Про голодомор. Довго тут можна сперечатися або просто балакати. Про те відразу хочу вас запитати, ви хоч зрозуміли чому я називаю вікіпедію "нещасною"? То я поясню, тому що в ній як правило тільки поверхневий погляд на речі і тільки із національних позицій, або просто вигідних позицій тим хто її пише. Саме тому я вам і навів у приклад вікі різних країн, всіх одночасно, тому я вам сказав про список літератури який наводять ці вікіпедії, тому я вам не сказав про українську вікі, але, як не дивно (ні насправді не дивно), ви вибрали саме українську вікі, так і хочеться вам процитувати наші нові закони про Інтернет, ну то ладно, не будемо про сумне. Так от, почитайте тепер іще і може російську вікі, хоча б тому, що в неї список використаних джерел разів у шість більше, і різноманітних поглядів набагато більше і тиску на неї теж більше. На останок сказу, що я вікі подавав у дискусії про Бандеру, ви її вже відразу використовуєте перестрибуючи з теми на тему у іншому розрізі дискусії, як і раніше, ну то теж бог із ним. Повертаючись до голодомору безпосередньо. Ви знаєте взагалі звідкіль ноги у цієї всієї історії ростуть? Ким було вигадано термін голодомор? Навіщо це було зроблено, за якими цілями, на які кошти? Поясню чому саме такі питання. Невже ви думаєте, що голод в Україні когось дійсно цікавив закордоном у ті часи тільки тому, що гинули люди і був так званий "геноцид"? Невже ви думаєте, що хтось виділив би скажені кошти, не на одну дві публікації, а на досить серйозний піар, як зараз це називають, голоду у якійсь "банановій" республіці, триклятих червоних "собак"? То воно може і так, але тоді чому зараз ЗМІ якось помовчують про епідемії туберкульозу в Україні, про надзвичайну смертність від СНІДу, про багато що інше, не тільки десь там на заході, а хоча б у нас? І добре що Україна, ми тут якось та живемо, а що там про безліч африканських республік та держав, у яких відвертий геноцид як голодом, так і хворобами, і всім ЗМІ світу як правило плювати, а люди мруть мільйонами, рік від року, більш за те їх використовують як полігон для іспитів нових препаратів та харчів, про бідні країни Латинської Америки? Чи то не злочини проти людства, проти людяності, проти моралі та таке інше? Але всім до одного місця, раз на місяць, а то і на рік буде якесь повідомлення і на тому все, чи ви думаєте, що раніше суспільство було більш цивілізоване та етичне? Так от раніше, особливо на передодні війни, а про війну всі хто мав про неї знати, знав вже як Гітлер прийшов до влади, ЗМІ писали тільки те, що мали писати, і нічого іншого, зайвого, крамольного та "сенсаційного" і їх за це добре "годували", взагалі політика була та сама, все можна купити по-доброму або нашугати по-поганому, журналісти як завжди перші в черзі на розпродажу себе (дійсно ж не всі, але, але, але). Так от про голод в Україні першими почали розкручувати німці та співчуваючі їм, наприклад американський магнат Уїльям Рендольф Херст, який дуже посприяв розкручуванню тоді ще просто голоду в пресі яка належала йому. Сам же термін голодомор взагалі штучне слово, яке приписують українському іммігранту в Америці Джеймсу Мейсу, його роботи (доречі 80х років) не були помічені професійною науковою спільнотою, проте були помічені спецслужбами, насправді ж досить наївно думати, що саме він ввів цей термін, швидше за все, з різних джерел, цей термін був народжений у не без відомому міністерстві пропаганди Німеччини, одним із підлеглих пана Геббельса. Зараз всім вже на це плювати з високої дзвіниці, але ж. Після війни, якщо хто не знає, то прапор передчасно спочилого пана Геббелься підняли американці, насправді забрали назад до себе, проте із новими ідеями, наробітками і механізмами перевіреними у "пеклі" військової пропаганди. Навіть не знаю треба ще продовжувати чи ні, але можна продовжувати ще довго.