Є в Полтаві охоронна фірма "Яструб", філіал київського офісу, але схоже працює в Полтаві нелегально, або напівлегально. Знаходиться сей офіс на Садах 2, по вулиці Красіна, неподалік від лікарні і "Паровоза".
Суть справи:на початку липня пішли туди працювати двоє чоловіків із одного села Полтавської області, у оформленні їм відмовили, але на роботу взяли, чоловіки погодились, бо в селі роботи не має. Їх відправили до Карлівки охороняти завод, людські умови проживання їм не надали, у харчуванні теж відмовили, хоча обіцяли одувати. Через певний час значна частина групи кинувши пости і забувши про зарплату просто втекла звідти, адже умови були жахливі. Вони дотерпіли до кінця вахти - і тут новий сюрпиз - добирайтеся додому як хочете. Привезли нову вахту, але залишки попередньої забирати відмовились, у людей при цьому немає ні копійки в кишені (витратили на харчі), навіть немає грошей, щоб доїхати до дому.Танспорт їх так і не взяв, але вони ледь не силою витребували кошти на електричку у "старшого" і доїхали до Полтави.
Наступного дня вони пішли до полтавського офісу фірми за поясненнями і заробітною платнею. Ні того, ні того вони не отримали. Зарплату їм пообіцяли виплатити пізніше, через місяць. Минув місяць - по телефону представник полтавського офісу повідомляв, що зарплата буде пізніше, пізніше. Так тривало декілька тижнів, поки не повідомили, що по гроші треба їхати до Києва, а в Полтаві грошей не видають.
Я, родич одного з потерпілих, мешкаю в Полтаві і вирішив особисто навідатись до офісу. Зустріли мене "прохолодно", але все-таки написали київську адресу фірми і телефон (адреса, як потім вияснилось відрізнялась від даної чоловікам по телефону). Я хотів вияснити: чому ж вони людей відразу про зарплату не попереджають, на що внятної відповіді не отримав.На той момент в офісі було троє людей і всі вони троє не могли сказати точно коли забрати гроші: один казав - їдьте в Київ, інший пообіцяв, що 14-15 вересня їх привезуть до Полтави, але краще їхати до Києва.
Я прийшов до офісу в Полтаві 17 вересня: взнати чи прийшли кошти. Мені відповіли, що грошей немає і хтозна коли будуть. Також я узнав що одного з сих чоловіків зарплата і не чекає, а другому виплатять менше (першого не було у відомості ще під час першого мого візиту). Я здивувався чого так із зарплатами, на що отримав грубу відповідь, щоб я не заважав їм працювати. Потім мені стали пояснювати норми трудового законодавства, я зауважив, що так як чоловіки не були офіційно оформленні - його пояснення недоречні і отримав у відповідь "Пішов ти *****" (цитата), далі цей чоловік пообіцяв: "зверну тобі бошку, якщо ще раз сюди явишся", зверну увагу, що я інвалід і опиратися сил би у мене не було. А стосовно чоловіків, яким вони відмовились платити зарплату він сказав: "прийде сюди - натовчу їбало". Я якнайскоріше покинув приміщення офісу.