Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей423Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 61 из 93
Показано с 601 по 610 из 923.
    Постійний відвідувач

Re: Степан Бандера

Ответ Сообщение от Sir_2006 Посмотреть сообщение
    Опубликуйте хоть одну статистику по поводу потерь фашистской армии от рук УПА
    Я вже вище подавав. почитайте уважно дописи та посилання.
    Зранку ще подам деяку інформацію, авторами якої є червоні партизани.

Новачок

laithemmer : "rust, а мені здається, що тут Залізняк тільки і приводить документи і витяги в підтвердження якихось своїх слів. Натомість всі інші викидають в пости картінки з лажовими написами, непонятно звідки видерті стьобні статті і абсолютно не в тєму вислови.
    Це є показово. Для мене. "
    Це добре, що вам тільки здається, хреститися не пробували? Кажуть допомагає. Оскільки точно так само, як Залізняк обвинувачує у заангажованості та неправдивості тих фактів та тієї літератури, яку йому доводять як приклад, можна сказати і про його "документи і витяги" аля "Я натрапляв в 45 томі Літопису УПА", дуже історичний документ, бо написаний справді незацікавленою стороною, ага, авжеж:
    “Літопис УПА” – це спільне видання Об’єднання колишніх Вояків УПА США і Канади та Товариства колишніх Вояків УПА ім. ґен. Тараса Чупринки в США і Канаді. Від початку заснування видавництва появилося 67 томів у трьох серіях. До друку готуються також подальші книги." - і це я цим людям маю вірити? http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=998 - там ще досить цікава інформація написана, якщо над нею трішки поміркувати, про той самий літопис, та те на які документи він посилається, ну дуже незалежне і справедливе видання, яке дійсно вбрало в себе найчесніші і зовсім не сфабриковані факти. Ну то ще пів біди, а от те які висновки цікаві з цих фактів потім робить Залізняк взагалі цікава річ, хоча зараз і не про те йдеться.
    Коли ж хтось інший подає свої документи та факти, вирізки з інтерв'ю, допити та ін. то вони або взагалі ігноруються, або маємо коментар із розряду: " Alex_tree, я запам'ятав джерело Вашої інформації - це жорсткий диск компа" - від Victorious. То воно ж йому видніше, хто і де бере свою інформацію. Залізняк же як правило взагалі у відкриту "кричить": " Цікава історія, але неправдива. ..." - і далі поясню чому, з досить суб'єктивної точки зору, чому суб'єктивної, тому що кажучи, спирається знову-таки на тільки на свої джерела, а як би хоч трохи пошукав, то знав би, що абверкоманди пережели ліквідацію абвера влітку 1944, та досить успішно продовжували свою діяльність аж до кінця війни вже як одиниця Головного управління імперської безпеки. Хоча дійсно краще сказати, що такого не може бути, бо не може бути ніколи. Про те як легко любі наші націоналісти маніпулюють документами, зовсім не бажаючи бачити те, що в них написано, видно і із того, як Залізняк просто таки "ґвалтує" документи Нюрнберзького процесу, просто не бажаючи бачити того, що там написано в деяких місцях, проте дуже сильно вказуючи на інші, які без повного документу взагалі не дуже і зрозумілі. Доречі, дуже дратує вперта позиція Залізняка і упор на те, що він москалями не ображає, а має наувазі національність... Це навіть не смішно, де ви такого начиталися, любий друже, що москаль, то є національність. Москаль, то було небрежливе, а подекуди і образливе прізвисько російського чиновника та військовослужбовця, а як виходець із Москви або російськомовний мешканець, та і то не завжди використовувалося поляками. Хоча вам байдуже, бо вам це вже казали і ви це ігноруєте. Дуже радує, що Залізняк точно знає, що він русин, і хто взагалі такі є русини, вчені й досі сперечаються, і не можуть вирішити чи то є окремий народ чи народність, чи може взагалі це ще одна назва східно-слов'янських племен, які проживали на території Закарпаття, Польщі, Угорщини, Західної України, дійсно ж йому видніше, він же сам із Ужгорода і це значить дуже багать, як я розумію з його постів, хоча і не розумію чому саме.
    Також ну дуже цікаво Залізняк друже із цифрами, йому вже писали здається, що за його підрахунками, українці всі вмерли, були замордовані, закатовані, заморені голодом ще до другої світової, а тих що не добили совіти та трохи поляки з нацистами, ті вже точно загинули у Другу Світову війну.
    І це я взагалі пройшовся тільки поверхам, а ви тут кажете, laithemmer, що він аргументовано щось доводить і підтверджує, і для вас це показово, тоді можна лише зазначити, що дуже показово, що для вас це показово.
    Постійний відвідувач

Бандеровцы стреляли в советских солдат
    Так само як радянські солдати стріляли в бандерівців. Радянські солдати прийшли в Зх. Україну, а не бандерівці в Підмосков'я чи інший регіон СРСР.

