>>> ДОПОМОЖИ ДІТЯМ НА НОВИЙ РІК! <<<

Групи RSS Календар Учасники Всі альбоми Ігри Блоги Правила

Результати опитування: Як Ви ставитесь до мовного питання а Україні?
Какая разница на каком языке говорить? 6 10,17%
Глибоко по барабану 1 1,69%
Просто байдуже 0 0%
Такого питання не існує 4 6,78%
Це просто провокація, а не мовне питання 23 38,98%
Таке питання існує, але нехай його вирішують якось без мене 1 1,69%
Це дійсно дуже складне питання і я намагаюсь його зрозуміти 18 30,51%
Инше 6 10,17%
Голосували: 59. Ви ще не голосували в цьому опитуванні

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 29.11.2007   [permalink]
Завсідник
Re: Ваше ставлення до мовного питання в Україні?

Говорити у нас бажано суржиком, писати-прилизаним суржиком, типу "парламентська українська", російською можна між собою, коли ніхто не бачить,а українською літературною не треба-неможна зайвий раз показувати, що ти чимось розумніший за начальство.
Користувачі, що подякували Руда за цей допис:
-

Відповідь:
Допис від MerzaFka Переглянути допис
с 1917 по 1991 год с ней ничего не случилось...у меня папа с Полтавской области....бабушка всю жизнь на украинском разговаривала.
А батько розмовляв українською?

Відповідь:
Допис від estrangeiro Переглянути допис
не нужно этой истерии.
А де Ви тут істерію побачили?

Востаннє редагував Odo: 29.11.2007 о 09:44. Причина: Automerged Doublepost
Добрий модер ))

Я відвідувала українську школу і всі підручники в нас були українською і вчителі з нами українською говорили і прививали любов. Але тільки одна дівчинка в класі говорила українською. Половина - російською і всі інші - суржиком. Зараз із всіх однокласників - однокласниць ота одна і говорить українською і одна, шо подалася в лінгвістику. Результат із 32 чол 2 (мене не берем я суржикомовна) україномовні. Ну, нехай я не зустрічала чоловік 7 за цей час. Але повірте мені, вони говорять в кращому випадку - суржиком. То як можна покладатися на школи? В сім’ї то все одно пануватиме мова батьків, потім діти продовжать цю традицію.
Те саме можна сказати про одногрупників-одногрупниць. Нарахую максимум 5 чоловік, якшо закрити очі на колоритні полтавські слівця і вважати ту мову українською.
Вуду, можна покладатися на школи?
Де відродження? Воно в дитсадках гуляє?
Модно говорити українською відсотків так у 10 (приблизно, мені так здається), а російськомовних 40%!

Іще в мене одне питання.
Лавруша, що Ви маєте на увазі під нав’язуванням? В чому те нав’язування проявляється?

Востаннє редагував Uksus: 29.11.2007 о 10:06. Причина: Automerged Doublepost
Користувачі, що подякували Uksus за цей допис:
Добрий модер ))

Відповідь:
6 с лишним лет ,вПортугалии подтвеждают выше сказанное. Даже жители Западной Украины здесь говоря(или пытаются говорить ) на русском. Для выходцев из СССР это единственный и универсальный язык здесь. И заметьте на территории БЫВШЕГО Советского Союза тоже.(хотелось бы видеть и слышать как бы общались латыш и грузин на своих языках),примеры каждый добавит сам!
В Португалії вихідці кол.СРСР говорять між собою російською? А з іншими якою? Якшо вихідців там дуже багато, чи не зробити в Португалії російську державною, он скільки народу її (російську, всесоюзну) розуміють.

Відповідь:
Проблема языка на Украине решится сама собой, не нужно этой истерии.
Вирішиться, якшо українська залишиться єдиною державною, а російськомовні зрозуміють, шо таки треба вчити мову держави, в якій живеш.

