Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей140Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 13 1 2 3 11 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 125.
    part of me

Порушення прав ВІЛ-інфікованих людей в Полтаві

Благодійна асоціація “Світло надії” звертає увагу журналістів та громадськості на випадок грубого порушення прав ВІЛ-позитивної людини.
    20 серпня 2009 року Олена Куліш, клієнтка БА “Світло надії”, звернулася на прийом до лікаря-інфекціоніста в Полтавський обласний центр СНІДу на огляд зі скаргами на погіршення самопочуття. Після обстеження у клієнтки була виявлена завмерла вагітність, після чого її було доставлено в міський пологовий будинок з направленням на госпіталізацію. Але в огляді Куліш було відмовлено з причини відсутності у неї документа, що посвідчує особу. Лише після того, як до пологового будинку прибули соціальні робітники БА ”Світло надії” і роз'яснили ситуацію, лікарі О.Коротич (в.о. головного лікаря міського пологового будинку) та Л. Ухналь (міський акушер-гінеколог) оглянули пацієнтку, при цьому постійно ображаючи її гідність, називаючи наркоманкою та повторюючи, що вони не хочу мати діла з ВІЛ-інфікованою людиною. Після огляду лікарі підтвердили діагноз, але госпіталізувати пацієнтку відмовились, пояснивши свою відмову тим, що вона проживає в Решетилівці, тож госпіталізувати її мають саме там. Незважаючи на тяжкий стан пацієнтки Куліш, лікарі категорично відмовились сприяти в її лікуванні, тож Олені довелося їхати в Решетилівський пологовий будинок. Але й там їй було відмовлено все з тієї ж причини (відсутність документів та наявність діагнозу ВІЛ).

У відчаї Олена Куліш повернулася в Полтаву, та в тяжкому стані прийшла до організації ”Світло надії”. Під час розмови з соціальними робітниками вона втратила свідомість. Співробітники організації викликали швидку допомогу та зробили все для того, щоб клієнтка була госпіталізована. Лікарі Полтавського міського пологового будинку прямим текстом вимагали у Куліш виплатити гроші за їх послуги, а після того, як дізналися, що грошей у неї немає – знову почали принижувати її та погрожувати.

Справа вирішилась тільки після того, як заступник начальника ГУОЗ І.А. Перогов, до якого звернулись представники БА “Світло надії”, надав розпорядження про невідкладну госпіталізацію пацієнтки. Олену прооперували у той же день і зараз вона проходить стаціонарне лікування у іншому медичному закладі.

Ми наголошуємо на тому, що ця справа не залишиться без детального розслідування та висвітлення у ЗМІ. Звертаємось до відповідних органів з вимогою провести службове розслідування за фактом порушення прав людини та оприлюдини результати.

Нервова, курррва

Re: Порушення прав ВІЛ-інфікованих людей в Полтаві

fragov, а можна якісь посилання чи контакти? Бо це просто ОБС!
    І ти ж розумієш наскільки наша медицина пов'язана?!
    Не доведеш нічого! Почнеш розкручувати - вони на неї усіх собак спустять!
    part of me

sharasha, взято тут: http://shrekoedka.livejournal.com/13538.html
    Добрий модер ))

Я думаю, першоджерело тут: http://www.svitlonadii.org.ua/news/2009/09/14/
    За додаткової інформацією по цій справі звертайтесь до Жука Сергія Володимировича (керівник відділу адвокації БА”Світло надії”). Тел: 8 (050) 404-17-38
    Banned

Ибо нефиг говорить что ты ВИЧ инфицированный.
    Пришла бы нормально с паспортом и проблем бы небыло.
    И вообще нефиг верить в сказки про СПИД.
    ПОтому что накормят такими лекарствами что коньки отбросишь.....
    Філософф

А я знаючи наших людей, бачу так ситуацію: прийшла жінка, без документів без нічого(хоча будучи вагітною повинна обменку з собой тягать всігда), і почала лаяти весь персонал, що ви обязані мене прийнять, бо я от так бачу свій діагноз. І платить я нічого не буду, бо ви обязані, хоч я і не по місцю проживання. Ах, ви не хочете мене дивиться, ну самі винні, я буду жаловаться.
    Як поясніть можна прийти лягати в лікарню без документів без нічого, в неї ж повинна бути якась карточка, де записано що підозра на завмирання, чи що.
    І взагалі, ИМНО звичайно, але як можна, знаючи що ти ВІЛ, вагітніти, знаючи що в 75% ти передасиш його дитині. На авось понадіятись?
    Завсідник

Да ну.. такое отношение можно встретить в некоторых больницах и не к ВИЛ инфицированым, и никто почему -то проблемы эти не подымает. Сама однажды собственными ушами и глазами видела, как узистка отказалась делать узи девушке у которой началось кровотечение на 3 мес. беремености, т.к. у нее заканчивался прием по времени. Люди в таких ситуация разворачиваются и идут в платные клиники, сами стараются выкрутится, а не ищут куда б пожаловаться.
    Но а вообщем, хорошо, хоть есть эта организация, кому-то все же помощь и защита.
    2.0

Cveha, ну мо ти і права. але я знаю, шо купа народу з собою документів без діла не тягає. припустимо у мене прям параноя, шо мене хтось задаве каток-асфальтоукладчик, і я з собов тягаю всі докумєнти. а так нашо тягати. в магазін вийшла, поплохєло. їх врачачий обов"язок - допомогти. а потом виказувати. а якби ця людина померла? на чиїй би совісті то було? і взагалі, а якби це була людина з туберкульозом, або ще з чим... це все людські забобони...
    Філософф

Нє, я ж не виправдовую лікарів. І документи з собою теж не тягаю. Але вагітною обмінку носила завжди. Ну і якось дивно виглядить, соц. робітників визвати була можливість, а когось щоб документи привіз небуло? Чи вона з Решетилівки приїхала без документів? І з яких пір інфекціоністи стали кваліфікованими, щоб констатувати завмершу вагітність. І звідки тоді лікарка взнала, де вона прописана, і що ця жінка поїхала додому лікуватися?Ви почитайте, що її і в Решетилівці не прийняли бо немає документу, а в іншій статті я читала, що позвонила лікарка з Полтави, і приказала не приймати. Якась невідповідність? Така собі одностороння інформація, розказана з сторони, потрібної для когось.
    escape_the_sofa

Ответ Сообщение от fragov Посмотреть сообщение
    Але в огляді Куліш було відмовлено з причини відсутності у неї документа, що посвідчує особу.
    Ответ Сообщение от fragov Посмотреть сообщение
    що вона проживає в Решетилівці
    Документы надо носить. Я ношу даже несколько и всегда. Даже когда за сигаретами вышла. Надо иметь документ, такой порядок.

А по поводу того что ее унижали, то конечно не правы.

Но меня бесят люди, которые себя запустят. а потом обвиняют кого угодно, но не себя.

Ответ Сообщение от Transd Посмотреть сообщение
    вообще нефиг верить в сказки про СПИД.
    Вот это точно.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 13 1 2 3 11 ... ПоследняяПоследняя