Ви переглядаєте тему Ваше ставлення до мовного питання в Україні? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Доводилося. Звісно, рідко і хто зна якою вважала себе людина-співрозмовник, але траплялося, що зі мною ...
| Результати опитування: Як Ви ставитесь до мовного питання а Україні? | |||
| Какая разница на каком языке говорить? | | 6 | 10,17% |
| Глибоко по барабану | | 1 | 1,69% |
| Просто байдуже | | 0 | 0% |
| Такого питання не існує | | 4 | 6,78% |
| Це просто провокація, а не мовне питання | | 23 | 38,98% |
| Таке питання існує, але нехай його вирішують якось без мене | | 1 | 1,69% |
| Це дійсно дуже складне питання і я намагаюсь його зрозуміти | | 18 | 30,51% |
| Инше | | 6 | 10,17% |
| Голосували: 59. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
28.11.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Доводилося. Звісно, рідко і хто зна якою вважала себе людина-співрозмовник, але траплялося, що зі мною російськомовний ламав язика і намагався шось відказати "моєю". Здебільшого, таке буває в магазинах, коли просиш проконсультувати з приводу товару, по телефону, якшо дзвонять по роботі і я відповідаю українською. Але отут цікаво ще, шо коли я дзвоню до когось по роботі, то починаю завжди російською :( | ||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Бо коли до мене дзвонять у справі, знач від мене комусь шось треба, і я диктую умови якою мовою розмовлять, а коли я дзвоню, то підстроююся до співрозмовника, шоб отримати всю важливу для мене інфу без спотикання на фоні мовної проблеми. І оскільки більшість офісних працівників говорить російською, то і я починаю російською. Колись одного разу натрапила на "прОшу" на моє "прімітє пажалуста факс" і відразу виправилася ![]() | ||
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Частий гість |
Odo всегда найдутся недовольные таже ситуация, что и в Украине...кто-то за, а кто-то против. Я не умею говорить на ридний, по собственному желанию не прочитала ни одной книги - не ловлю я мысли автора на мове. Таких как я 40% почему такие люди должны насиловать свой мозг? почему должны чувствовать дискомфорт? Відповідь:
тоже самое у нас - многие не любят евреев, а почему? потому что они превосходные предприниматели и ученые... | |||
| Користувачі, що подякували MerzaFka за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Це мене наштовхнуло на думку, що для пересічних мешканців двомовність не є таким вже однозначно прекрасним явищем, як це зазвичай говориться звідусіль, що людина є стільки разів людиною, скільки мов вона знає, тощо. Думаю, що є люди з різними нахилами і здібностями, комусь цікаві мови, комусь зовсім не цікаві, і нація не може і не повинна складатися з мовознавців, пересічним громадянам мова потрібна перш за все, саме як засіб спілкування, або ж просто, як засіб передачі інформації. І найефективніший метод задовольнити цю потребу мати якусь одну мову спілкування для всіх і решту мов для всіх бажаючих присвятити себе їх вивченню. | |||
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
Odo, ти мене вирвав з божевільного колооберту робочих справ і змусив сміятися. Дякую ![]() Я подумаю про тітоньку ще трохи і буду переходити на одну. Тільки сумніваюся, шо та одна буде українською :( Востаннє редагував Uksus: 28.11.2007 о 11:36. Причина: Automerged Doublepost | |||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
28.11.2007
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
Це буде суржик, вгадав? Востаннє редагував Odo: 28.11.2007 о 11:48. Причина: Automerged Doublepost | ||||
28.11.2007
| [permalink] | |||
| Новачок |
Відповідь:
Мабуть, найчастіше питання мови є провокаційним, деструкційним для України. Ніхто не хоче поступитись, бо для нього це означатме поразку. ХОЧА нікому ще не було шкоди від того, що він знає більше однієї мови, так? В Україні кожен (ну, майже кожен) знає російську, може вільно нею користуватись. В той час як небажання російськомовних вивчити ще одну мову є якимось.... незрозумілим. Особисто мені. Виправіть мене. будь ласка!!! Я дуже хочу помилятись! але іноді дуже неприємно, коли на мене дивляться скоса, коли звертаюся на укр., починають стьобатися чи щось подібне. і в той же час, 80% людей признавалися, що їм приємно слухати красиву українську. Парадокс якийсь... | |||
| Користувачі, що подякували Ялина за цей допис: |
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| двомовність, мова, мовне питання, навчання |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Питання стосовно функцій форуму | fragov | Робота Полтава форуму | 43 | 21.10.2008 17:10 |
| рівень зарплат в Україні. | Полтавський кіт | Теревені | 41 | 30.03.2008 21:06 |
| Геноцид в Україні | fragov | Кіно | 0 | 01.11.2007 11:01 |
| Навіщо Україні НАТО? | RSS | Теревені | 0 | 23.08.2007 14:10 |