Відповідь:
с 1917 по 1991 год с ней ничего не случилось...у меня папа с Полтавской области....бабушка всю жизнь на украинском разговаривала. А сейчас и подавно ничего не случится...государство давно отдельное.
Ви впевнені, шо з мовою нічого не трапилося?

Відповідь:
Я переехала в Россию, хотя почти 30 лет прожила в Украине. Вы наверное младше меня, раз не понимаете. До 23 лет пользоваться только русским языком...думать на нем...это входит в привычку)) и ничего здесь удивительного нет. Обратите сами внимание на каком языке вы думаете)) писать и читать я умею не хуже вас, но вот обдумывать литературу не получается...невозможно на русском осмысливать написанное на мове. Лично у меня не получается.
Ви і зараз живете в Росії?
Так, менша за Вас і дійсно дечого не розумію. Припустимо, шо російська для Вас рідна. Нехай українську Ви розумієте, бо вмієте читати і писати нею, але вона є для Вас іноземною. Хто змушує Вас думати іноземною мовою? Ви знаєте ще якусь? Англійську, німецьку? Ви читаєте книги англійських і німецьких письменників в оригіналі? А обдумуєте їх мовою оригіналу?

Востаннє редагував Uksus: 29.11.2007 о 11:08. Причина: Automerged Doublepost
Користувачі, що подякували Uksus за цей допис:
Риклохматко синьо-змерзле

Всьо!! Uksus всіх порвала!
Якщо слідуючий раз при зустрічі я хоч слово скажу російською, можеш шваркнути мене кросівком! Бо моє закохання в українській почалося не так давно - коли я відчула себе як людину:)) і коли купила мобільника :))

До речі, ніхто ж ні на кого не тисне. Не вимагає вчити мову, розмовляти нею, думати нею тощо. Просто рвати на собі сорочку з криком "Мой родной язык - русский, его вторым державным!" теж не треба. І ніхто тут не істерить - якщо для вас відстоювання своєї точки зору є істерикою, то я теж вважаю, що дехто істерить...:)
Користувачі, що подякували laithemmer за цей допис:
Добрий модер ))

Відповідь:
Допис від laithemmer Переглянути допис
Якщо слідуючий раз при зустрічі я хоч слово скажу російською, можеш шваркнути мене кросівком! Бо моє закохання в українській почалося не так давно - коли я відчула себе як людину:)) і коли купила мобільника :))
Я ж суржикомовна, тому кросівки залишу в спокої
До речі, про мобіли. Для мене було великим здивуванням і радістю, шо на моїй мобілі є український Т9 (словник) для набору смс

Відповідь:
Допис від laithemmer Переглянути допис
До речі, ніхто ж ні на кого не тисне. Не вимагає вчити мову, розмовляти нею, думати нею тощо. Просто рвати на собі сорочку з криком "Мой родной язык - русский, его вторым державным!" теж не треба. І ніхто тут не істерить - якщо для вас відстоювання своєї точки зору є істерикою, то я теж вважаю, що дехто істерить...:)
але нехай все-таки розкажуть всі російськомовні дописувачі форуму в яких місцях хто на них тисне
Частий гість

Відповідь:
Uksus
Ви і зараз живете в Росії?
Так, менша за Вас і дійсно дечого не розумію. Припустимо, шо російська для Вас рідна. Нехай українську Ви розумієте, бо вмієте читати і писати нею, але вона є для Вас іноземною. Хто змушує Вас думати іноземною мовою? Ви знаєте ще якусь? Англійську, німецьку? Ви читаєте книги англійських і німецьких письменників в оригіналі? А обдумуєте їх мовою оригіналу?
Живу и сейчас, но университет оканчивала в Сумах и там преподавателей принуждали вести лекции на украинском, грозя увольнением. На 5 курсе меня взяли в магистратуру и нас заставляли дипломы делать на мове. Я отказалась...была на хорошем счету и варежку на меня долго не открывали...все остальные в группе делали на мове, русский вариант даже на проверку не брался. А вы мне тут расказываете что никого никто не заставляет...
Английский учу с 3-го класса...смотрю фильмы почти только на английском...читаю книги в оригинале, а украиский я учила с 7 класса до 9, не пользуясь в быту в отличии от тогоже английского...почувствуйте разницу.....