панство, ви якісь дивні, коли від вас вимагають, підтверджувати свої слова, ви одразу починаєте якийсь маразм гнати про Памелу Андерсон. Адекватні люди так не роблять.
    І вкажіть, де погрожується перерізати всім москвинам горлянки.
    .

Ответ Сообщение от Юрій Залізняк Посмотреть сообщение
    Так само як радянські солдати стріляли в бандерівців.
    Вот сразу бы так.
    Постійний відвідувач

Horus, на "Літопис УПА" я посилався лише один раз у справі розстрілу "Орла". Якщо сумніваєтесь у об'єктивності цієї інформації, то перегляньте фільм "Війна без переможців" телеканалу "Інтер" (ну дуже бандерівський канал, чи не так?), де береться інтерв'ю в учасника подій.
    Вкажіть, будь-ласка, вкажіть "що там написано в деяких місцях" Нюрнберзького процесу про УПА.
    Допис від Юрій Залізняк Переглянути допис
    Так само як радянські солдати стріляли в бандерівців.
    Вот сразу бы так.
    Чому ви закриваєте очі на звірства НКВД, проти яких воювала УПА? Проти РСЧА наступальних боїв не велось (а смисл, коли противник переважає в десятки раз), а всі сили було кинуто проти карально-репресивної машини.
    .

Чому ви закриваєте очі на звірства НКВД,
    Не закрываю. Но всегда буду Вам напоминать, что русских фамилий, среди следователей, на Украине было очень мало.

Проти РСЧА наступальних боїв не велось (а смисл, коли противник переважає в десятки раз), а всі сили було кинуто проти карально-репресивної машини.
    Подрывали тыл, уничтожали коммуникации и т.д. Тем самым, помогали фашистам эффективнее действовать на фронте.
    Новачок

Вибачте, панство, що не відповів одразу після цього допису - шукав матеріали для обґрунтування.

29 вересня Англія, Франція, Італія та Німеччина проводять конференцію, на якій дозволяють Гітлеру відібрати в Чехословаччини Судетську область, яка мала укріплення, що не дуже уступали знаменитій лінії "Мажено". Гітлер хотів ліквідації Чехословаччини щоб знищити так звані "чеські лещата", які могли у випад війни затиснути Німеччину. Планувалось все зробити (і зробилось) наступним чином: домовитись з словацькими та українськими сепаратистами проголосити незалежність Словаччини та Карпатської України і під приводом наведення порядку та припинення масових заворушень окупувати Чехословаччину.
    Августин Волошин розгадав цей план Гітлера. Він розумів, що при окупації Карпатської України Вермахтом ніякої незалежності не буде.
    Волошин відсилає Гітлеру наступну телеграму: "Карпато-український народ висловлює найглибшу подяку за визволення, яке Карпатська Україна здобула виключно завдяки політиці фюрера і рейхсканцлера Німеччини А.Гітлера". Цю телеграму радянська пропаганда довго використовувала як головний доказ пронацистиських поглядів Волошина.
    Як відомо Гітлер прагнув помститися Англії та Франції за поразку У І Світовій війні. Щоб зібрати боєздатну армію, він годував захід міфом про "Велику Україну", точніше про міфічні плани відірвати Україну від СРСР і після цього знищити його. Захід охоче погоджувався.
    Одного разу до Гітлера надійшла телеграма від німецького посольства в Празі:
    "Сьогодні до нас прийшов Волошин і заявив, що його уряд виступає проти великоукраїнської пропаганди і всіх, хто це буде робити в майбутньому буде суворо карати."
    Згодом до Берліна надходить меморандум від Волошина:
    "Щоб не надати можливості будь-якій із сусідніх країн спровокувати конфлікт, Карпатська Україна може перейти під міжнародну опіку чотирьох держав-учасниць Мюнхенської угоди. Ми пропонуємо цим державам надіслати військові контингенти, які б охороняли її кордони і внутрішній порядок." Таким чином А.Волошин передбачає дії Гітлера і намагається дипломатичними маневрами запобігти військовому конфлікту. Він просить Гітлера ввести війська щоб обороняти Закарпаття фактично від самого себе.
    Гітлер опиняється в глухому куті. Проте він знайшов вихід з ситуації, звернувшись по допомогу до свого союзника, який не бра в участі у Мюнхенській конференції.
    Після цього до Гітлера надходить телеграма:
    "Я ніколи не забуду доказу вашої дружби. від тепер ваша честь може на мене завжди покладатись." Телеграма була від регента Угорщини Хорті, з яким вів переговори Гітлер. В березні 1939р. угорські війська перетинають українсько-угорський кордон і розпочинають окупацію Карпатської України. Збройний опір угорським військам чинить сформована ОУН "Карпатська Січ" чисельністю всього 14 тис. (Це в час, коли Гітлер без бою окуповує Чехію). Таким чином українці були першими, хто збройно протистояв проти союзників нацистів, хто першими почали чинити опір планам Гітлера.
    У 1945 році СРСР хотів легітимно приєднати Закарпаття до свого складу. Добитись визнання своєї влади більшовики хотіли через законно обраного президента А.Волошина. Проте останній відмовився визнавати владу совдепії, за що був закатований в підвалах Луб'янки.

