майже 493 грн. плюс гривень 20 банківські послуги.
Вы просматриваете тему Закордонний паспорт в Полтаві: питання, поради в подразделе Вопросы и ответы, который находится в форуме Гостевая Полтава форума; майже 493 грн. плюс гривень 20 банківські послуги.
майже 493 грн. плюс гривень 20 банківські послуги.
Десь по чотири гривні квитанція (послуги банку).
vladd, ну так отож і прикинув приблизно, але 20-25 грн у даному випадку - це невелика сума. Думаю в цьому році деякі платежі повинні бути більшими. Уже другий рік збираюсь зробити закордонний паспорт. А потім виходить "поки смажений півень не клюне" ))
Намагаюсь такі речі готувати заздалегідь.
У нас же держава "з особливими потребами": то бланків паспортів може не бути, то мозку.
Нещодавно проблеми були (а може і є) з номерними знаками, талонами техогляду та іншими "потрібними" папірцями, так що краще завчасно подумати про це.
Та й, окрім самого процесу видачі паспорту, треба потім (бажано) дітей вписати (теж які-неякі гроші та біготня по збиранню довідок). А на це ще місяця півтора треба.
Нда, оці інформаційні послуги - дуже дивна плата непоймизашо.
vladd, Вам були надані інформаційні послуги?
Невже я схожий на людину, яка стане платити якісь "ліві" платежі за "комп'ютерний набір тексту"?
Мене ж влітку хтось вже намагався "причмирити", що мовляв я "мЬЄлочЬний" і не хочу "відстібнути на чай" 10-15 відсотків хитромудрим торгашам на ринку....
Перед тим, як щось платити, завжди ознайомлююсь з підставами для таких оплат (дивись нижче).
Там все зроблено правильно, "технічно".
Отримання паспорту включає в себе виконання різних видів робіт, від безпосереднього випуску бланку паспорту до "побічних", наприклад зробити фото, чи "продати" Вам анкету, на якій Ви поставите свій зразок підпису.
Фото робиться тільки у спеціальному приміщенні (це той же паспортний стіл) і на спеціальному обладнанні, яке "допущене" та "відповідає вимогам".
Бланк теж вам "продадуть", і таке інше.
Але для того, аби "бидло" не "умнічало", наші чиновники зробили все ідеально:
в законах, порядках проведення подібних процедур прописаний "Перелік послуг, що надаються органами (підрозділами) МВС" (щось на зразок такого документу).
Виготовляти документи у "кооператив" не віддасиш же, чи не так?
Тому й гарно так "нікуди не сприснеш", бо ті довідки-анкети ти ніде не візьмеш, бо це неможливо згідно діючого законодавства.
А без довідки паспорт не отримаєш, бо "є певний порядок отримання", який теж прописаний законодавством.
А хто нам це "законодавство" прописує? Правильно, наш Кабінет міністрів та інші "народні слуги".
Отака біда, малята!
Чтобы не быть голословным:
25 декабря 2010 года подал документы на получение загранпаспорта в течении 30 дней по месту регистрации(г.Киев).
Платежи, которые я совершал:
-Держмито 170.0 грн
-Послуги УІТ МВС України 26.20 грн (Хотя, как оказывается, мог заплатить и 13.10) - Услуга по получению справки МВС о несудимости
-Послуги ВГІФО МВС України 10.28 грн - Услуги ОВИРА(Бланк, фото и тд)
-Вартість бланкової продукції 150 грн.
Итого: 356,48+комиссии банка
И все. Все остальные платежи, которые требует оплачивать в Полтаве - левак. На днях пойду с девушкой оформляться, вот и посмотрим, что там пытаются впарить за гос. пошлину.
Меня просил кто-то ссылки на законы? Да пожалуйста:
Цены на услуги МВД при оформлении загранпаспортов:
НАКАЗ 05.10.2007 N 369/1105/336 (Чинний) Про затвердження Розмірів плати за надання послуг органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Порядку їх справляння { Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства внутрішніх справ N 73/272/152 ( z0614-09 ) від 24.02.2009 N 530/1482/1527 ( z1268-10 ) від 30.11.2010 }
Публикация пресс-центра МВД Украины о загранпаспортах от 19.05.2008(не указаны цены на бланки паспортов)
Действительно в Законе(кстати, который будет изменен 8 марта 2011) указан срок рассмотрения в 3 месяца, т.е. точной формулировки о 30 календарных дней нет. Зато есть точная формулировка о 10 и 3 днях.
http://passport-ua.org/ua/price.html
Цены актуальные. Кстати, если такое дело, дешевле прокататься в Киев(вроде бы 31грн плацкарт без постели+2грн метро+2,75 маршрутка(или около того)х2=71,50грн. В итоге, вы гарантированно получите паспорт за необходимое вам время(ну и нехило сэкономите, судя по всему). Документы берут у всех, независимо от места регистрации.