Вы просматриваете тему Закордонний паспорт в Полтаві: питання, поради в подразделе Вопросы и ответы, который находится в форуме Гостевая Полтава форума; Сообщение от Арсенал В тому то й справа, що якщо ти не знаєш то з
Та фірма зробить Вам за 1800 за 10 днів. По заукону якщо особі потрібен паспорт до 10 днів то потрібно заплатити подвійне даржавне мито 340, і подвійну вартість бланка паспорта 240. Але законодавством не встановлено цю ж саму вартість бланка паспорта. А в квітні місяці 2012 р. відповідно до Постанови КМУ взагалі прибрали той пункт в якому йдеться про плату за бланк паспорта. Але її продовують вимагати сплачувати.
Щоб людину назвати "лохом" потрібно спочатку сказати як правильно робити. А потім вже називати "лохом."
Ситуація з ДАІ на данний момент зрушилась з місця тільки завдяки тім людям які розповідають про це. Якби Вони про це не розповідали то Ми б з Вами про це не дізнались. Я маю на увазі, що Ми бобачили можливість з цим боротись, і Ми почали боротись.
Можливо я сможу Вам допомогти?
В СГІРФО Київського району є інформація про те що плата за бланк паспорта справляється в розмірі 120 грн. відповідно до Постанови КМУ від 28 січня 2009 р. N 65:
Доповнити пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від
4 червня 2007 р. N 795 ( 795-2007-п ) "Про затвердження переліку
платних послуг, які мають надаватися органами та підрозділами
Міністерства внутрішніх справ" (Офіційний вісник України, 2007 р.,
N 42, ст. 1671) абзацом такого змісту:
"Під час надання послуг з оформлення проїзного документа
дитини, посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземних
громадян та осіб без громадянства і паспорта громадянина України
для виїзду за кордон справляється плата у розмірі вартості бланка
та надбавки в сумі 25 відсотків такої вартості, яка спрямовується
як власні надходження, що використовуються відповідно до
законодавства.".
Тобто плата повинна справлятися відповідно до Постанови КМУ від 4 червня 2007 р. N 795, а не відповідно до Постанова КМУ від 28 січня 2009 р. N 65 яка вносить доповнення до Постанови №795. Можливо це робиться для того, щоб громадяни при бажанні могли подивитися Постанову КМУ № 65 в інтернеті на сайті Верховної Ради, і переконатися що вона чинна. Тобто вірно береться плата.
Відповідно до Постанови КМУ від 11 квітня 2012 р. № 292
Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести до постанов Кабінету Міністрів України такі зміни:
абзац другий пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 р. № 795 “Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання” (Офіційний вісник України, 2007 р., № 42, ст. 1671; 2009 р., № 9, ст. 272; 2011 р., № 84, ст. 3068) виключити.
Виходячи з цього цю плату скасували. Але в СГІРФО кажуть що скасовано 25%, а вартість бланку залишили.
Відповідно до Постанови КМУ від 26 жовтня 2011 р. N 1098
Деякі питання надання підрозділами
Міністерства внутрішніх справ
та Державної міграційної служби платних послуг
4. У разі надання послуги, що передбачає видачу бланка або
номерного знака, розмір плати за її надання визначається з
урахуванням витрат, пов'язаних з придбанням відповідної продукції.
Обсяг таких витрат визначається МВС.
Обсяг цих витрат не встановлено жодним законним документом. Не зрозуміло чому 120, а не 220.
Що стосується плати 87,15 то цю суму потрібно платити якщо мною буде подана заява. Тобто мене змушують написати заяву, я не хочу цього робити. Якщо це обов’язкова плата як держмито або «бланк паспорта» то навіщо писати заяву???
Це на зразок такого "прайсу", де виписано про те, що потримати бомажку у руках вартує 100 гривень, а поводити по ній ручкою - 200.
Тобто, "перелік платних послуг, що можуть надаватися МВС".
Шукай "додатки" до розрахунків. З цих "струмочків" багато хто грошей "п'є", тому й все гарно зашифровано.
Це на зразок того, що ти "просиш" ("замовляєш") платну послугу, і тобі її надають відповідно за плату згідно "прайсу".
Основна "відмазка" у службовців паспортного стола буде "начальство так сказало".
Хочеш уточнити - робиш інформаційний запит (і втрачаєш час), чекаеш місяць на відписку.
На те й розраховано, що ніхто не хоче проблем і усім треба "бистро та скоро".
Але мені здається, що таки законна сума зборів буде крутитися близько цифри у триста гривень.
спасибо добрій человек.
Убеждаемся в том, что плата 120 грн за бланк незаконна:
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/...7-п/ed20120419
слева над документом есть окошко- "текст редакции", окрываем 2009 год, есть абзац:
Під час надання послуг з оформлення проїзного документа
дитини, посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземних
громадян та осіб без громадянства і паспорта громадянина України
для виїзду за кордон справляється плата у розмірі вартості бланка
та надбавки в сумі 25 відсотків такої вартості, яка спрямовується
як власні надходження, що використовуються відповідно до
законодавства. { Пункт 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ
N 65 ( 65-2009-п ) від 28.01.2009 }
меняем редакцию на 2012- абзаца нет.
нагло врут!
а чем обычно утверждают размер платы? каким норм-правовым актом?
вот тут я нихрена не понял этого абзаца.
Я знал что не только мне болит вопрос почему загранпаспорт стоит +100500
Активисты кампании "Стоп произволу в паспортных столах" пытались выяснить, почему при получении загранпаспорта граждан Украины заставляют оплачивать высосанные из пальца услуги.
http://pauluskp.livejournal.com/244891.html