Ви переглядаєте тему Альтернативне мистецтво в розділі Творчість, що є підрозділом форума Інтереси; Odo , ок. подібна ситуйовина була, коли один чел віз купу сміття для інсталяції. його ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
11.06.2008
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
Odo, ок. подібна ситуйовина була, коли один чел віз купу сміття для інсталяції. його теж не хотіли пропускати. так а по сабжу (з прикладами) щось ще буде? http://ru.wikipedia.org/wiki/Каммингс,_Эдвард_Эстлин копіюйте ссилку, бо Вікі до чого я? ага, знач подарували мені його переклади на українській мові. Перекладав Андрусяк. Не можу сказати, що все гарно, але дещо незвично, і свіжо. як от ось оце l(a le af fa ll s) one l iness укр здається так і о си пає ться жи тіє са мє си можливо не збережені рядки, бо по пам"яті відтворила. Але. Мене вразило. Просто так. Але ти відчуваєш, що воно осипається.... шо скажем-с? Востаннє редагував nickeler: 11.06.2008 о 14:58. Причина: Automerged Doublepost | ||
11.06.2008
| [permalink] | ||
| - |
По сабжу, вважаю, що альтернативне мистецтво (якщо таке дійсно існує) яким би воно не було є цілком нормальним явищем і його треба вчитися розуміти, як і будь-яке мистецтво взагалі. Проти "нецензурщини" у Жадана, Дереша або Андруховича нічого проти не маю. Жадан має вишканий художній смак і використовує це, як художній засіб. Инакше кажучи мат у його віршах, не є матом з брутальної лайки, це стає окремим художнім атрефактом, атомом його мистецтва. | ||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
11.06.2008
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
каммінгс http://poetry.uazone.net/cummings/index.phtml до речі, в фільмі з Хітом Леджером "Кенді" в одному з епізодів він їй читає саме каммінгса. | ||
| Користувачі, що подякували nickeler за цей допис: |
11.06.2008
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 11.06.2008 о 15:18. Причина: Automerged Doublepost | ||||
11.06.2008
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
Odo, питання свіжини в мистецтві суб"єктивне. дослідники ло пуття не шарять де почався постмодерн, де закінчився модерн... тому про 20 століття можна говорити як про один велики й ривок розвитку мистецтва. це вже ера сучасного мистецтва. стартонули його в Україні такі особи як Коцюбинський, Підмогильний в літературі (і ета іщо ні всьо, а тільки краплиночка). З художниками складніше, так щоб зразу і не назву, але то не суть. Давайте розширимо рамки бесіди починаючи новим мистецтвом. Будемо говорити і про те, що стало класикою, але несе в собі незвичність, не характерну для доби письменника. Ну десь так як Мільтонівський "Втрачений рай", або Блейка "Пісні невинності і досвіду"... ну коротше... сподіваюся мене зрозуміли. | ||
| Користувачі, що подякували nickeler за цей допис: |
11.06.2008
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Подумалось, що до альтернативи, з певними застереженнями, я би зарахував Тома Вейтса та його літературного близнюка Чарльза Буковскі. Тобто, для мене, альтернатива, це таке явище, що є цікавим, але неприйнятним, з тих чи инших причин, для широких мистецьких кіл, відтак приречене (на якийсь час або назавше?) до марґінесу. Востаннє редагував Odo: 16.06.2008 о 13:14. | |||
18.06.2008
| [permalink] | ||
| - |
Навіяли Вашим дописом. Здається, Бердяєв зауважив, що нове мистецтво прагне нестак краси, як виразности. Це власне і визначило розмежування старого і нового мистецтва, хоча не лише це. Ще досить цікавий чинник був ставлення класиків та новаторів до симетрії та золотого перетину, як динамічного варіянту симетрії. Симетрія тут розгядається не лише у вузько-образотворчому глузді, але і як філософська метафора буття. Востаннє редагував Odo: 18.06.2008 о 16:11. | ||
18.06.2008
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
Odo, мистетво то така штука підступна... для мене мистецтвом є все, що зроблене з душею... мистецтво, по суті, в усьому. тіки тре вміти його викопати, причепурити і показати загалу. У передмові до книги Олени Гаран, аматорського перевидання, написано про те, що ті хто бачив "Чорний квадрат на білому" Малєвіча, просто таки стовбенів від енергетики полотна. А ще написано про маловідомий "Білий квадрат на білому" і поезія авторки порівнюється саме з ним. з абсолютом всіжості і чистоти. Одним словом, мистецтво це енергія, а прінти - то лише відбиток матерії. Особливо якщо вихідний твір не є прінтом, а є річчю рукотворною. Я вчора якраз написала такий собі есей про вбивство краси фотокамерою. Буде час - скину... але фотки в альбомі, це як шкури звірів, у яких вже нема життя. А ми просто не довіряємо пам"яті і вбиваємо, вбиваємо, вбиваємо... | ||
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| альтернативне мистецтво, арт, контркультура, укрсучарт |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Бойове мистецтво це спорт? | wingchun | Спорт та здоров'я | 5 | 26.09.2007 14:08 |