Ви переглядаєте тему Новий правопис, чи просто ляп? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від Odo Мене, ще дуже смішить, коли на вивісках пишуть українською иншомовні слова, ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
26.10.2007
| [permalink] | ||
| Завсідник |
ты ж вот "правопис" читаешь, так видать по диагонали. Названия организаций - это имена собственные, они не переводятся, в крайнем случае транслитерируются, то есть набираются родным алфавитом. В других точно так же, и никаких AirFleet вместо Aeroflot. учи буквы :) | ||
26.10.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
![]() | |||
26.10.2007
| [permalink] | ||
| - |
Ну, нема так нема, мабуть тому, що це слова иншомовного походження і їх мелодика дуже відрізняється від українського мелосу, а взагалі, природа смішного загадкова є. | ||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
26.10.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Дійсно, правил ніхто не відміняв і назви просто транслітеруються, але якшо воно смішно після тієї транслітерації, то шо, вже і посміятися ніззя? От мене дратує назва Укртатнєфть Полтаванєфтєпродукт. Дратує не через те шо, неперекладене, а само по собі. Я ж не можу просто сказати собі "не дратуйся" і як з поруху чарівної палички все минеться. Так само і зі сміхом ![]() | ||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
29.10.2007
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Шкода, що фахівці і не в курсі того, що цей правопис пропонувалося вводити паралельно з існуючим, без жодного різкого переходу на нові правила. Правила старого пропонували залишити чинними паралельно з правилами нового, тобто обирати яким правописом послуговуватися можна було б за бажанням. Фахівці то в курсі, крім того, одним із фахівців, які розробляли новий правопис, є Микола Степаненко, нині декан нашого філологічного факультету, тому наш недолугий, як Ви вважаєте, університет, який випускає такі неякісні кадри (теж, тільки на Ваш погляд), був проінформований про реформу одним із перших, коли реформа була ще в стадії розробки,але народ все одно шокується, коли чує по телевізору слово пальта, складає анекдоти і поширює паніку. У нас звикли не слухати офіційні заяви і не вірити їм(хм, були підстави, як можна довіряти науковцям, які кожен навчальний рік пропонують учням то ставити крапку після заголовка, то не ставити). Народ уже придумав свої висновки і з очима, повними жаху і нерозуміння, чекає пришестя нового незрозумілого правопису. Тенденція приблизно така :"Тю, шо вони там понапридумували, та такого ніколи не було! Я краще вже по-руськи буду, там все ясно, а тут каламутять кожен рік, завтра щось новеньке буде. Шо воно за мова така, шо все міняється, то вони сами придумують, бо мова сама по собі недосконала". А может кто сказать время, причны отделения украинского, белорусского, русского? А розділення взагалі не було. Ці 3 мови сформувались на основі говірок старослов1янської мови. Крім того, українська й російська мова сформувались на основі 2 різних говірок. Востаннє редагував fragov: 29.10.2007 о 12:45. | ||
29.10.2007
| [permalink] | |||||
| - |
Відповідь:
Др речі, пані Руда, чому Ви не використовуєте знак апострофу? Відповідь:
Ну або, ось так ще буває: Відповідь:
![]() Востаннє редагував Odo: 29.10.2007 о 17:32. Причина: Automerged Doublepost | |||||
29.10.2007
| [permalink] | |||
| Завсідник |
Відповідь:
Апостроф:Тому що мені ліньки. Народ: Точка зору затятого ідеаліста. Так то воно так, але чомусь у реальному житті виходить інакше. Можна змусити коня підійти до води, але не змусиш його напитися. Нам треба, щоб люди говорили українською? Чому б не створити умови, щоб людям цього хотілось? І не робити поки що зайвих перешкод? Деяким реформам ще не час. В української мови дуже погані іміджмейкери й маркетологи. Приходить покупець до магазину. Йому кажуть: "Оця праска легка в користуванні, а оця праска нічим не гірша, та навіть краща, тільки щоб нею користуватись, треба ще вивчити інструкцію, а її треба ще перекласти,здати екзамен і взагалі, вона краща, але ще доопрацьовується, тому не дивуйтесь, коли кожен рік до Вас приходитеме майстер і прикручуватиме нові деталі" Яку праску обере пересічний покупець? Ту, з якою мороки менше. Я намагаюся викладати думки, спираючись на реальність і відкидаючи зайвий ідеалістичний пафос. Востаннє редагував fragov: 29.10.2007 о 18:17. | |||
29.10.2007
| [permalink] | |||
| - |
Завітаю колись, як буду у Полтаві. Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 29.10.2007 о 18:22. | |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новий Рік, і все з ним пов’язане | Odo | Теревені | 57 | 06.01.2008 23:39 |
| Новий Український сайт Варкрафта | Zerotul | Софт | 0 | 14.10.2007 21:06 |
| «Спитай у Литвина» - новий лозунг народників | RSS | Теревені | 0 | 15.08.2007 00:32 |
| Мазепа-Фест 2007 та новий сайт | Мартин | Афіша Полтави | 15 | 13.06.2007 12:06 |