Магазин спортивного харчування Strong Life
Дерево благодарностей21Благодарности
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя
Показано с 1 по 10 из 29.
    part of me

Чи cтала прикрасою Полтави алея гоголівських героїв?

Поруч з оновленим пам'ятником Гоголю тепер розміщується алея героїв його творів Серед них: Солоха-відьма, Ніс, Тарас Бульба, Панночка, Вакула, коло якого стоять чотири мішки, та композиції «Викрадення місяця» і «Сорочинський ярмарок». Скульптури білого кольору, стилізовані. Цікаво поданий образ Солохи: з одного боку вона Відьма,з іншого – Солоха з пляшкою в руках. Вакула зображений верхом на чорті. Завершує алею – сам «новий» Гоголь. На урочистому відкритті алеї мер Полтави Андрій Матковський сказав: «Приємно відзначити, що за ініціативою громади Полтави за оновленим пам'ятником Гоголя сьогодні стоять його персонажі. Я впевнений, що алея з цими персонажами ожила, сюди будуть приходити полтавці, гості міста, буде багато молоді, дітей, сміху». Побачити скульптури та оцінити їх можна тут. До речі гоголівські герої створені за рахунок півмільйона спонсорських коштів.

"Солоха" (одна сторона)

"Ніс"

"Вакула"

"Микола Гоголь"

"Сорочинський ярмарок"

"Панночка"

"Солоха-відьма"

"Тарас Бульба"

"Викрадення місяця"

модератор

Re: Чи cтала прикрасою Полтави алея гоголівьких героїв?

Ну от якщо дуже чесно - то не стала. Зроблено все наляпісто, явно "під дату", розміщені скульптури теж так, що враження таке - де впало - там хай і стоїть. Незрозумілий білий колір, який теж не вписується в середовище, беручи до уваги, що на вулиці нема нічого в такому кольорі...Ладно, що деякі скульптури не дуже зрозумілі - то вже на совісті митців...
    Коротче, ідея гара, а зроблено все, як завжди не через те місце...
    2.0

по-перше, якби не попідписували, я б не пойняв і 10 відсотків персонажів.
    по-друге, не знаю, як кому, а мені прям ввижаються аналогії з радянським соцреалізмом. є в мене книжечка "Естетичне виховання", отам таких многа.
    і по-третє, але то покаже час, за рік-два почне осипатися ота біла фракція, і будуть стриміти остюки арматури. бо всім треба буде сфотаться, шось комусь потерти, як яйця на памятнику Келіну. Але Келін ше не одну сотню років простоїть, а це розсипеться.
    мені воно таке саме гидке, як галушки. вміють в нас гроші просирати, пробачайте, але це саме так називається.
    сдавайсь!!!

AnnaVel, через сраку?????

а мне понравилась склптра "Выкрадення мисяця". Видать метець, маэстро камня и просто, я так подозреваю, хороший человек не успевал в срок и дал задание студенту практиканту сделать выкрадення.
    А по поводу белого цвета что не вписывается в гамму, так то поправимо - время и голуби знают свое дело.... особенно голуби - они такой гаммы наложат что будет так как мы привыкли.
    Жалко не написано хто автор...
    Руда, з хвостом

Вживу ще не бачила, але подивившись фотки, вже і не хочеться. Щось воно якесь...топорне, чи шо. Ну мож я у високому мистецтві не тямлю нічого, не виключено
    сдавайсь!!!

ааа напысано!! то я не доглядел.
    Пророк

Ответ Сообщение от Mr.Kronko Посмотреть сообщение
    ааа напысано!! то я не доглядел.
    таблички с именами авторов были только на открытии.
    Пророк

Я думаю, скульптура "Панночка" буде найпопулярнішою.
    Така зручна у неї поза для імітацій...
    Пророк

Возможно хотелось бы более креативного и утонченного дизайна скульптур, но можно и так как есть. Единственное, скульптура Гоголя - во первых она лишняя, уже один есть, а новая никак не может с ним потягаться. И нос у нового Гоголя совсем не правильный, получился не Гоголь, а казах какой-то, хотя возможно это сделано для того чтобы нос не отбили. Также панночка, тот же Гоголь, только в образе shemail.
    И материал скульптур должен был быть - бронза.
    2.0

RAMM, або граніт, так як Кукобине погруддя в Ганареї мистецтв.... хоча б не так убого, а то їй-бо як гіпсові копії.
+ Ответить в теме
Страница 1 из 3 1 2 3 ПоследняяПоследняя