Afra, якщо в бібліотеку ходить менше людей ніж, наприклад, на футбол, ще не означає, що її не повинно бути. Я сам був її читачем, і якби жив у Полтаві, туди зараз ходили би мої діти.
Тільки повернувся з київської акції, постараюсь завтра викласти фото. Десь зібралось з сотню людей, багато принесли книжок, але мета, ясно, на так зібрати книжки, як привернути увагу.
Що вдалось почути по суті:
- нинішні власники приміщення - пані Шуліка, власниця готельного комплексу "Палаццо", і компанія. Для ілюстрації наведу фото з "Газети по-українськи":
- у зв'язку з перщим продажем приміщення називались імена невідомого мені депутата від ПР і близького родича пана Матковського
- генеральна прокуратура раз у раз повертає справу в Полтаву, а полтавська раз у раз не знаходить порушень у приватизації
- міськрада вперто не бажає займатись бібліотекою, бо та - обласна, хоча приватизацію здійснювала саме міська влада
- приміщення вже переобладнали з неабиякою розкішшю, мармуром і т.п. ще б пак - 500 м2 в центрі Полтави.
- зібрані книжки поїдуть в обласну дорослу бібліотеку, де дитячій тимчасово виділели куток
Отже, перспективи непевні.