Грошова допомога постраждалим у війні!
Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей1331Благодарности

Результаты опроса: Чи підтримуєте Ви введення в Україні другої державної мови - російської?

Голосовавшие
112. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Так, підтримую

    29 25.89%
  • Ні, не підтримую

    79 70.54%
  • Не визначився.

    4 3.57%
+ Ответить в теме
Страница 1 из 144 1 2 3 11 51 101 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 1437.
  1. #1
    Offline
    part of me

    І знову про мову


    Я спостерігаю, що зараз і досі по інерції ніби-то проходить поросійщення молоді. Я спостерігаю, що навіть сім'ї, де розмовляють українською, не можуть втримати українську мову на вустах їх дітей. Багато моїх знайомих та одногрупників, розмовляючи вдома українською, з однолітками - тільки російською... І ще, що є найприкріше - глузують із україномовних та взагалі - українства... Ті ж хто в душі розуміють всю важливість спіклування на рідній мові, а самі є російськомовними, бояться та соромляться заговорити українською.
    Біда звичайно в різних "прєкрасних няньках" (де українка, з українського в якої є тільки "шо", що прислужує "гаспадіну маасквічю") та сердючках, які ототожнюють ураїнську з суржиком, а українців і сільською бидлотою, які не мають ані манер, ані чогось інтелігентого. Це саме такі "проекти", що розкручуються у нас в Україні на телебаченні та радіо, ще більше виховують страх та сором говорити українською.
    Але ж біда ще й в тому, що хороші дядьки - директори каналів без будь-якого докору сумління, ще через свої теле- та радіоканали мордують свій (?) народ: замовляють у російських продюсерів ці дешеві "радіоактивні продукти" і платять за них гроші (!!!)
    Коли це вже припиниться?! Навіть за СРСР такого не було повального сердючкізму! Виходить - це просто новий важіль впливу, технології Москви, які є надто небезпечними і вимагають негайного придушення!

    Взагалі у нас в державі мало хто звертає увагу на українську мову, навіть коли нею і говорять. У нас прийнято вважати, що коли людина говорить суржиком, або просто російською з отим "малоросським" акцентом, то і є вже україномовна людина. Треба більше приділяти уваги, саме ВИВЧЕННЮ РІДНОЇ МОВИ У ВСЬОМУ ОБСЯЗІ, НЕ ПРОСТО ОБМЕЖУВАТИСЬ УЖИТКОМ "ЩО" ТА ЩЕ ДЕКІЛЬКОХ ЗЛЕГКА НАГАДУЮЧИХ УКРАЇНСЬКУ СЛІВ...

    Отже,
    1. заборонити привселюдне висміювання українства на теренах України через засоби ЗМІ та інші "культурно-просвітницькі заходи",
    2. запровадити заходи по очищенню мови
    3. виробити впевнену позицію збоку держави, щодо розвитку та всебічному вживанню мови,
    надання пільг україномовним виданням, пресі, артистам, і т. д.
    І тоді все буде добре, а поки що бачимо впровадженими ці пункти, але щодо РОСІЙСЬКОЇ МОВИ.
    Поки ситуація ще може змінитись, треба бити насполох і не достимувати до того, що як було в Чехії - розмовляло чешською 9 (!) чоловік з усієї країни. Тепер - розмовляють усі.
    Так, Чехія вчинила таки подвиг, а нам з проросійсько налаштованим Сходом та Півднем цього подвигу мабуть вчинити не вдасться. Хіба що буде війна. :( Тому, поки паростки українства та мови не всохли, поливаймо їх медом щирого кохання наших сердець!

    Я прошу, хто прочитав статтю і підтримує мої погляди, хто має якесь відношення до вивчення українських мистецтв, історії, культури і т.д., хоче спілкуватись про наболіле і хоче щось міняти і прагне обговорювати, як це поміняти, (бо поодинці змінити щось дуже важко) пишіть на адресу: olga1985@i.com.ua Я обов'язково відповім.(я хочу мати друзів-однодумців і знати, що я не одна)

    olga1985@i.com.ua

  2. #2
    Odo
    Offline
    -

    відповідь: і знову про мову


    дякую! стаття гарна! а що самі про це думаєте? хотілобися не копіпейсти читати на цю, доволі болючу, тему, а власні думки.

    До речі, пане адміне, проблема прописних літер на початку слова якось вирішується?
  3. #3
    Offline
    part of me

    ответ: відповідь: і знову про мову


    Я вважаю, що потрібно як можна більше спілкуватися українською мовою зі іншими. Але якщо українська мова це суржик, то краще слухати українські пісні та теле-радіо передачі.

    А прописні літери - це проблема цієї "шкури" (шаблону) форума. Треба буде знайти іншу.

    Odo, вибач одразу не побачив твого повідомлення, тож відповідаю з затриманням. :)
  4. #4
    Offline
    Філософф

    ответ: ответ: відповідь: і знову про мову


    справа у тому, що, на мій погляд, у полтаві спілкуватися українською майже нема з ким. я не беру до уваги суржик, бо це не мова, а ганьба для нації. не можна сказати, що чистої української тут не розуміють, але ставлення переважної більшості полтавців до україномовних людей, таке саме, як до іноземців. відчуваеш, що ти для них є чужим, що тобі не довіряють, не сприймають за свого.
    тому наразі я не вважаю за доцільне широко вживати серед полтавців українську мову, завдаючи собі цим зайвого клопоту у спілкуванні.
  5. #5
    R0N
    Offline
    Гуру