Доведіть. Опублікуйте документи, де вказується, що повстанці стріляли в спини червоноармійцям. Вкажіть кількісні втрати. Оскільки від мене вимагали при доведенні факту опору бандерівців окупаційному режиму німецьких документів, то опублікуйте документи УПА. Якщо цього не зробите, то ви просто балакун, який нічим не обґрунтовує свої слова.

І взагалі мені здається, що у вас параноя.

Лист від М. Мартинова з Харкова:

«Как-то в разговоре с одним демократом местного розлива зашла речь о формированиях ОУН-УПА. — Это бандиты! — безапелляционно выпалил собеседник. — Да, да, — поддакнул я, — проходу от них не было в Подмосковье. — Почему в Подмосковье? — непонимающе уставился он на меня. — Они же действовали в Западной Украине. — Разве? — притворно удивился я. — Но тогда позвольте спросить: кто туда звал советских? Не они ли вломились туда и стали насаждать свои порядки? Да ведь каждый в таком случае должен всеми способами защитить собственный дом. Итак, кто же бандит — тот, кто защищает свой дом, или тот, который в него врывается? Я русский человек, и я низко кланяюсь бойцам ОУН-УПА, это настоящие герои; в отличие от многих, они не пошли покорно в ГУЛАГ, а сопротивлялись до конца».

Прочитайте це:
    http://obkom.net.ua/articles/2007-04/13.1641.shtml
    Ну то добре, що ви так гарно кажите про Волошина, але тоді як ви прокоментуєте матеріали з вікіпедії тієї ж нещасної? "Сторонники Волошина добились значительного влияния в области и активно критиковали первое автономное правительство Андрея Бродия. Через две недели после своего назначения 8 октября 1938 года пражские власти арестовали Бродия, объявив его венгерским шпионом, и распустили правительство. Новая администрация была составлена исключительно из украинофилов, и новым премьер-министром автономной Карпатской Украины 26 октября 1938 года был назначен Волошин. Пребывая на своём посту, Волошин объявил о роспуске всех партий и политических организаций, за исключением собственного Украинского национального объединения. Партия Волошина «Украинское народное объединение» (УНА), устранив политических конкурентов, победила на выборах в сейм Карпатской Украины с 86,1 % голосов, как единственная участвовавшая партия. 18 ноября 1938 года по приказу А. Волошина на горе Думен под Раховым был создан концентрационный лагерь «Думен». Волошиным в Подкарпатской Руси был установлен тоталитарный режим." Я так розумію то все брехня, а Волошин майже святий? Вікі як завжди бреше? Це я так, тільки цікавлюсь, бо тож явно брехня про концтабір та тоталітарний режим, чи не так? Взагалі як вже писали раніше, це дуже характерно для всіх лідерів тодішньої Зх. України, і тоді або це дійсно усе зговір сильних світу цього, таких як Росія та ЄС, або не були вони такими святими, як ви тут намагаєтеся це показати.

