Люблю етно, фольк.
Балканська музика для мене - королева цих стилів.
Чи має право на існування така назва? Чи є тут ще її поціновувачі? Хто як собі її уявляє?
Якшо балканська музика - королева, то її королем є Горан Брегович. Про нього можна створювати окрему тему. Я його слухати можу безкінечно.
Якось так склалося, шо з того, шо бачив вживу, найбільше уособлювали балканську музику цигани : сербський "Кел", македонські "Кочані оркестар" та Езма Редзепова, румунські "Фанфаре чіокарлія".
Бачив виступ Іво Папасова з Болгарії, якого називають батьком балканської весільної музики. Класно! Але почитав - Папасов цигансько-турецького походження.
Чи є балканська нециганська музика?
З тих балканців, шо не цигани, бачив тільки виступи на Євробаченнях. І майже все мене чіпляло.
Серб Желько Йоксимович, шо у 2004 поступився Руслані першим місцем з композицією "Лане моя", мені сподобався більше за Руслану. Було колись в мене декілька його кліпів - все подобалося.
Босняки "Харі Мата Харі" з піснею "Лейла" (яку для них написав все той же Желько) посіли третє місце здається у 2006 році. "Лейла" вийшла не гірша за "Лане моя".
А ота дівчина-колобок з Сербії, шо посіла 1 місце 2007? Попри зовнішність співала неперевершено!
Але все це вже естрада.
От чи можна її віднести до балканської музики?
От відбувся на вихідних "Балкан-Фест" у Києві. Ну не зрозумів я, як балканська музика стосується "Гайдамаків" та "Гоголь борделло". Нє, шо ті, шо інші так драйвово та голосно виступали, шо я й досі глухуватий. Але я навіть натяку на Балкани не почув.
Кустуріца зі своїм сербським "Зе ноу смокінг оркестра" звісно ж мають з Балканами шось спільне - вони звідти - але балканського там теж було не дуже багато. Шось таке - буфонада з міксу стилей.
Хто має які думки з цього приводу?

13Благодарности

хоч пару штук...
дада, є такі люди, які ніколи про нього ані слова не чули! 

,