Групи RSS Календар Учасники Всі альбоми Ігри Блоги Правила

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 23.09.2007   [permalink]
скажений завсідник :)

Сайт, присвячений Пам'яті жертв терору та голодомору на Полтавщині

Відповідь:
Комуністичний терор в Совєтському Союзі був планований на державному рівні, забезпечувався ідеологічно теорією Марксизму-Ленінізму про класову боротьбу. Ось одне із рішень ЦК ВКП(б) від 2 липня 1937 року “Про антирадянські елементи”. Телеграма, направлена секретарям обкомів, крайкомів, ЦК нацкомпартій, наказувала “ (...) взяти на облік усіх куркулів, які повернулися на батьківщину, та кримінальні елементи для того, щоб найбільш ворожі із них були негайно розстріляні в порядку адміністративного проведення їхніх справ через трійки, а інші, менш активні, але все ж таки ворожі елементи, були б переписані і вислані в райони за вказівкою НКВС. ЦК ВК(б) пропонує в п’ятиденний термін представити в ЦК склад трійок, кількість людей, які підлягають розстрілу, а також і кількість людей, що підлягають виселенню”.
Перейти до сайту, присвячений Пам'яті жертв терору та голодомору на Полтавщині
Користувачі, що подякували fragov за цей допис:
Старий 23.09.2007   [permalink]
Постійний відвідувач

Re: Сайт, присвячений Пам'яті жертв терору та голодомору на Полтавщині

читаю сайт. печально. главное не допускать этого в нашем будущем и не уподобляться уродам творившим такое.8
Старий 17.11.2007   [permalink]
Гість

Чи можлииве використання матеріалів з сайту у прсвітницькій діяльності?
Старий 17.11.2007   [permalink]
скажений завсідник :)

Автор сайту на зв'язок чомусь не виходить, але на сайті внизу є примітка:
Відповідь:
Передрук дозволяється лише з посиланням на сайт.
Старий 20.11.2007   [permalink]
-

Ланка до теми: http://5.ua/newsline/251/0/45767/
Старий 24.11.2007   [permalink]
Риклохматко синьо-змерзле

Про голодомор ми повинні пам’ятати до скону. Українців хотіли винищити як націю. Мільйони людей загинули через комуністичну владу. Сьогодні о 16.00 відбувся виступ президента всія України, який оголосив хвилину мовчання і запалив свічку пам’яті по душам загиблих.
Напередодні мені до рук потрапив буклет, у якому закликалося о 16 годині запалити вдома свічку і поставити її на вікні, щоби було видно знадвору. Свічку, яка символізує нашу пам’ять тих, кого засудили до смерті комуністи.
Запалила дві...

Найбільше мене вразило те, що у навколишніх будинках лиш де-не-де горіли свічки. Нарахувала всього 6 вікон.
Невже так мало людей знає і пам’ятає? Невже всім байдуже?
Дуже сумно стало, сумно за наш народ. Мабуть, ми заслуговуємо на те, що відбувається в нашій країні, якщо навіть такої малості не можемо зробити. Якщо настільки черстві і бездушні!
Користувачі, що подякували laithemmer за цей допис:
Старий 25.11.2007   [permalink]
Гість

Відповідь:
Допис від laithemmer Переглянути допис
Про голодомор ми повинні пам’ятати до скону. Українців хотіли винищити як націю. Мільйони людей загинули через комуністичну владу. Сьогодні о 16.00 відбувся виступ президента всія України, який оголосив хвилину мовчання і запалив свічку пам’яті по душам загиблих.
Напередодні мені до рук потрапив буклет, у якому закликалося о 16 годині запалити вдома свічку і поставити її на вікні, щоби було видно знадвору. Свічку, яка символізує нашу пам’ять тих, кого засудили до смерті комуністи.
Запалила дві...

Найбільше мене вразило те, що у навколишніх будинках лиш де-не-де горіли свічки. Нарахувала всього 6 вікон.
Невже так мало людей знає і пам’ятає? Невже всім байдуже?
Дуже сумно стало, сумно за наш народ. Мабуть, ми заслуговуємо на те, що відбувається в нашій країні, якщо навіть такої малості не можемо зробити. Якщо настільки черстві і бездушні!
Ми відродимось.
Повинні відродитись.

Сьогодні сум стисає моє горло.
Я хочу мстити. Але реально назвали тільки комун.партію.
Але не назвали тих, хто був там в данний момент.
Але для мене все зрозуміло.
Старий 25.11.2007   [permalink]
Гуру

Відповідь:
Допис від laithemmer Переглянути допис

А я три свічки нарахувала,дивлячись зі свого вікна.І це в багатоповерхових будинках.
Запалила свічку,згадала,що мої дідусі і бабусі теж жили в ті жахливі роки...Намагаюся не думати про той час,на мене це дуже впливає.
...А неподалік гучно-весело гуляло традиційне українське весілля.
Старий 26.11.2007   [permalink]
Гуру

Відповідь:
Допис від Вепр Переглянути допис
Я хочу мстити. Але реально назвали тільки комун.партію. Але не назвали тих, хто був там в данний момент.
И кому мстить?
Старий 26.11.2007   [permalink]
Риклохматко синьо-змерзле

Відповідь:
Допис від черешня Переглянути допис
А я три свічки нарахувала,дивлячись зі свого вікна.І це в багатоповерхових будинках.
Запалила свічку,згадала,що мої дідусі і бабусі теж жили в ті жахливі роки...Намагаюся не думати про той час,на мене це дуже впливає.
...А неподалік гучно-весело гуляло традиційне українське весілля.

:( Мені бабця розповідала про голодомор, вона його пережила. А її сестра менша - ні. Не хотіла дитина їсти кислого молока, яке інколи приносила мати, і ошурки з картоплі переварені теж не хотіла їсти, і щавель з кропивою....
Це страшно - розуміти, шо ти вмираєш від голоду, коли земля родить, а врожай відбирають до зернини. І переробляють на спирт....

Відповідь:
Допис від Вепр Переглянути допис
Ми відродимось.
Повинні відродитись.
Сьогодні сум стисає моє горло.
Я хочу мстити. Але реально назвали тільки комун.партію.
Але не назвали тих, хто був там в данний момент.
Про відродження навіть не мрію - не думаю, що таке коли-небуть буде. А мститись...Як сказав Подеревянський: "Не можемо ми мститись, повинні ми любить всім п""сів, злодіїв й убивць..." А якшо серйозно, то нема кому мститись, лише знати, як може бути, і не допускати цього більше ніколи в житті. Шоб не бачити, як діти пухнуть і помирають від голоду...

Востаннє редагував laithemmer: 26.11.2007 о 13:59. Причина: Automerged Doublepost
Відповідь

Закладки

Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
На Полтавщині - україномовний ефір RSS Теревені 0 21.08.2007 17:50
На Полтавщині освоюють субвенції RSS Теревені 0 17.08.2007 18:50
Пом’янули жертв голодоморів RSS Теревені 0 16.08.2007 11:24
28 січня - концерт присвячений пам’яті Героїв Крут fragov Життя міста Полтава 0 28.01.2007 05:58
В Нью-Йорке найдены останки жертв терактов 11 сентября fragov Життя міста Полтава 1 23.04.2006 02:14

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Rambler
Украина онлайн

Poltava - Poltava Forum