Odo папа всю жизнь пользовался двумя языками, но дома мама настаивала на русском)))
Риклохматко синьо-змерзле

Відповідь:
Допис від Uksus Переглянути допис
Я ж суржикомовна, тому кросівки залишу в спокої
До речі, про мобіли. Для мене було великим здивуванням і радістю, шо на моїй мобілі є український Т9 (словник) для набору смс
Нє, я завше друкачу свої семесе вручну. Але ..ти б бачила, які вирази облич були у моїх подруг, коли вони брали до рук мого щойно придбаного телефона і натикалися на незнайомі слова типу: повідомлення, архів дзвінків, відмінити, зберегти, надіслати! Потім так дивилися на мене і питали - А чо тут рускій не стоїть?! Я найперше, що зробила, так це змінила мову на телефоні. З того воно всьо і почалося!
модератор

Відповідь:
Руда
Правильно, а навіщо писати без помилок-і так все зрозуміло! Уявляєте, щось на зразок албані в наказі Президента?! А навіщо руки мити? І так видно, що це руки. А навіщо штани одягати? І так видно, що я чоловік. Можна й без них...
Ваші порівняння як мінімум – недоречні!

Я так зрозумів, що відповіді на моє запитання у вас немає ?

Скажіть тоді чому коли людина носить НЕ національний одяг чи вживає страви із НЕ національної кунні або слухає НЕ національну музику Ви до цього ставитеся спокійно а коли спілкується не національною мовою то обурюєтеся ?

Відповідь:
У мене державна совкова організація. Там багато чого і кого з радянських часів залишилось. Офіційно вважається, що ми розмовляємо українською, але насправді всі глаголять страшенним суржиком
Антологічна ситуація, що правда суржиком говорять на щастя не всі.
Відповідь:
Безграмотність в документації – норма
Документацію ведемо на комп’ютерах де у тестовому редакторі Microsoft Word є вбудована служба перевірки помилок.
Якщо виникають труднощі щодо написання якогось слова чи речення - радимося одне з одним. Бо по перше, помилки у документах не дозволяються, а по друге безграмотність аж ніяк не йде на користь іміджу організації.
(«проффесор» пам’ятаєте як було висміяно? )

Відповідь:
необхідність спілкуватися совдеп суржиком діє на нерви
А вона справді є та необхідність? Навмисно принижувати себе … навіть перед директором… поваги такі дії не викликають…

Uksus , сонечко, ну я ж казав про людей які народилися у незалежній Україні, а не про наше покоління.
Якщо є знайомі котрі зараз вчаться класі у 3му-6му поцікався якою мовою вони спілкуються з однолітками.

Он Руда каже, що більшість дорослих суржиком розмовляють, а тим часом діти цих дорослих здобувають освіту українською мовою. То ж якою будуть розмовляти ці діти? Ну певно вжеж не російською :)
Користувачі, що подякували V00D00People за цей допис:
-/-

Відповідь:
То ж якою будуть розмовляти ці діти? Ну певно вжеж не російською :)
Поживем увидим
Відповідь

Закладки

Теги
двомовність, мова, мовне питання, навчання

« - | - »
Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Питання стосовно функцій форуму fragov Робота Полтава форуму 43 21.10.2008 17:10
рівень зарплат в Україні. Полтавський кіт Теревені 41 30.03.2008 21:06
Геноцид в Україні fragov Кіно 0 01.11.2007 11:01
Навіщо Україні НАТО? RSS Теревені 0 23.08.2007 14:10

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Украинский портАл
Rambler
Украина онлайн

Poltava - Poltava Forum. Полтава Стрелка - Полтава вконтакте.