німеччини та її прихильників.
РСЧА та Вермахт були найсильнішими потугами у світі. УПА кинула виклик обом. Це тільки підтверджує її героїзм.
І все-таки, ви б відстрілювались чи віддали своє життя задарма?
Не знаю, это если честно. Учитывая то, что у меня генетика "самурая", по линии отца все были офицерами СА, РККА, Царской армии и т.д., то скорее всего подчинился бы приказу, как это должен был бы сделать любой солдат. Пленных бы не расстреливал. Надеюсь силы воли бы хватило пойти под трибунал.
Есть тут два момента. Первый - открытых противостояний практически не было.
Второй - я думаю, руководство УПА понимало, что противостоять и погибнуть на поле боя как самураи не логично и нужно примкнуть к кому-то.
Були.Есть тут два момента. Первый - открытых противостояний практически не было.
Мертвий генерал Лютце, 120 вбитих німців під Вербою, бій у Загорові тому докази. Доказів є більше.
Второй - я думаю, руководство УПА понимало, что противостоять и погибнуть на поле боя как самураи не логично и нужно примкнуть к кому-то.
Спочатку керівництво ОУН намагалось примкнути до німців. Власне через це відбувся своєрідний "переворот" в ОУН, оскільки С.Бандера та його прихильники були проти орієнтації тільки на Німеччину. Вони взагалі вважали, що український народ здобуде собі незалежність лише власними силами. Ситуативний союз з нацистами був необхідний для того щоб створити перші військові загони, а потім, кажучи мовою сучасної молоді , тупо кинути німців, що зрештою і було зроблено. Після арешту Бандери, Стецька та інших оунівців, розстрілів членів організації, ОУН повела суто власну гру.
Про загинути на полі бою як самурай :
"Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї!"
Декалог українського націоналіста