Horus, на "Літопис УПА" я посилався лише один раз у справі розстрілу "Орла". Якщо сумніваєтесь у об'єктивності цієї інформації, то перегляньте фільм "Війна без переможців" телеканалу "Інтер" (ну дуже бандерівський канал, чи не так?), де береться інтерв'ю в учасника подій.
    Вкажіть, будь-ласка, вкажіть "що там написано в деяких місцях" Нюрнберзького процесу про УПА.
    О так, почалося, як ви тут неодноразово відсилаєте до своїх попередніх постів, не бажаючи їх повторювати, так і я скажу вам тільки перечитати те, що вам раніше писали люди, про Нюрнбергг у тому числі, і про те, що на Нюрнберзькому процесі було засуджено дії всіх дивізій СС без винятку, як би вам не хотілося, щоб дивізія СС "Галичина" була ЗброяСС, або як завгодно інакше, всі вони були засуджені Нюрнберзьким трибуналом, хоча і не всім особистим составом, що дійсно, але то вже дещо інша історія.
    Постійний відвідувач

Ответ Сообщение от Horus Посмотреть сообщение
    Ну то добре, що ви так гарно кажите про Волошина, але тоді як ви прокоментуєте матеріали з вікіпедії тієї ж нещасної? "Сторонники Волошина добились значительного влияния в области и активно критиковали первое автономное правительство Андрея Бродия. Через две недели после своего назначения 8 октября 1938 года пражские власти арестовали Бродия, объявив его венгерским шпионом, и распустили правительство. Новая администрация была составлена исключительно из украинофилов, и новым премьер-министром автономной Карпатской Украины 26 октября 1938 года был назначен Волошин. Пребывая на своём посту, Волошин объявил о роспуске всех партий и политических организаций, за исключением собственного Украинского национального объединения. Партия Волошина «Украинское народное объединение» (УНА), устранив политических конкурентов, победила на выборах в сейм Карпатской Украины с 86,1 % голосов, как единственная участвовавшая партия. 18 ноября 1938 года по приказу А. Волошина на горе Думен под Раховым был создан концентрационный лагерь «Думен». Волошиным в Подкарпатской Руси был установлен тоталитарный режим." Я так розумію то все брехня, а Волошин майже святий? Вікі як завжди бреше? Це я так, тільки цікавлюсь, бо тож явно брехня про концтабір та тоталітарний режим, чи не так? Взагалі як вже писали раніше, це дуже характерно для всіх лідерів тодішньої Зх. України, і тоді або це дійсно усе зговір сильних світу цього, таких як Росія та ЄС, або не були вони такими святими, як ви тут намагаєтеся це показати.
    Про концтабір вперше чую, але це не означає, що його не було. треба буде покопатись. Щодо тоталітаризму, то українці мали яскраві приклади "ліберальної демократії" в перемішку зі соціалізмом з періоду існування УНР. Всі ми знаємо чим та демократія кінчилась. Українці мали наочні приклади як тоталітарні держави Європи Іспанія, Польща, Угорщина зміцнювались, а демократична Чехословаччина розпалась. Це штовхало українців до тоталітаризму. По переконанням українських націоналістів (хоч Волошин належав до течії народовців, але вона була під сильним впливом радикальної ОУН) війна та демократія - речі не сумісні.
    Андрій Бродій дійсно був угорським шпигуном та й взагалі належав до течії закарпатських мадярофілів. його було засуджено центральною владою за порушення Закону про охорону республіки (можливо я помилився з дослівною назвою).
    Всі партії окрім УНО були дійсно заборонені. Причина в наступному: всі українські народовські партії об'єдналися в УНО. Поза Об'єднанням залишалися лише промосковські та проугорські партії.
    Августина Волошина слід поважати хоча б за те, що коли Німеччина без бою окупувала Чехію і та як держава перестала існувати, то Карпатська Україна проголосила незалежність, коли вже йшли кровопролитні бої з угорськими окупантами.

P.S. Я особисто не схвалюю тоталітаризм.
    Новачок

Про концтабір вперше чую, але це не означає, що його не було. треба буде покопатись. Щодо тоталітаризму, то українці мали яскраві приклади "ліберальної демократії" в перемішку зі соціалізмом з періоду існування УНР. Всі ми знаємо чим та демократія кінчилась. Українці мали наочні приклади як тоталітарні держави Європи Іспанія, Польща, Угорщина зміцнювались, а демократична Чехословаччина розпалась. Це штовхало українців до тоталітаризму. По переконанням українських націоналістів (хоч Волошин належав до течії народовців, але вона була під сильним впливом радикальної ОУН) війна та демократія - речі не сумісні.
    Андрій Бродій дійсно був угорським шпигуном та й взагалі належав до течії закарпатських мадярофілів. його було засуджено центральною владою за порушення Закону про охорону республіки (можливо я помилився з дослівною назвою).
    Всі партії окрім УНО були дійсно заборонені. Причина в наступному: всі українські народовські партії об'єдналися в УНО. Поза Об'єднанням залишалися лише промосковські та проугорські партії.
    Августина Волошина слід поважати хоча б за те, що коли Німеччина без бою окупувала Чехію і та як держава перестала існувати, то Карпатська Україна проголосила незалежність, коли вже йшли кровопролитні бої з угорськими окупантами.

