Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей423Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 48 из 93
Показано с 471 по 480 из 923.
    Постійний відвідувач

Re: Степан Бандера

Ответ Сообщение от rust Посмотреть сообщение
    Я украинец 40 лет говорю на русском. я попадаю под определение?
    Цілком можливо. Тільки з мовою трохи проблеми. Оскільки незнання мови народу, до якої належить особистість, є свідченням відсутності повного всебічного розвитку цієї особистості.

Я натрапляв в 45 томі Літопису УПА, що на Вербну Неділю 1944 (можливо 1945р., точно не пам'ятаю) було розстріляна сотника "Орла", який діяв на території повіту Кам'янка-Бузька, за ведення переговорів з німцями. Зараз вже темно, в мене всі сплять, тому пошукаю вже завтра більш точну інформацію про "Орла".
    Про нього ще було у фільмі "Війна без переможців", знятого "Інтером".

Инвалид умственного труда

Ответ Сообщение от Юрій Залізняк Посмотреть сообщение
    Цілком можливо. Тільки з мовою трохи проблеми. Оскільки незнання мови народу, до якої належить особистість, є свідченням відсутності повного всебічного розвитку цієї особистості.
    Кросавчег. Ошибки в ДНК наследственны и вы вымрете.
    Как вид несостоявшихся идиотов. Биологию почитайте, хотя бы учебник.
    Постійний відвідувач

Про "Орла":
    Богдан Чайківський у своїх спогадах згадує про розстріл сотника УПА "Орла", який, порушивши наказ, пішов на співпрацю з німцями. Редактори "Літопису УПА" пишуть, що "Орел" - це сотник Микола Олійник, який діяв терені теперішнього Кам'янка-Бузького району Львівської області. За вироком Організаційного суду ОУН його розстріляли 15 квітня 1944 року біля села Соколя Бузького району.

А тепер про дописи, які тут тиражує Алекс:
    Цікава історія, але неправдива. Пояснюю чому:
    Абвер і УПА пішли на співпрацю. Події розгортаються частково у 1945 році. Але, як відомо з історії, Абвер, після арешту та страти адмірала Канаріса, який був причетний до замаху на Гітлера, який без згоди Гітлера дозволив формувати загони "Нахтігаль" та "Роланд", фактично перестав існувати. Таким чином Абвер не міг співпрацювати з ОУН в 1945, оскільки Абверу вже не існувало. Облом?
    Далі: не дає мені спокою "Південний штаб УПА".
    Не існувало ніколи ніякого Південного штабу УПА. Був Крайовий Військовий Штаб Генеральної Округи УПА-"Південь". Але цей штаб не був розміщений під Львовом. УПА-"Південь" була розташована на території Хмельницької і Вінницької областей. Керівництво Генеральної Округи не могло вести переговори з противником, інакше - розстріл. Переговори мав право вести лише Головний Провідник та уповноважені ним члени Головного Військового Штабу УПА. І взагалі члени ГВШ УПА ніколи не перебували після 1944р. одночасно в одному місті, окрім ВЗ УГВР, а були розкидані по території діяльності. Так що під Львовом взагалі ніякого штабу не було.
    Пророк

Ответ Сообщение от Gonosuke Посмотреть сообщение
    Не самая "красивая" месть, как мне кажется...
    Месть? В чем элементы мести? Всего лишь восстановление законности.
    Вы же сами эти законы цитировали.

Ответ Сообщение от Gonosuke Посмотреть сообщение
    ...
    Если снимут с Советских героев звания, то остается надежда, что дадут им Героя России или Беларуси. Это будет огромный удар по имиджу Украины и офигенный "подарок" России(Беларуси). Много "баллов" наберут на международной арене.

...
    Все вопросы к донецкому суду. Они начали эпопею снятий героев.
    Надеюсь это был не политический заказ, а чисто чтобы все типа по закону.
    .

Ответ Сообщение от RAMM Посмотреть сообщение
    Они начали эпопею снятий героев.
    Начал тот, кто незаконно присвоил
    Пророк

И суд восстановил и будет восстанавливать законность. Для этого и суды.
    .

Ответ Сообщение от rust Посмотреть сообщение
    Сообщение от rust Посмотреть сообщение
    ...
    А Олекей Берест сам бы отказался от награды, если бы знал с кем его отождествяляют.
    +1000

Пусть снимают. В России и Беларуси дадут ему героя.
    Пророк

Мастаки ви, за інших говорити! Особливо за Береста - він українцем бути не соромиться, і розмовляти українською йому не в падло. Чому ви його до своїх записуєте?

Поки що від Героя не відмовилась навіть Тетяна Засуха.
    Відмовився (від заслуженого артиста України) Олег Скрипка у 2005 році, бо вважав це профанацією і чекав від Ющенка змін у культурній політиці, а не роздачі нагород. А синяки на це не здатні за визначенням. Оно Степан Бандера-внук пропонував Януковичу: я віддаю зірку, а ти - Межигір'я. Не срослось, це ж своє - хоч і вкрадене...
    .

Ответ Сообщение от Victorious Посмотреть сообщение
    Чому ви його до своїх записуєте?
    Для меня свои - это антифашисты.

Поки що від Героя не відмовилась навіть Тетяна Засуха
    А зачем спешить? Скоро Бандера уже не будет Героем Украины. "Все будет хорошо" (с)

Оно Степан Бандера-внук пропонував Януковичу: я віддаю зірку, а ти - Межигір'я
    А какое имеет право какой-то "внук" распоряжаться не своей наградой? Или он имел в виду саму звездочку, а не звание Героя Украины?
    Инвалид умственного труда

Ответ Сообщение от Юрій Залізняк Посмотреть сообщение
    Абвер і УПА пішли на співпрацю.
    Дальше не надо....
+ Ответить в теме
Страница 48 из 93

Теги для этой темы