Ви переглядаєте тему Улюблені казки, притчі і всьо такоє в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Власне сабж. Постимо сюди все, що стосується згаданого жанру....
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
14.08.2007
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Років з 4 люблю казку про Попелюшку (для російськомовних дописувачів - Золушка). Власне саме через цю книжку десь рочків у 5 я і навчилася читати. А ще пам’ятаю, що в дитинстві зачитувалася казками Бесарабії (я вірно надригувала?!). Шкода, шо мій улюблений пес розідрав ту книжку - гарна була. | ||
14.08.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Недавно довелося мені послухати запис казки feuerzeug. Коли стало більш менш все зрозуміло, я пораділа, що не знала цієї казки в дитинстві. Солдат якийсь дивний. Відьма йому купу золота-грошей, а він її вбив. Не чесно так. Розтринькав всі гроші. І потім ... повбивав батьків принцеси і вони разом з принцесою стали королем та королевою і всі з цього раділи, навіть сама принцеса. Дивно все. Чи я шось не так все-таки зрозуміла? Треба, мабуть, укр мовою прочитати | ||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
15.08.2007
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
Щось ти не те, дитино, почуло :). Як же ж це так - казка без моралі!!!!!?? Я тільки що дочитала "Казку про калинову сопілку" Забужко. Дуже повчально. Цікаво. | |||
15.08.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Думаю найвеселіше було собакам, це ж бо не на скринях із золотом-сріблом сидіти охоронцем. Моралі, не зауважив, крім тої, що добрі й веселі люди повинні вбивати тих, хто заважає їм бути добрими й веселими :pleasantry: Востаннє редагував Odo: 15.08.2007 о 13:58. Причина: Automerged Doublepost | |||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
15.08.2007
| [permalink] | ||
| Філософф |
| ||
15.08.2007
| [permalink] | |||
| - |
Для тих, хто полюбляє читати казки українською: Відповідь:
| |||
15.08.2007
| [permalink] | |||