Монтажу весільне відео. Поряд з оператором працює одна з продвинутих полтавських фотографів. Зранку у нареченої. Виставляє кадр. Сторонній голос за кадром: «О, я таку фотку на сайті бачив!». Любопитно. Забиваю у гугл. Тієї не знаходжу. Зате на одній з сторінок (там для перегляду по кілька штук фото відкривається на одній) 4 різних пари на одному і тому ж місці, по суті в одних і тих самих позах….
Я розумію, що ідеї штука не безкінечна, коли знімаєш по кілька весіль в тиждень. Питання в тому нащо так відкрито демонструвати конвеєрність. Тільки логотипу не вистачає – Тут має бути ваше аналогічне фото!
І ота фраза з-за кадру…. Все як так і має бути.
Але питання ось чому: всі люди різні і мають (або не мають) своє поняття і чуття, ЩО Є КРАСИВО?? Як вибрати із сотень фотографій те, що запам’ятається і буде належним чином оцінено як людьми досвідченими, так і тими, хто у фотографії нічого не розуміє, а має прості критерії: подобається/не подобається.
З життя: показую кадр - двоє стоять на доріжці, яка красиво (як мені здавалося), з перспективкою тікає вдаль. Кадр врівноважений: справа двоє, зліва доріжка. Фраза стороннього споглядача: «Нє, ну все то добре, от їх би тільки в центр змістити».
P.S. Перегорнула ще одну сторінку. Прогрес. Усього дві ідентичних фотки. Тільки з різними обличчями.