![]() | |
Ви переглядаєте тему Кіно-переклад 2007: Рік нових надій в розділі Життя міста Полтава, що є підрозділом форума Полтава; Доброго здоров'я, друзі! Читання цього тексту займе у вас 4 хвилини. Це небагато. Прочитайте його ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
28.12.2006
| [permalink] | ||
| Banned |
А за вполне резонными доводами кинопрокатчиков об угрозе значительных убытков нельзя забывать о зрителях (потребителях кинопродукции), об их правах и свободах. Кто-нибудь проводил исследование: что думают граждане об идее установления 70% квоты украинизированного кино? Не получится ли так, что вместо увеличения числа зрителей, желающих смотреть фильмы на украинском языке, мы получим сокращение русскоязычной аудитории (которая просто перестанет ходить в кино) — и только. В условиях рыночной экономики именно рынок должен регулировать эти языковые квоты. И уж вовсе глупой затеей выглядят различные акции бойкота, вдохновляемые «дико танцующими» политиками. Ни к чему иному, кроме как к очередной линии раздора в стране, такие провокационные мероприятия не приведут. Кто смотрел кино на русском языке — тот и дальше будет смотреть. Зато могут быть инициированы и контракции — например, призывы к бойкоту украиноязычных кинотеатров и фильмов. http://2000.net.ua/print/aspekty/43864393.html | ||
28.12.2006
| [permalink] | ||
| скажений завсідник :) |
Розкажу цікаву історію. В Донецьк завезли "Тачки" на українській мові, російську версію повинні були вислати на наступний день, але кінозали відмовились, тому що українська версія розійшлась на ура. Я дивився Альфа російською - лише інколи сюжет тягнув на посмішку, а от коли я дивився його українською, це було дійсно смішно. Я хочу розмовляти рідною мовою, я хочу, щоб мої діти розмовляли мовою моїх прадідів, дідів і батьків, я не хочу, щоб вони розмовляли мовою загарбників зі Сходу, мовою Януковича, Ахметова, Жириновського, Путіна, Сталіна, Леніна і інших покидьків, за якими пекло плаче (а дехто і вже там). | ||
28.12.2006
| [permalink] | ||
| Banned |
Я хотел сказать только то , что хотел сказать. Не нужны эти акции. Они только разобщают. Если я уж нац меньшество, то где мой выбор? P.S. Альф в украинском переводе был супер! Пересматриваю до сих пор с удовольствием. В.В. СУПЕР. Особенно ранние вещи. Админ. Я в этом городе родился. Я воспринимаю окружающий мир как и ты. Только я предпочитаю говорить и думать на русском. Для меня он единственный. Меня ему научила республика усср в школе, с 1977 по... | ||
28.12.2006
| [permalink] | ||
| скажений завсідник :) |
Як я бачу з кожним роком наступне покоління все більше тягнеться до рідного, чи краще сказати, надіюсь на це. Я хоча і народився в м. Суми, але все життя прожив в Полтаві, і скажу тобі точно - ті хто розмовляють російською - вони не нац. меншість. Я не хочу, щоб російську забороняли, але я дуже не хочу, щоб її зробили другою державною. | ||
28.12.2006
| [permalink] | ||
| Banned |
Сейчас весь сыр бор идет вокруг запрета русского языка, и насильственного навязывания украинского! Двуязычие мне кажется выход из тупика. Первое - Это мой родной язык. Второе- Я с болью смотрю как мой сын пишет русские слова украинскими буквами, и с дичайшими ошибками , и украинские так же. Школы сейчас отстой. Они не выполняют функций школ. Всё по тому , что учителям пару лет назад сказали учим мову. А они ей сами не владеют. Не тянется поколение, его за уши тянут... Восточная украина всегда использовала язык общения русский... Востаннє редагував Def: 28.12.2006 о 23:44. | ||
29.12.2006
| [permalink] | |||
| Завсідник |
Цитата:
| |||
29.12.2006
| [permalink] | ||
| Banned |
Я теж нацменшинство, тільки по инший бік кордону, я теж хочу дивитися кіно українською і що з того? Нацменшинства - це ті, чиї проблеми нікого не цікавлять і ніколи не цікавитимуть. Я теж хочу, щоб у країні, де я мешкаю і де мешкає дуже багато українців - українська була другою державною і що з того? Будьте реалістами, вивчайте українську, володійте нею так, як володієте рідною, і буде Вам щастя, бо це доля усіх нацменшинств і так роблять розумніші з них. | ||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Структура розділів/форумів Полтава форуму (створення нових розділів) | fragov | Робота Полтава форуму | 15 | 14.06.2008 17:49 |