Ви переглядаєте тему Сайт, присвячений Пам'яті жертв терору та голодомору на Полтавщині в розділі Полтавські веб-сайти, що є підрозділом форума Полтавський Web; Відповідь: Комуністичний терор в Совєтському Союзі був планований на державному рівні, забезпечувався ідеологічно теорією Марксизму-Ленінізму ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
23.09.2007
| [permalink] | |||
| Постійний відвідувач |
Відповідь: ![]() | |||
17.11.2007
| [permalink] | |||
| Гість |
Відповідь: | |||
20.11.2007
| [permalink] | ||
| - |
Ланка до теми: http://5.ua/newsline/251/0/45767/ | ||
24.11.2007
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Про голодомор ми повинні пам’ятати до скону. Українців хотіли винищити як націю. Мільйони людей загинули через комуністичну владу. Сьогодні о 16.00 відбувся виступ президента всія України, який оголосив хвилину мовчання і запалив свічку пам’яті по душам загиблих. Напередодні мені до рук потрапив буклет, у якому закликалося о 16 годині запалити вдома свічку і поставити її на вікні, щоби було видно знадвору. Свічку, яка символізує нашу пам’ять тих, кого засудили до смерті комуністи. Запалила дві... Найбільше мене вразило те, що у навколишніх будинках лиш де-не-де горіли свічки. Нарахувала всього 6 вікон. Невже так мало людей знає і пам’ятає? Невже всім байдуже? Дуже сумно стало, сумно за наш народ. Мабуть, ми заслуговуємо на те, що відбувається в нашій країні, якщо навіть такої малості не можемо зробити. Якщо настільки черстві і бездушні! | ||
| Користувачі, що подякували laithemmer за цей допис: |
25.11.2007
| [permalink] | |||
| Гість |
Відповідь:
Повинні відродитись. Сьогодні сум стисає моє горло. Я хочу мстити. Але реально назвали тільки комун.партію. Але не назвали тих, хто був там в данний момент. Але для мене все зрозуміло. | |||
25.11.2007
| [permalink] | |||
| Гуру |
Відповідь:
Запалила свічку,згадала,що мої дідусі і бабусі теж жили в ті жахливі роки...Намагаюся не думати про той час,на мене це дуже впливає. ...А неподалік гучно-весело гуляло традиційне українське весілля. | |||
26.11.2007
| [permalink] | |||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Відповідь:
:( Мені бабця розповідала про голодомор, вона його пережила. А її сестра менша - ні. Не хотіла дитина їсти кислого молока, яке інколи приносила мати, і ошурки з картоплі переварені теж не хотіла їсти, і щавель з кропивою.... Це страшно - розуміти, шо ти вмираєш від голоду, коли земля родить, а врожай відбирають до зернини. І переробляють на спирт.... Про відродження навіть не мрію - не думаю, що таке коли-небуть буде. А мститись...Як сказав Подеревянський: "Не можемо ми мститись, повинні ми любить всім п""сів, злодіїв й убивць..." А якшо серйозно, то нема кому мститись, лише знати, як може бути, і не допускати цього більше ніколи в житті. Шоб не бачити, як діти пухнуть і помирають від голоду... Востаннє редагував laithemmer: 26.11.2007 о 13:59. Причина: Automerged Doublepost | |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| На Полтавщині - україномовний ефір | RSS | Теревені | 0 | 21.08.2007 17:50 |
| На Полтавщині освоюють субвенції | RSS | Теревені | 0 | 17.08.2007 18:50 |
| Пом’янули жертв голодоморів | RSS | Теревені | 0 | 16.08.2007 11:24 |
| 28 січня - концерт присвячений пам’яті Героїв Крут | fragov | Життя міста Полтава | 0 | 28.01.2007 05:58 |
| В Нью-Йорке найдены останки жертв терактов 11 сентября | fragov | Життя міста Полтава | 1 | 23.04.2006 02:14 |