Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей423Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 72 из 93
Показано с 711 по 720 из 923.
    Постійний відвідувач

Re: Степан Бандера

Ответ Сообщение от Gonosuke Посмотреть сообщение
    но и те, кто довел страну и ее предприятия до кризиса тоже виноваты.
    Вчорашні комуністи. Особливо при Кравчуку, Кучмі.

.

Ответ Сообщение от Юрій Залізняк Посмотреть сообщение
    Вчорашні комуністи.
    99% советских коммунистов - честные и порядочные люди. Рабочие с заводов, инженеры с НИИ и т.д. Конечно были и те, кто "воспользовался", как же без ложки дегтя?
    Постійний відвідувач

99% советских коммунистов - честные и порядочные люди. Рабочие с заводов, инженеры с НИИ и т.д. Конечно были и те, кто "воспользовался", как же без ложки дегтя?
    99% українських націоналістів-бандерівців - чесні і порядні люди. Робочі з заводів (але більше селяни і інтелігенція), інженери і т.д. Звісно були і ті, хто "скористався", як же без ложки дьогтю?

Скористався Ріко Ярий.
    .

українських націоналістів-бандерівців - чесні і порядні люди
    Не исключаю, возможно были и такие, кто не участвовал в грабежах, карательных акциях и не присягал Гитлеру, стрелял исключительно в солдат вермахта.
    Постійний відвідувач

Gonosuke, уявіть ситуацію:
    перед вами загін солдат. Їхній командир дає наказ стріляти в вас. Солдати починають стріляти. У вас у руках ППС, гранати і т.д. Питання: Що ви будете робити?

Гітлеру не присягав ніхто. Навіть у тексті присяги бійців куренів "Нахтігаль" та "Роланд" слова про присягу німецькому командуванні і т.д. були замінені на слова про присягу на вірність Україні.

Я опублікую текст присяги вояків УПА.

Про присягу Дивізії "Галичина" сказати не можу нічого.
    .

перед вами загін солдат. Їхній командир дає наказ стріляти в вас. Солдати починають стріляти. У вас у руках ППС, гранати і т.д. Питання: Що ви будете робити?
    Это патовая ситуация. Конечно солдат стреляет в тех, в кого ему приказали. Но выбор же был, изначальный, за кого(пусть даже против кого) воевать. Мое мнение такое, что всему миру нужно было сплотиться против Гитлера, а потом уже решать личные проблемы, иначе "фсё..." Германия была не просто сильна. Они создали армию всех времен и народов. 1,8 миллиона немцев смели 3,5 миллиона поляков за неделю войны.
    Постійний відвідувач

Так армія була дуже потужною. Тільки мала проблеми з боротьбою проти партизан. Кидали проти партизан частини Вермахту, угорської армії (яка в результаті боїв відмовилась від боїв проти повстанців і підписала таємну угоду з керівництвом УПА), частини, складені з полонених червоноармійців. Для боротьби з повстанцями навіть стягувались частини з фронту. Діяльність УПА до 1944 року була дуже вигідною для червоних, що визнавали навіть самі повстанці. Загалом на придушення повстанського руху було кинуто 10% всіх військ Німеччини та її прихильників.

РСЧА та Вермахт були найсильнішими потугами у світі. УПА кинула виклик обом. Це тільки підтверджує її героїзм.

І все-таки, ви б відстрілювались чи віддали своє життя задарма?
    .

І все-таки, ви б відстрілювались чи віддали своє життя задарма?
    Не знаю, это если честно. Учитывая то, что у меня генетика "самурая", по линии отца все были офицерами СА, РККА, Царской армии и т.д., то скорее всего подчинился бы приказу, как это должен был бы сделать любой солдат. Пленных бы не расстреливал. Надеюсь силы воли бы хватило пойти под трибунал.

РСЧА та Вермахт були найсильнішими потугами у світі. УПА кинула виклик обом. Це тільки підтверджує її героїзм.
    Есть тут два момента. Первый - открытых противостояний практически не было.

Второй - я думаю, руководство УПА понимало, что противостоять и погибнуть на поле боя как самураи не логично и нужно примкнуть к кому-то.
    Постійний відвідувач

Есть тут два момента. Первый - открытых противостояний практически не было.
    Були.
    Мертвий генерал Лютце, 120 вбитих німців під Вербою, бій у Загорові тому докази. Доказів є більше.
    Второй - я думаю, руководство УПА понимало, что противостоять и погибнуть на поле боя как самураи не логично и нужно примкнуть к кому-то.

Спочатку керівництво ОУН намагалось примкнути до німців. Власне через це відбувся своєрідний "переворот" в ОУН, оскільки С.Бандера та його прихильники були проти орієнтації тільки на Німеччину. Вони взагалі вважали, що український народ здобуде собі незалежність лише власними силами. Ситуативний союз з нацистами був необхідний для того щоб створити перші військові загони, а потім, кажучи мовою сучасної молоді , тупо кинути німців, що зрештою і було зроблено. Після арешту Бандери, Стецька та інших оунівців, розстрілів членів організації, ОУН повела суто власну гру.

Про загинути на полі бою як самурай :
    "Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї!"
    Декалог українського націоналіста
    .

120 вбитих німців під Вербою
    Ну это "не то". 120 человек - это не сражение в масштабах ВОВ. Это не большой бой.

Я имел в виду противостояние, с удерживанием территорий и т.п. Вот как Германия vs СССР или Германия vs Англия. УПА не могла вести такие бои с Вермахтом и СА.
+ Ответить в теме
Страница 72 из 93

Теги для этой темы