Вы просматриваете тему Чи згодні Ви на використання поліграфа (детектора брехні) на законодавчому рівні в подразделе Свободный разговор, который находится в форуме ГУМВД Украины в Полтавской области; Сообщение от Адьюнт а при вбивстві, коли застосовується поліграф, хоча б мати уяву про те,
Я думаю застосування поліграфа при крадіжці картоплі буде просто не актуальним. А при розслідуванні наприклад вбивства коли особа дає покази і є відповідна реакція на них у поліграфа, то це хоча б дає інформацію про їх достовірність і те що можливо притягується до відповідальності як раз таки невинна особа. Я підкреслюю на застосуванні поліграфа тільки при тяжких і особливо тяжких злочинах!!!!!!!!!!
Я думаю застосування поліграфа при крадіжці картоплі буде просто не актуальним. А при розслідуванні наприклад вбивства коли особа дає покази і є відповідна реакція на них у поліграфа, то це хоча б дає інформацію про їх достовірність і те що можливо притягується до відповідальності як раз таки невинна особа. Я підкреслюю на застосуванні поліграфа тільки при тяжких і особливо тяжких злочинах!!!!!!!!!!
Поліграф, якщо його законодавче закріпити буде виступати не як детектор неправди, він лише реєстратор емоційного збудження і реакції на предявлену певній особі інформацію. Він повинен бути застосовуватись тому порядку як і звукозапис, чи відеозйомка при провадженні слідчих дій і давати слідчому лише сигнал про значемість отриманої інформації від особи яка має відношення до події. Це тільки орієнтовна криміналістична інформація, що допоможе слідству у втсановлені фактичних даних, направивши його зусилля на правильний шлях розслідування. Головним буде виступати протокол допиту і не потрібно забувати про добровільну згоду для дачі показів при поліграфі
Так ось і чому потрібно, щось міняти і вдосконалювати та запропоновувати нові шляхи вирішення виниклих проблем. А застосування поліграфа як раз і допомогло б знизити рівень "випадкових" злочинців або наклипу зі сторони потерпілого чи неправдивих або зацікавлених свідчень зі сторони свідка
Ну гаразд, у якихось країнах така праттика застосовуєцця?