Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей2Благодарности
  • 1 Сообщение от nevodka
  • 1 Сообщение от rust
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 8 из 8.
    Атеїст
    Гість
    Slip

Анонімне стукацтво?

Лише щойно звернув увагу: в цій гілці форуму пишуть "гості"! Я так розумію, адміністрація дозволила писати незареєстрованим учасникам, котрі побоюються переслідування з боку злочинців чи самих же правоохоронних органів. Що ж, на перший погляд - розумно й коректно. Хоча я ніколи не поважав "доброзичливців", "всевидячих очей" і взагалі анонімів. Однак зараз я принципово не хочу чіпати морально-етичний бік справи. Мене цікавить суто прагматичне:
    чи не здається вам, що при порушенні якогось питання ефективнішим було би не замовчувати дані про себе, а навпаки - називатися відкрито? Принаймі в тому випадку, коли скаржник хоче уникнути незаконних дій з боку правоохоронців?
    Пояснюю думку. Публікація матеріалу в ЗМІ (чи на інтернет-форумі) передбачає привернення широкої уваги до проблеми. Коли інформація про правопорушення стає відомою широкому загалу, правоохоронним органам значно важче самим порушувати закон під час розслідування - бо вони потрапляють під неминучий контроль власного керівництва і громадськості. І якщо безпосереднє керівництво спробує "прикрити" підлеглих, справа тут же переміститься на інстанцію вище, а тоді вже непорядний керівник ризикує отримати покарання. І навіть "дах" у вигляді самого міністра МВС не гарантуватиме порушнику благополучного фіналу. Отже, в цьому випадку той, хто розміщує інформацію в Інтернеті, сам зацікавлений в увазі до себе з боку якомога більшої кількості людей.

Зрозуміло, я дещо ідеалізую ситуацію. Контрприклади, гадаю, знайдуться. А описане мною більш характерне для розвинутих правових держав. І тим не менше - хто що скаже з цього приводу? Цікаво почути думки всіх!

part of me

Re: Анонімне стукацтво?

Гості були на старому форумі УМВС Полтавської області, тут регістрація - обов'язково. До того ж вона дуже спрощена, кількість даних, які потрібно ввести для регістрації зменшено як тільки можна.

Та й навіть якщо ти зареєструвався від цього менш "анонімним" не стаєш, окрім що психологічний портрет по псевдо намалюють.
    Атеїст
    Гість

Зрозуміло, що написати про себе можна чого завгодно, а реально це перевірити неможливо, хіба що IP-адреса не збреше. Та й та не в усіх визначається. Однак люди вже писали тут як "гості" - виходить, це було можливо тільки раніше, а тепер це не проходить?
    part of me

Так, гості не можуть писати на форумі, поки що в цьому не бачу сенсу, бо реєстрування легке, а із 100 дописів - тільки дописів 10 будуть не СПАМом. СПАМери не сплять.
    Инвалид умственного труда

Спамеров на инквизироский огонь
    Непостоянный посетитель

+ админ каждого ресурса хочет побольше юзеров (регистраций), это естессное желание.
    + гости - это обычно спам-боты. так как тут нет капчи при добавлении постов - 99% гостей тут - спам-боты. и чистить за ними модерам подляк, эт знает каждый.
    + если действительно нужна анонимность, то прокси никто не отменял.
    если просто так то тут хоть гостем пиши, хоть регайся, админ тебя сдаст при первой же просьбе, ему проблемы, как и паяльник в одном месте, не нужны.
    Инвалид умственного труда

Стучать.. сцуко - это карма.... Хто хочет вперед....
    Постійний відвідувач

стукачество - оно и в Африке стукачество - добавить тут нечего. (жирная)
+ Ответить в теме

Теги для этой темы