Ви переглядаєте тему Українське мовознавство в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Постимо сюди все, що стосується українського мовознавства: історія, походження, дослідження, цікаві факти та решта дотичних ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
06.11.2007
| [permalink] | |||
| - |
Ще дещиця аргументів: Відповідь:
| |||
07.11.2007
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
З точки зору морфології і фонетики є відмінності, суттєві й не дуже. Але якщо отак грубо судити, то що виходить? Я помітила - коли поляк буде до тебе говорити, то ти зрозумієш більшість слів із сказаного і зможеш побудувати те його питання чи вислів самостійно. А от якщо я заговорю до росіянина, то він на мене так спочатку подивиться, а потім попросить розмовляти російською або англійською. І це не просто слова, я мала такий досвід спілкування з росіянином: на мене дивилися, як баран на нові ворота, а потім так чемно попрохали перекласти на "болєє панятний язик". Що найдивніше, того хлопця найбільше вразило наше слово "вагітна". Він довго силкувався його провідміняти і самостійно сказати правильно своє "забеременела" нашою мовою :) Ми тоді взялися його навчати українській - вийшло так собі, але йому плюс - він чесно намагався все правильно вимовити, хоч і з російським акцентом :)). | ||
07.11.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
| |||
07.11.2007
| [permalink] | ||
Навіщо? ![]() | ||
07.11.2007
| [permalink] | ||
Я нічого не казала про знання мною мови, я казала, що мови схожі за звучанням і при необхідності можна зрозуміти більшість слів, які є співзвучними нашим словам. До речі, ваше повідомлення я не чула, а намагалася прочитати, і прочитала:) Попереджаю каверзні думки: прочитала сама, наскільки змогла, і перевела теж сама, без перекладачів:) Щось типу, Тоді нехай пані розтлумачить своє ... (додумала сама - зданіє - типу допис, думка, вислів) по польськи Востаннє редагував laithemmer: 07.11.2007 о 12:23. | ||
07.11.2007
| [permalink] | ||
| ||
07.11.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
| |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| "Українське життя" | Ivan | Локальні Мережі та Інтернет в Полтаві | 0 | 03.02.2007 04:55 |