Форум м.

Полтава

ua
ru
english
погода Полтава прогноз погоды на 5 дней
Полтава форум

Полтава Балка Полтавський фотоклуб Полтава ГУМВС Технічний форум Інетереси та взаємени Poltava Community

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 30.04.2008   [permalink]
Новачок
Пам'ятник УПА в Харкові

Слава Україні!
Цей топік мене спонукали створити останні події, що відбулись навколо меморіального каменя. Спробую надати достатньо цікавої інформації з різних джерел, які я знайшов в інтернеті, щоб відкрити повну картину подій!
Отже, 16 квітня 2008 року харківська міськрада проголосувала за відміну рішення про встановлення пам'ятного знаку загиблим воїнам УПА, яке було надано тією ж радою в 1992 році. Це при тому, що президент України видав указ про збереження подібних пам"яток культури!
http://news.1plus1.ua/ukrayina/pam-yatn ... rkova.html
http://unian.net/ukr/news/news-246861.html

Відповіддю на антиукраїнські дії чиновників, Спілкою Української Молоді була скликана прес-конференція, присвячена подіям навколо пам'ятного знаку УПА у Харкові. В ній взяли участь українські патріотичні організації, які прокоментували події та зробили заяви, а також представник МВС. Конференція транслювалась в ефірі телеканалу 1+1, та харківських новин АТН.
http://maidan.org.ua/static/news/2007/1208528055.html

22 квітня 2008 року в Харківському обласному апеляційному суді розглядалась справа щодо одного з учасників акту вандалізму щодо пам'ятника УПА, який було вчинено 20 листопада 2006 року в Молодіжному парку - Познякова. Ця людина належить од проросійської та антиукраїнської організації ЄСМ.(Євроазійський Союз Молоді). ...Рішення суду - в апеляціїї відмовлено!
http://cym.org.ua/tmp/080423094830N.html
http://news.mediaport.info/city/2008/51958.shtml

На данний момент, відновлено чергування біля пам"ятного знаку загиблим воїнам УПА, а до травневих свят планується посилення охорони силами громадських патріотичних організацій і просто небайдужих громадян!
Якщо ти маєш змогу долучитись до захисту єдиної на Східній Україні пам"ятки Українській Повстанській Армії законтактуй з організаторами акції зі
Спілки Української Молоді у Харкові:
тел. +38(057)751-17-68, e-mail: cym-ua@ukr.net

P.S. Маєш з`язки та виходи на інші українські форуми і сайти, організаціїї та просто патріотично-свідомих українців - розмісти цю інформацію безпосередньо, або по зсилочці! Це дуже важливо!
Користувачі, що подякували Jonik за цей допис:
Старий 01.05.2008   [permalink]
Супер модератор

Re: Пам"ятник УПА в Харкові

я бы по первой мысле взорвал...
потом вспомнил... гитлера запрещали вся и все...
Стройте памятники всем кому хотите...
Новачок

Де хоч одне слово про Гітлера? Мало того, я підтримаю-фашизму ні! Також комунізму - ні, шовінізму - ні! Патріотизму і націоналізму - так! Інша справа, що пан-модератор не орієнтується в поняттях...
скажений завсідник :)

Цитата:
Допис від Jonik Переглянути допис
Де хоч одне слово про Гітлера? Мало того, я підтримаю-фашизму ні! Також комунізму - ні, шовінізму - ні! Патріотизму і націоналізму - так! Інша справа, що пан-модератор не орієнтується в поняттях...
Jonik, у нього свій погляд на це питання, можете пошукати, тут вже підіймалася тема про УПА.

До речі, сьогодні наткнувся на такий матеріал: http://www.poltavaforum.com/blogs/ad...olegomeny.html

Востаннє редагував fragov: 01.05.2008 о 01:53.
Супер модератор

Цитата:
Это замечательно... но пост бл не о том...
Старий 01.05.2008
Def
Допис видалив fragov. Причина: офтоп
Старий 01.05.2008
rust
Допис видалив rust.
Супер модератор

Цитата:
Ой УПА без Гитлера могло организоваться? Эт так вопрос.ь?
В Прододжении...
УПА стреляло в моего деда... которы б*** Киев у гитлера отвоевыал прошел всю войну, из пушек давил сволочей фашистких...
а в карпатах их батарею в спину атаковали...

и будем памятник ставить?

Востаннє редагував rust: 01.05.2008 о 02:18.

Цитата:
Допис від rust Переглянути допис
Ой УПА без Гитлера могло организоваться? Эт так вопрос.ь?
Так, бо УПА лише частина Українського визвольного руху, який виник ще 30 роках.

Цитата:
В Прододжении...
УПА стреляло в моего деда... которы б*** Киев у гитлера отвоевыал прошел всю войну, из пушек давил сволочей фашистких...
а в карпатах их батарею в спину атаковали...

и будем памятник ставить?
Це спорне питання і фашисти, і радянські війська не раз переодягалися в форму УПА (думаю це нормальне явище для такого ненормального явища як війна). Тому точно сказати хто стріляв тоді, і особливо зараз вже ніхто не зможе.

Та й турбує інше, в 1992 році поставили цей меморіальний камень, і було все досить тихо, чому ця проблема почала так "колихати" суспільство тільки зараз? Можливо комусь це потрібно.

Востаннє редагував fragov: 01.05.2008 о 02:25.
Користувачі, що подякували fragov за цей допис:
Banned

Цитата:
Допис від Admin Переглянути допис
Так, бо УПА лише частина Українського визвольного руху, який виник ще 30 роках.
А где можно прочесть про другие части освободительного движения?
Супер модератор

Но с**** они стрелили в моего деда который уничтожал фашистов....

Цитата:
Допис від Def Переглянути допис
Насколько я читал, они там чуть ли не поубиапли друг друга ф барьбе за идею... типа кто лучщий украинец... ну как в верховной раде щас
Правада тада гестапу канкурентов сдавали....

Востаннє редагував rust: 01.05.2008 о 02:27. Причина: Automerged Doublepost

Цитата:
Допис від Def Переглянути допис
Можеш почати тоді вже з козацтва, або з Української революції 1917 року. А де читати - сам знайдеш, ти наче дуже розумний і хтось казав, що в тебе книжок з історії України у редакціях за всі роки - повна хата.

Цитата:
Но с**** они стрелили в моего деда который уничтожал фашистов....
Читай вище.
Цитата:
Насколько я читал, они там чуть ли не поубиапли друг друга ф барьбе за идею... типа кто лучщий украинец... ну как в верховной раде щас
Правада тада гестапу канкурентов сдавали....
в 1920 році, гестапо?
Відповідь

Закладки

Теги
1941, 1945, ввв, визнання, війна, вов, война, забуття, история, історія, комунізм, патріотизм, политика, політика, упа, фашизм

« - | - »
Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Пам'ятник Іванові Мазепі Серж Полтава туристична 134 23.04.2008 13:03
Пам'ятник Симонові Петлюрі буде встановлений в Полтаві не скоро RSS Теревені 87 28.03.2008 22:51
Мерія Полтави заперечує затягуванні процедури землевідведення під пам'ятник Петлюрі RSS Теревені 0 15.08.2007 12:22

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Rambler's Top100