Групи RSS Календар Учасники Всі альбоми Ігри Блоги Правила

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 17.09.2008   [permalink]
Новачок
Lol Фірма "Яструб" - не виплати зарплати та погрози

Є в Полтаві охоронна фірма "Яструб", філіал київського офісу, але схоже працює в Полтаві нелегально, або напівлегально. Знаходиться сей офіс на Садах 2, по вулиці Красіна, неподалік від лікарні і "Паровоза".
Суть справи:на початку липня пішли туди працювати двоє чоловіків із одного села Полтавської області, у оформленні їм відмовили, але на роботу взяли, чоловіки погодились, бо в селі роботи не має. Їх відправили до Карлівки охороняти завод, людські умови проживання їм не надали, у харчуванні теж відмовили, хоча обіцяли одувати. Через певний час значна частина групи кинувши пости і забувши про зарплату просто втекла звідти, адже умови були жахливі. Вони дотерпіли до кінця вахти - і тут новий сюрпиз - добирайтеся додому як хочете. Привезли нову вахту, але залишки попередньої забирати відмовились, у людей при цьому немає ні копійки в кишені (витратили на харчі), навіть немає грошей, щоб доїхати до дому.Танспорт їх так і не взяв, але вони ледь не силою витребували кошти на електричку у "старшого" і доїхали до Полтави.
Наступного дня вони пішли до полтавського офісу фірми за поясненнями і заробітною платнею. Ні того, ні того вони не отримали. Зарплату їм пообіцяли виплатити пізніше, через місяць. Минув місяць - по телефону представник полтавського офісу повідомляв, що зарплата буде пізніше, пізніше. Так тривало декілька тижнів, поки не повідомили, що по гроші треба їхати до Києва, а в Полтаві грошей не видають.
Я, родич одного з потерпілих, мешкаю в Полтаві і вирішив особисто навідатись до офісу. Зустріли мене "прохолодно", але все-таки написали київську адресу фірми і телефон (адреса, як потім вияснилось відрізнялась від даної чоловікам по телефону). Я хотів вияснити: чому ж вони людей відразу про зарплату не попереджають, на що внятної відповіді не отримав.На той момент в офісі було троє людей і всі вони троє не могли сказати точно коли забрати гроші: один казав - їдьте в Київ, інший пообіцяв, що 14-15 вересня їх привезуть до Полтави, але краще їхати до Києва.
Я прийшов до офісу в Полтаві 17 вересня: взнати чи прийшли кошти. Мені відповіли, що грошей немає і хтозна коли будуть. Також я узнав що одного з сих чоловіків зарплата і не чекає, а другому виплатять менше (першого не було у відомості ще під час першого мого візиту). Я здивувався чого так із зарплатами, на що отримав грубу відповідь, щоб я не заважав їм працювати. Потім мені стали пояснювати норми трудового законодавства, я зауважив, що так як чоловіки не були офіційно оформленні - його пояснення недоречні і отримав у відповідь "Пішов ти *****" (цитата), далі цей чоловік пообіцяв: "зверну тобі бошку, якщо ще раз сюди явишся", зверну увагу, що я інвалід і опиратися сил би у мене не було. А стосовно чоловіків, яким вони відмовились платити зарплату він сказав: "прийде сюди - натовчу їбало". Я якнайскоріше покинув приміщення офісу.
Філософф

Re: Фірма "Яструб" - не виплати зарплати та погрози

ну не были официально оформлены, че теперь требовать то?!
личность

А в Полтаве разве мало фирм охранных которые берут на роботу с оформлением.
Ну отказали в этой пошли бы в другую.

сами себе создаем трудности и мужественно их преодолеваем.
Старий 20.09.2008   [permalink]
Адмін ГУМВС

Відповідь:
Допис від wolya2708 Переглянути допис
Є в Полтаві охоронна фірма "Яструб", філіал київського офісу, але схоже працює в Полтаві нелегально...
Спава в тім, що у даному випадку доказати щось офіційно буде важко. Але, всеж таки, я би Вам радив звернутися до райвідділу по територіальності. Є така гарна служба ДСБЕЗ (державна служба по боротьбі з економічними злочинами), це як раз її робота. Таку охоронну фірму вони поставлять на місце, перевірять законніть її існування та виявлять незаконні махінаціі. Будуть питання, пишіть...
Користувачі, що подякували mia_admin за цей допис:
Старий 4 тижнів тому   [permalink]
Новачок

оформлены или не оформлены охраники это другой вопрос. Дело сугубо в том, что в нашем государстве позволяют такой "беспредел" творить. Где же предписанные Конституцией соблюдение прав???
Відповідь

Закладки

Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Український "Beeline" пропонує своїм абонентам "Довірчий платіж" fragov Оператори мобільного зв'язку 0 23.06.2008 15:57
Дивіться фільми В. Ар`єва "Земля в ілюмінаторі" та "Донецька мафія. Перезавантаження" fragov Політика 0 30.09.2007 23:41
19 травня в клубі "22" відбудеться концерт відомої київської групи "Тінь Сонця" Voronopad Афіша Полтави 8 28.06.2007 00:38
Погляд "Українського спротиву" про події в офісі "Братства" Вепр Політика 0 16.04.2007 19:03
1-ый открытый рэп-фестиваль "Полтавский Шлях" от группы "Без Обмежень" Без Обмежень Куди піти в Полтаві? 16 02.12.2005 13:58

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Rambler
Украина онлайн

Poltava - Poltava Forum