    ответ: і знову про мову


    саме я не не можу розмовляти суржиком, я розмовляю або чисто російською, або чисто українською... доволі часто відчуваю дискомфорт, тому що більшість людей, з якими я спілкуюсь, розмовляють суржиком... інколи відчуваю, що я нетакий.
  6. #6
    Offline
    Постійний відвідувач

    ответ: і знову про мову


    Админ, ты меня пугаешь. Что то случилось... Ну, да, я понимаю песня понравилась и ты решил написать слова песни в подпись, у меня тоже такое желание бывает. Но ты начал говорить на украинском. Я вообщето тоже владею что русским языкам що українською мовою. Наверное ты повелся с кем то...:what:
  7. #7
    Offline
    part of me

    ответ: ответ: і знову про мову


    Yorik, всмысле повелся? Помоему писать на родном зыке - совсем не зазорно. Я вообще плохо "ведусь". Украинцы должны разговаривать на своем языке, для того чтобы уничтожить нацию ее не обязательно убивать, надо просто заставить ее говорить на другом языке. Не будет языка - не будет и культуры, а соотвественно не будет и страны такой - Украина.
  8. #8
    Offline
    Філософф

    ответ: ответ: ответ: і знову про мову


    ну, насчет "украинцы должны разговаривать на своем языке" - вопрос как минимум спорный. можно привести множество примеров государств и народов, забывших свои языки, или не имевших их вообще:

    австрия - все население говорит на немецком.
    швейцария - большинство населения говорит на французском, немецком и итальянском.
    кипр - большинство жителей острова говорит на греческом, остальные на турецком.
    марокко, алжир, тунис, ливия, египет - все жители говорят на арабском.
    страны латинской америки - несмотря на наличие своей тысячелетней культуры, все говорят на испанском и португальском.

    поэтому, считаю, что языковой вопрос ни коим образом не влияет на культуру нации и ее патриотические чувства.
  9. #9
    Odo
    Offline
    -

    відповідь: ответ: ответ: ответ: і знову про мову


    Ответ Сообщение от Dima0011
    ну, насчет "украинцы должны разговаривать на своем языке" - вопрос как минимум спорный. можно привести множество примеров государств и народов, забывших свои языки, или не имевших их вообще:
    австрия - все население говорит на немецком.
    Населення Австрії складають саме німці, тому й говорять на німецькій.
    Ответ Сообщение от Dima0011
    швейцария - большинство населения говорит на французском, немецком и итальянском.
    Ця думка хибна. Яскравий приклад – Швейцарія, чи не найбільш «нагодована» країна Європи, яку часто наводять як приклад успішного поєднання різних етносів у багатомовну, але єдину націю. Ця єдність – ілюзія: в першій-ліпшій швейцарській книжці зустрінете ознаки міжнаціонального тертя. Ба більше: побачите відверту неприязнь швейцарських німців і французів, бо навіть після століть співжиття вони не забули, як одні підкорювали інших, а те, що справді їх єднає, це... зверхнє ставлення до «менш розвинених» швейцарських італійців.
    Протистояння існує, звісно, лише на побутово-кухонному рівні. Блискучий імідж країни вміло маскує це явище, тому багато хто здивується, дізнавшись про нього. © http://www.livejournal.com/users/ota...tml?mode=reply
    Ответ Сообщение от Dima0011
    кипр - большинство жителей острова говорит на греческом, остальные на турецком.
    Все правильно грецька частина півострова розмовляє на грецькій, турецька на турецькій. У чому Ви вбачаєте проблему незрозуміло.
    Ответ Сообщение от Dima0011
    марокко, алжир, тунис, ливия, египет - все жители говорят на арабском.
    Бо населення цих країн складають саме араби.
    Ответ Сообщение от Dima0011
    страны латинской америки - несмотря на наличие своей тысячелетней культуры, все говорят на испанском и португальском.
    А ось це саме наслідки колонізації цих країн Іспанією та Португалією відповідно. І де, пробачте, вони зараз ці країни латинської Америки, хто їх знає, хто з ними рахується, про яку культуру, крім карнавалів можна говорити? Це глуха провінція і нею вона напевно й залишиться назавжди, і одним з чинників, що спричинив цей занепад є саме знищення мови й культури колись панівних націй та народів. Я би не бажав Україні повторити цей ганебний шлях. Попри все нерозуміння населенням цієї проблеми я вірю в те, що "ще не вечір!"
    Ответ Сообщение от Dima0011
    поэтому, считаю, что языковой вопрос ни коим образом не влияет на культуру нации и ее патриотические чувства.
    Тому вважаю, що мовне питання має визначальне значення для культури нації та її патріотичних почуттів, а його нерозуміння, без перебільшення, може призвести до катастрофічних наслідків.
  10. #10
    Offline
    Постійний відвідувач

    ответ: ответ: ответ: і знову про мову


    Ответ Сообщение от Admin
    Yorik, всмысле повелся? Помоему писать на родном зыке - совсем не зазорно. Я вообще плохо "ведусь". Украинцы должны разговаривать на своем языке, для того чтобы уничтожить нацию ее не обязательно убивать, надо просто заставить ее говорить на другом языке. Не будет языка - не будет и культуры, а соотвественно не будет и страны такой - Украина.
    Та ні, я не хотів сказати що говорити на рідній мові це "ГАНЬБА", я лише хотів тобі сказати що це для нас не звично...
    Я також полюбляю розмовляти на українській, але коли всі на російській, доводется змінюватися...
+ Ответить в теме
Страница 1 из 144 1 2 3 11 51 101 ... ПоследняяПоследняя

Теги для этой темы