У 10-му турі кваліфікації ЧС-2022 збірна України на виїзді перемогла Боснію і Герцеговину
Матч закінчився перемогою України з рахунком 2:0. Боснія і Герцеговина пропустила перший м'яч на 59-й хвилині. Олександр Зінченко отримав пас з лівого флангу від Віктора Циганкова та переправив м'яч у сітку з близької відстані.
Другий м'яч трапився на 79-й хвилині. Артем Довбик подвоїв перевагу української команди. Форвард збірної України реалізував вихід віч-на-віч.
У паралельній зустрічі групи Франція перемогла Фінляндію 2:0. Голами відзначились Карім Бензема та Кіліан Мбаппе
Франція з 18 балами зайняла першу позицію та отримала пряму путівку до фінальної частини турніру. Фінляндія з 11 очками - третя. Боснія і Герцеговина (7 пунктів) та Казахстан (3) - йдуть слідом.
Від Європи на ЧС-2022 напряму вийшли 10 переможців груп, ще три путівки будуть розіграні в плей-офф серед команд, які фінішували другими, та двома збірними, які отримають це право за рейтингом Ліги націй.
Вони будуть розбиті на три квартети, які зіграють півфінальні та фінальні матчі плей-офф та визначать решту учасників ЧС-2022.
Жеребкування стадії плей-офф кваліфікації ЧС-2022 відбудеться 26 листопада, а матчі пройдуть у березні 2022 року.
Фінальна частина чемпіонату світу відбуватиметься з 21 листопада до 18 грудня 2022 року в Катарі.
ЧС-2022
Кваліфікація. 10-й тур
16 листопада 2021 року
Боснія і Герцеговина - Україна 0:2
Голи: Зінченко, 59, Довбик, 79
Боснія і Герцеговина: Васіль, Сушіч, Ковачевіч, Хаджикадуніч (Налич, 71), Ахмедходжіч, Прціч (Круніч, 64), Хаджиахметовіч, Гояк (Цімірот, 64), Менало (Превляк, 71), Деміровіч (Кодро, 80), Стевановіч.
Україна: Бущан, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Соболь (Шапаренко, 64), Степаненко, Малиновський (Сидорчук, 81), Зінченко, Ярмоленко (Караваєв, 82), Циганков (Довбик, 75), Яремчук (Зубков, 75).
Попередження: Демірович, 66, Хаджикадуніч, 90+2 - Забарний, 66
Півзахисник збірної України Тарас Степаненко зазначив, що група відбору ЧС-2022 пройшла важко, але команда сподівається вийти на турнір.
«Всі задоволені результатом, тому що завдання-мінімум ми виконали, вийшли до плей-оф. Навесні намагатимемося пробитися на чемпіонат світу».
«Загалом відбір пройшов важко для нас. Понервували, але вистояли і пройшли далі. Суперник у плей-оф? Спочатку хотілося б середнього суперника».
«Ми можемо зачепитися за ЧС-2022. Це наша мета та мрія», - сказав Степаненко.
Суперника у півфіналі плей-оф Україна дізнається 26 листопада 2021 року.
================================================== ================================================== =====
Формирование пар в плей-оф ЧМ-2022.
Справедливый расклад.
Математика - самая точная наука. Против неё не попрешь. И дискуссиям не поддаётся. Так вот давайте пофантазируем и сформируем пары плей-оф опираясь, исключительно, на цифры. А точнее на цифры, которые находятся напротив каждой сборной, учасника стыковых игр, в последнем рейтинге ФИФА.
То есть их МЕСТО.
И так:
1 Италия 4-е место (сеяная)
2 Португалия 8-е (сеяная)
3 Швеция 17-е (сеяная)
4 Уэльс 19-е (сеяная)
5 Польша 23-е
6 Украина 26-е
7 Чехия 31-е
8 Австрия 32-е
9 Россия 33-е (сеяная)
10 Турция 39-е
11 Шотландия 42-е (сеяная)
12 Сев. Македония 74-е
Справедливый принцип - лучшие с худшими. Формируем три корзины из сеяных сборных:
1 корзина - Италия (1-я лучшая), Шотландия (1-я худшая) 2 корзина - Португалия (2-я лучшая), Россия (2-я худшая) 3 корзина - Швеция (3-я лучшая), Уэльс (3-я худшая)
А теперь за этим же принципом отправлям вышеупомянутым сборным их соперников. Лучшим в корзине - худших из несеяных, ну и худшим в корзине - лучших из низов:
1 корзина: 2 корзина: 3 корзина:
Италия (4) - Сев. Македония (74) Шотландия (42) - Польша (23)
Португалия (8) - Турция (39) Россия (33) - Чехия (31)
П.С. Должна быть Украина, но нельзя.
Швеция(17) - Австрия(32) Уельс(19) - Украина(26)
Это был бы справедливый, опираясь на рейтинги, расклад. Был бы очень рад такой "математической" жеребьёвке)))