Ви переглядаєте тему Новий правопис, чи просто ляп? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Офтоп : Відповідь: Допис від kobieta Ще раз наголошую, що ніхто про ПОІСК не забував, ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
19.09.2008
| [permalink] | |||||||||
| Постійний відвідувач |
Відповідь:
А ще такі дивні люди як Давід Бацкхем. При всій моїй неповазі до більшовиків саме ця норма альтернативниго правопису мене вражає своєю непослідовністю.Та і пізвище Гете тоді треба писати ще і через ьо бо німецький звук який позначається улаутом явно більш на о подібний. Відповідь:
(Павло ж явно не українське).А велосипед, басейн, реактор, атом, атмосфера ну і ціла куча інших зокрема назви всіх наук теж варто писати лише оригінальним правописом? Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Па першае ты добра ведаеш прынамсі беларускую мову каб разважаць пра гэта? Ці простасаудэпаская прапаганда зрабіл свае чорнае дзела?Спадар спачатку хоць крыху вывучы беларускую а ужо потым задавай такія пытанні В кого ще є тупа розкладка з літерою ё без апострофа і вибухового г?Тільки не треба мені розказувати про комбінації клавіш від яких пацьці швидко боліти починають я кажу саме про окремі знаки Відповідь:
Відповідь:
Цікаво чи поставили б на якомусь форумі в Манчестері модером людину в банері якого є свастика і який би дивувався "ну пачіму ета аглійській язик аддєлілся ат німєцкава?" Востаннє редагував Odo: 19.09.2008 о 09:23. Причина: Merged Doublepost | |||||||||
19.09.2008
|
| Коновалець |
|
Допис видалив fragov.
Причина: Не треба розпалювати старе вогнище, цих людей з нами вже немає |
19.09.2008
| [permalink] | ||||
| Постійний відвідувач |
Відповідь:
Відповідь:
Особисто я пишу "ссилка","посилання" або "лінк" ал перше частіш.Не вважаю що русизмгірше за англіцизм Востаннє редагував Коновалець: 19.09.2008 о 02:27. Причина: Automerged Doublepost | ||||
19.09.2008
| [permalink] | ||
| Постійний відвідувач |
Востаннє редагував Коновалець: 19.09.2008 о 03:48. Причина: І знову Патап.Юго і дядя Вадя)))я завжди через них редагую)) | ||
19.09.2008
| [permalink] | |||||||||
| - |
Відповідь:
Це чудове слово завше було проєктом (projekt) в усіх европейських мовах, просто у російській, де завше було повне безладдя у вимові та написанні, особливо запозиченних слів, воно раптом стало вимовлятися через "э", хоча за правилами російського читання мусило би читатися, як "е=йе". Україна ж, котру шикували під російську теж отримала цю неправильну вимову, але ще й закріпила цю вимову неправильним написанням. До речі, зараз у Росії всі кажуть саме "проєкт", а не "проект", взялися таки за голову, навіть вони, а ми, як завше задніх пасемо, через нашу розумову інертність, байдужість до мовних питань та неспроможність осягнути найпростіші речі. Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
![]() Є чудове коротке і ємне українське слово "ланка" це саме той значок, яким позначають посилання і не тре ніяких запозичень. Востаннє редагував Odo: 19.09.2008 о 16:04. Причина: Merged Doublepost | |||||||||
19.09.2008
| [permalink] | |||
| Постійний відвідувач |
Відповідь:
Як я вже казав тещо плодиться рзниця між написанням і вимовою Востаннє редагував Коновалець: 19.09.2008 о 17:56. Причина: Automerged Doublepost | |||
22.09.2008
| [permalink] | ||||||
| - |
Ну і що? Росіяни вимовляють "Їпонія", а пишуть "Японія". Я вже мовчу про англійську з французькою. Правопис буває не лише фонетичний, а й етимологічний і ще не відомо, який саме з них — краще. Максимович наполягав на етимологічній версії українського правопису і мені його думка вельми близька, хоча б через те, що мова таким чином, зберігає спадкоємність і історичність написання, до таких мов ставляться з повагою, їх поважають і цінують, мов старе рідкісне вино, його люблять і смакують. А от коли у Білорусі побачив напис на будинку з назвою вулиці "Чырвона", то зрозумів, що це данина фонетичному принципу, але якось поваги це у мене до братньої білоруської мови не викликало, було відчуття нової нашвидкуруч як попало склепаної хати, а не старовинного замку, оповитого романтичними легендами. Всі ці начебто дрібнички і складають імідж мови, ставлення до неї. Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
Відповідь:
![]() Для всіх супротивників втілення проєкту нового правопису у мене є чудова новина, докладніше див. тут. Відтак і надалі Україна послуговуватиметься холуйським зросійщеним комуняцьким правописом. Востаннє редагував Odo: 24.09.2008 о 09:15. Причина: Merged Doublepost | ||||||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новий Рік, і все з ним пов’язане | Odo | Теревені | 57 | 06.01.2008 23:39 |
| Новий Український сайт Варкрафта | Zerotul | Софт | 0 | 14.10.2007 21:06 |
| «Спитай у Литвина» - новий лозунг народників | RSS | Теревені | 0 | 15.08.2007 00:32 |
| Мазепа-Фест 2007 та новий сайт | Мартин | Афіша Полтави | 15 | 13.06.2007 12:06 |