P.S. Я особисто не схвалюю тоталітаризм.
    І знову суперечите самі собі, тоталітаризм ви не схвалюєте, але Волошин гарний хлопець и взагалі герой з великої літери, всі, кого він "ліквідував" на шляху до влади, дійсно біли "погані", і тоді інакше було не можливо, тоді ви мали б і Сталіна поважати, бо він робив те саме, з ваших же слів, лише тільки більш успішно і професійно, якщо це можна так назвати. Набагато професійніше і за Волошина, і за Бандеру, і за багатьох інших, то він теж герой?
    Постійний відвідувач

О так, почалося, як ви тут неодноразово відсилаєте до своїх попередніх постів, не бажаючи їх повторювати, так і я скажу вам тільки перечитати те, що вам раніше писали люди, про Нюрнбергг у тому числі, і про те, що на Нюрнберзькому процесі було засуджено дії всіх дивізій СС без винятку, як би вам не хотілося, щоб дивізія СС "Галичина" була ЗброяСС, або як завгодно інакше, всі вони були засуджені Нюрнберзьким трибуналом, хоча і не всім особистим составом, що дійсно, але то вже дещо інша історія.
    Добре. Але я мав на увазі, що написано в Нюрнберзькому процесі про УПА.

Якщо ви досліджуєте ІІ світову, то маєте знати, що ОУН спочатку виступила категорично проти творення Дивізії "Галичина". Коли стало зрозуміло, що творення цієї частини все-одно відбудеться Роман Шухевич вирішив використати її на власну руку. Дивізія за задумом нацистів мала бути кинута на західний фронт, але після протестів дивізійників та погроз дезертирувати, командування кидає "Галичину" в бої проти РСЧА. Дивізія мала бути кинута в район Коломиї. В цей район було направлено два курені УПА, які мали би забезпечити перехід дивізії до повстанців та, скоріш за все, провести розстріли незгідних дивізійних офіцерів (вояки УПА не проводили розстрілів полонених німецьких солдат окрім, есесівців, поліцаїв та адміністрації). Проте, коли дивізія вже рухалась ешелонами на схід, німецьке командування дало наказ кинути дивізію на відтинок фронту під Бродами, де був розташований ХІІІ Армійський Корпус Вермахту. Що було далі ви знаєте: ХІІІ АК - розгромлений, "Галичина" - єдина частина, що виходить з оточення, хоч і з надзвичайно великими втратами, а плани Романа Шухевича летять до бісової мами. До речі М.Лебідь (його фото ви можете знайти у попередніх дописах), керував ОУН по арешті С.Бандери, так і не змінив свого негативного ставлення до Дивізії "Галичина".

І знову суперечите самі собі, тоталітаризм ви не схвалюєте, але Волошин гарний хлопець и взагалі герой з великої літери, всі, кого він "ліквідував" на шляху до влади, дійсно біли "погані", і тоді інакше було не можливо, тоді ви мали б і Сталіна поважати, бо він робив те саме, з ваших же слів, лише тільки більш успішно і професійно, якщо це можна так назвати. Набагато професійніше і за Волошина, і за Бандеру, і за багатьох інших, то він теж герой?
    З точки зору українських національно-визвольних змагань, Волошин дійсно "гарний хлопець", бо метою його діяльності була незалежна Україна, за яку його фактично було знищено. А Сталін - "поганий хлопець", але знову таки для українців, бо їх він знищував та придушував усякі спроби побудови незалежної держави.
    http://obkom.net.ua/articles/2007-04/13.1641.shtml
    Тут непогано описано чому для одних народів певна особистість є героєм, а для інших - навпаки. Стаття називається "Феномен бандерофобии в русском сознании". Рекомендую почитати.

Ответ Сообщение от Gonosuke Посмотреть сообщение
    Не закрываю. Но всегда буду Вам напоминать, что русских фамилий, среди следователей, на Украине было очень мало.
    Подрывали тыл, уничтожали коммуникации и т.д. Тем самым, помогали фашистам эффективнее действовать на фронте.
    1939-1941 роки. Совєти проводять масові розстріли галичан. Деякі прізвища катів: Дятлов (нач. управління НКВД Львівської області), Арсєєв, Харитонов, Моцар (іудей), Михайлов, Шумов, Козлов, Попов, Мухін, Сильвестров, Лермон, Лаврішев, Лавчінніков, Дофман (мабуть теж іудей).

про диверсії в тилах подам ще деякі дані зранку.
+ Ответить в теме
Страница 61 из 93

Теги для этой темы