Ви переглядаєте тему Ваше ставлення до мовного питання в Україні? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Говорити у нас бажано суржиком, писати-прилизаним суржиком, типу "парламентська українська", російською можна між собою, коли ...
| Результати опитування: Як Ви ставитесь до мовного питання а Україні? | |||
| Какая разница на каком языке говорить? | | 6 | 10,17% |
| Глибоко по барабану | | 1 | 1,69% |
| Просто байдуже | | 0 | 0% |
| Такого питання не існує | | 4 | 6,78% |
| Це просто провокація, а не мовне питання | | 23 | 38,98% |
| Таке питання існує, але нехай його вирішують якось без мене | | 1 | 1,69% |
| Це дійсно дуже складне питання і я намагаюсь його зрозуміти | | 18 | 30,51% |
| Инше | | 6 | 10,17% |
| Голосували: 59. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
29.11.2007
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Говорити у нас бажано суржиком, писати-прилизаним суржиком, типу "парламентська українська", російською можна між собою, коли ніхто не бачить,а українською літературною не треба-неможна зайвий раз показувати, що ти чимось розумніший за начальство. | ||
| Користувачі, що подякували Руда за цей допис: |
29.11.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
А де Ви тут істерію побачили? Востаннє редагував Odo: 29.11.2007 о 09:44. Причина: Automerged Doublepost | |||
29.11.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Я відвідувала українську школу і всі підручники в нас були українською і вчителі з нами українською говорили і прививали любов. Але тільки одна дівчинка в класі говорила українською. Половина - російською і всі інші - суржиком. Зараз із всіх однокласників - однокласниць ота одна і говорить українською і одна, шо подалася в лінгвістику. Результат із 32 чол 2 (мене не берем я суржикомовна) україномовні. Ну, нехай я не зустрічала чоловік 7 за цей час. Але повірте мені, вони говорять в кращому випадку - суржиком. То як можна покладатися на школи? В сім’ї то все одно пануватиме мова батьків, потім діти продовжать цю традицію. Те саме можна сказати про одногрупників-одногрупниць. Нарахую максимум 5 чоловік, якшо закрити очі на колоритні полтавські слівця і вважати ту мову українською. Вуду, можна покладатися на школи? Де відродження? Воно в дитсадках гуляє? Модно говорити українською відсотків так у 10 (приблизно, мені так здається), а російськомовних 40%! Іще в мене одне питання. Лавруша, що Ви маєте на увазі під нав’язуванням? В чому те нав’язування проявляється? Востаннє редагував Uksus: 29.11.2007 о 10:06. Причина: Automerged Doublepost | ||
29.11.2007
| [permalink] | ||||||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Так, менша за Вас і дійсно дечого не розумію. Припустимо, шо російська для Вас рідна. Нехай українську Ви розумієте, бо вмієте читати і писати нею, але вона є для Вас іноземною. Хто змушує Вас думати іноземною мовою? Ви знаєте ще якусь? Англійську, німецьку? Ви читаєте книги англійських і німецьких письменників в оригіналі? А обдумуєте їх мовою оригіналу? Востаннє редагував Uksus: 29.11.2007 о 11:08. Причина: Automerged Doublepost | ||||||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
29.11.2007
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Всьо!! Uksus всіх порвала! ![]() ![]() Якщо слідуючий раз при зустрічі я хоч слово скажу російською, можеш шваркнути мене кросівком! Бо моє закохання в українській почалося не так давно - коли я відчула себе як людину:)) і коли купила мобільника :))До речі, ніхто ж ні на кого не тисне. Не вимагає вчити мову, розмовляти нею, думати нею тощо. Просто рвати на собі сорочку з криком "Мой родной язык - русский, его вторым державным!" теж не треба. І ніхто тут не істерить - якщо для вас відстоювання своєї точки зору є істерикою, то я теж вважаю, що дехто істерить...:) | ||
29.11.2007
| [permalink] | ||||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
![]() До речі, про мобіли. Для мене було великим здивуванням і радістю, шо на моїй мобілі є український Т9 (словник) для набору смс ![]() Відповідь:
але нехай все-таки розкажуть всі російськомовні дописувачі форуму в яких місцях хто на них тисне ![]() | ||||
29.11.2007
| [permalink] | |||
| Частий гість |
Відповідь:
Английский учу с 3-го класса...смотрю фильмы почти только на английском...читаю книги в оригинале, а украиский я учила с 7 класса до 9, не пользуясь в быту в отличии от тогоже английского...почувствуйте разницу..... Odo папа всю жизнь пользовался двумя языками, но дома мама настаивала на русском))) | |||
29.11.2007
| [permalink] | |||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Відповідь:
![]() | |||
29.11.2007
| [permalink] | ||||||
| модератор |
Відповідь:
Я так зрозумів, що відповіді на моє запитання у вас немає ? Скажіть тоді чому коли людина носить НЕ національний одяг чи вживає страви із НЕ національної кунні або слухає НЕ національну музику Ви до цього ставитеся спокійно а коли спілкується не національною мовою то обурюєтеся ? Відповідь:
Відповідь:
Якщо виникають труднощі щодо написання якогось слова чи речення - радимося одне з одним. Бо по перше, помилки у документах не дозволяються, а по друге безграмотність аж ніяк не йде на користь іміджу організації. («проффесор» пам’ятаєте як було висміяно? ) Відповідь:
Uksus , сонечко, ну я ж казав про людей які народилися у незалежній Україні, а не про наше покоління. Якщо є знайомі котрі зараз вчаться класі у 3му-6му поцікався якою мовою вони спілкуються з однолітками. Он Руда каже, що більшість дорослих суржиком розмовляють, а тим часом діти цих дорослих здобувають освіту українською мовою. То ж якою будуть розмовляти ці діти? Ну певно вжеж не російською :) | ||||||
| Користувачі, що подякували V00D00People за цей допис: |
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| двомовність, мова, мовне питання, навчання |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Питання стосовно функцій форуму | fragov | Робота Полтава форуму | 43 | 21.10.2008 17:10 |
| рівень зарплат в Україні. | Полтавський кіт | Теревені | 41 | 30.03.2008 21:06 |
| Геноцид в Україні | fragov | Кіно | 0 | 01.11.2007 11:01 |
| Навіщо Україні НАТО? | RSS | Теревені | 0 | 23.08.2007 14:10 |