Магазин спортивного харчування Strong Life
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 12.
    Новачок

Ночная съёмка на Зенит

Здравствуйте! Интересует не столько съёмка на зенит, сколько экспозиционирование ночью без экспонометра (он всёравно до фени)) для получения нормального изображения... Читал что оптимальный вариант это диафрагма 4 - 5.6 и выдержка 100 сек для 100 исо. Кто что думает по этому поводу?=)

Постійний відвідувач

Re: Ночная съёмка на Зенит

Я думаю что для начала нужно решить что именно снимать ночью, и поделиться этим с людьми у которых спрашиваете. Им будет легче вам ответить =)
    Пророк

Сумніваюся, що тут знайдеться багато любителів познімати вночі на плівку.
    Наугад справа марна - потрібен досвід.

Думаю, що вночі краще на цифру. Викручуєш ІСО до скажених параметрів (щоб не довго чекати витримки), робиш кілька тестових знімків із різною експопарою.
    Обираєш самий вдалий, і потім, відштовхуючись від нього, встановлюєш нормальні значення для ІСО, компенсуючи це витримкою.
    імхо, на цифрі це самий швидкий і зручний спосіб вгадати експопару.

з плівкою два варіанти:
    1. порівняти як заміряє експозицію плівочний фотоапарат і цифровий вдень за одинакових умов. Відповідно до цього, потім зробити висновки, і "вгадавши" експопару для цифри вночі, зробити поправку для плівки і виставити те, що треба.
    2. відзняти плівку із різними експопарами. Охайно записати в блокнот який кадр із якою експопарою знімався. Потім проаналізувати проявлену плівку, і зробити висновок на майбутнє, які параметри треба виставляти.

І, головне, потім не забути поділитися досвідом із форумчанами =)
    Новачок

Ну ночью впринципе параметры экспозиции не настолько сильно будут зависить от объекта съемки... Ну если так то это фонари, окна и прочие светящиеся объекты.

Да, людей занимающихся таким да еще и на пленку мало, а может и нету вовсе сейчас. Но будем как то пробовать:)
    спасибо, я лучше попробую по Адамсу... От максимального солнечного дня 10 стопов в плюс и пробовать ночью.
    З.ы. Я итак записываю чтобы проводить конструктивный анализ... Новичек еще немного:)
    з.ы.ы. А где можно кинуть дневные фото, на оценку спецам?
    Руда, з хвостом

Ответ Сообщение от akvallang Посмотреть сообщение
    з.ы.ы. А где можно кинуть дневные фото, на оценку спецам?
    http://www.poltavaforum.com/fotovyst...tml#post227299
    Новачок

А можете плиз оценить альбом в таком виде, чтобы не пересылать по сто раз?
    http://vkontakte.ru/album123465076_141002144
    это первая пленка которая у меня не порвалась и не засветилась :)

http://vkontakte.ru/album123465076_143274928
    а это второй альбом, но правда плёнка кинула всен ошибки в ужасные цвета(
    з.ы. буду рад комментариям и советам, можно прям в альбоме
    Пророк

Цікаво, як її можна порвати\засвітити?
    Проблеми із лєнтопротяжкою?

До речі, що за плівка?
    Новачок
    Ответ Сообщение от Ch!p Посмотреть сообщение
    Цікаво, як її можна порвати\засвітити?
    Проблеми із лєнтопротяжкою?

До речі, що за плівка?
    ага, на старому ЕТ із цим була 3 рази проблема, не міг нормально відмотати... Дядько підігнав 11й Зеніт із усіма налагодженими системами і все норм.
    Перший альбом на суперіа, норм плівка, а другий на кодак колор. Кодак більше ніколи не візьму, в альбоми видно причини- все в синє,особливо перетримки, і малий діапазон. Можливості купувати проф плівку поки нажаль немає...та і треба просто навчитись нормально фотографувати :)
    Зануда

Ответ Сообщение от akvallang Посмотреть сообщение
    Кодак більше ніколи не візьму
    так якість плівки - не єдиний фактор, який впливає на передачу кольорів. Можна найкращу плівку так проявити...
    Новачок

Ну я думаю наврядчи правильно проекспоновані кадри будуть такі сині в якомусь іншому випадку! Просто кожна плівка має свої особливості, і ця точно не для мене:)
+ Ответить в теме
Страница 1 из 2 1 2 ПоследняяПоследняя