Ви переглядаєте тему Улюблені казки, притчі і всьо такоє в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від kobieta Прочитала. Ну да...моралі не сильно багато... Те, що короля з королевою ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
16.08.2007
| [permalink] | ||
| Гість |
| ||
16.08.2007
| [permalink] | ||||
| - |
до загалу: Якщо хтось знайшов мораль у тій казці (Кресало), дуже прошу розповісти про це. А сьогодні тримайте ще дві казочки пов’язані однією темою "Зайчик і фея": Відповідь:
Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 16.08.2007 о 09:59. Причина: Automerged Doublepost | ||||
16.08.2007
| [permalink] | ||
| Філософф |
:) може А може я просто стараюся бути справедливою. Може не завжди виходить, але я стараюся. А справедливо було б віддати відьмі кресало. Бо в них була домовленість. Інша справа, що може вона зла і погана, так не потрібно було взагалі з нею водитися. Сказати: живи бабко, як вмієш, а я не буду лазити за твоїм кресалом. :) отак | ||
16.08.2007
| [permalink] | ||
| Філософф |
Щодо короля з королевою: попахує поділом на касти: ти - солдат, і ніколи не зможеш піднятися до нашого рівня! Ні в чому не розібралися, одразу вішати!!! Повинен бути суд, якщо вони його в чомусь звинувачують(може в згвалтуванні, чи ще в чомусь такому...) | ||
26.08.2007
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Мені сподобалася казка про зайчика та фею. Може, не існує ніякої другої половинки? Може, людина самодостатня істота і шукати порятунок від самотності треба в самому собі? Відповідь:
І повісити солдата була не надто хороша думка. Думаю, казка вчить хлопчаків, добиватися коханої вбивством її батьків :) А ще мені чудні люди. Чого вони відразу полюбили солдата і погодилися, шоб він став королем? Це вчить чому? Боягузтву і покірності? | |||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
15.11.2007
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Мені здається, що в "Кресалі" мораль може бути одна-якщо людина не боїться труднощів і щось робить, то як би вона низько не стояла на соціальній драбині, в неї все вийде. Більше нічого придумати не можу. Взагалі, кровожерлива казочка, але таких багато і в нашій літературі теж. Герой багато чого краде, а коли його переслідують, краденим же й відбивається, а красуня-принцеса ще й допомагає героєві позбутися переслідування своїх же батьків. А якщо герой не відіб"ється - то він всеодно всіх обдурить і потім переможе.Не треба забувати, що всі казки дійшли до нас з сивої давнини, коли реалії й уявлення про допустиме були грубіші. Їх же простий народ складав, а автори вже запозичили сюжети і творчо їх переробили. А відьму мені ще в дитинстві жалько було. | ||
| Користувачі, що подякували Руда за цей допис: |