Ви переглядаєте тему Ваше ставлення до мовного питання в Україні? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від Ялина ХОЧА нікому ще не було шкоди від того, що він знає ...
| Результати опитування: Як Ви ставитесь до мовного питання а Україні? | |||
| Какая разница на каком языке говорить? | | 6 | 10,17% |
| Глибоко по барабану | | 1 | 1,69% |
| Просто байдуже | | 0 | 0% |
| Такого питання не існує | | 4 | 6,78% |
| Це просто провокація, а не мовне питання | | 23 | 38,98% |
| Таке питання існує, але нехай його вирішують якось без мене | | 1 | 1,69% |
| Це дійсно дуже складне питання і я намагаюсь його зрозуміти | | 18 | 30,51% |
| Инше | | 6 | 10,17% |
| Голосували: 59. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
28.11.2007
| [permalink] | |||
| -/- |
Відповідь:
| |||
| Користувачі, що подякували rust за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Відповідь:
Це не лише моя думка. На основі цього питання було проведено багато тестів, опитувань і всякої іншої потрібної дослідницької справи. А отже, у найближчі років 25 державна мова має бути лише одна. І дійсно, як можна все життя прожити у країні і не вивчити мову?! Невже так важко?! Невже так верне лише від однієї такої думки?! Чомусь мені здається, що якби ми жили в Гамерикляндії, всі би кинулися вчити англійську до досконалості! Востаннє редагував laithemmer: 28.11.2007 о 20:29. | |||
28.11.2007
| [permalink] | ||||
| Частий гість |
Відповідь:
Відповідь:
Русскоязычных 40 СОРОК% ...не 5 и не 10....а именно 40, а с учетом того, что многие на заработках по всему миру, то эти сорок сейчас составляют половину населения Украины и с этим не считаться нельзя. Востаннє редагував MerzaFka: 28.11.2007 о 21:42. Причина: Automerged Doublepost | ||||
| Користувачі, що подякували MerzaFka за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | ||||
| модератор |
Відповідь:
Відповідь:
Нет, ну правда, чё вы так переживаете за украинский? Я каждый день идя на работу, прохожу возле школы( которую сам надцать лет назад заканчивал), и практически все школьники которые мне попадаются по дороге разговаривают на суржике или на украинском. Вы, что думаете что эти люди когда вырастут будут говорить на русском даже если он станет одним из государственных? Да нет! Не смогут просто! Не умеют люди родившиеся в независимой Украине разговаривать на русском! Да многие из них вообще нормально ни на одном языке разговаривать не умеют! Вот именно про таких, суржикоговорящих, и думают " из села понаехали", а не про тех кто на украинском разговаривает! Я работаю на гос. организацию и у нас все начальники ну очень стараются разговаривать на украинском. А когда человек со мной разговаривает на суржике, то у меня разу о нем складывается негативное впечатление, так, как будто бы он был например перепачкан грязью. | ||||
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Філін |
Відповідь:
А от взагалі в ситуації, коли "гламурна секретутка хова свої понти у шухлядку, і змінює своє ставлення до тебе" - багато разів. І я говорю НЕ про ситуації, коли ти на когось вимушено підвищив голос. Навпаки. Впевненість, послідовність, та, власне, обізнаність по темі спілкування роблять свою велику справу. Це такий собі психологічний тиск на співрозмовника, навіть якщо він з тобою не згоден по темі розмови. Ця модель, я вважаю, відмінно працюватиме і з гламурною секретуткою та українською мовою. Бо якщо тобі просто захотілось "випендритись" на українській перед секретуткою, то це зазвичай видно неозброєним оком. А коли ти українською говориш в житті постійно, і мовою володієш досить вільно, то секретутка довго скоса дивитись не буде... | |||
| Користувачі, що подякували Mr. dUSHA за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Постійний відвідувач |
Відповідь:
Проблема языка на Украине решится сама собой, не нужно этой истерии. | |||
| Користувачі, що подякували estrangeiro за цей допис: |
29.11.2007
| [permalink] | |||
| Завсідник |
Відповідь:
Взагалі, у мене на роботі гуде голова. У мене державна совкова організація. Там багато чого і кого з радянських часів залишилось. Офіційно вважається, що ми розмовляємо українською, але насправді всі глаголять страшенним суржиком з використанням радянських кліше, починаючи з директора, біля якого я прип1ята, наче дурне щеня. Почитати його резолюції на документах-з під столу від сміху не вилізеш. Безграмотність в документації -норма, та що говорити, якщо я знайшла помилки навіть в документі, підписаному Президентом! Коротше, російською говорити неможна(а наші пенсійні кадри і її часто не знають), української не знає ніхто, коли починаєш говорити правильно, на тебе дивляться, як на диво, вискочку й НЛО. З директором, отже, говорити треба його мовою, а в мене язик не повертається сказати йому щось типу:"Вони вже уїхали", отже, постійно нервую, коли до нього звертаюсь і враження про мене у нього псується з кожним днем. Коли говорю по телефону, то говорити треба одразу трьома мовами(суржик, російська, українська) Найчастіше люди дзвонять і намагаються спочатку говорити ламаною українською, коли пережах від дзвінка в офіційну інстанцію проходить(а чого мене боятися, я не сварлива тітка з тих, які повсякчас працюють в держорганізаціях), люди розслаблюються і починають говорити або суржиком, або російською. Найчастіше телефонують прості люди зі скаргами, від яких мені треба дізнатись їх дані й надати інформацію, тому, щоб ще більше не збивати їх, переходжу на їх мову. А документи друкую українською. Вкінці дня й сама не розумію, якою мовою розмовляю, хоча необхідність спілкуватися совдеп суржиком діє на нерви. Уже б або російською, або українською. Ну як це-з начальством і на суржику? Востаннє редагував fragov: 29.11.2007 о 01:34. | |||
| Користувачі, що подякували Руда за цей допис: |
29.11.2007
| [permalink] | |||
| Я. |
Відповідь:
| |||
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| двомовність, мова, мовне питання, навчання |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Питання стосовно функцій форуму | fragov | Робота Полтава форуму | 43 | 21.10.2008 17:10 |
| рівень зарплат в Україні. | Полтавський кіт | Теревені | 41 | 30.03.2008 21:06 |
| Геноцид в Україні | fragov | Кіно | 0 | 01.11.2007 11:01 |
| Навіщо Україні НАТО? | RSS | Теревені | 0 | 23.08.2007 14:10 |