Ви переглядаєте тему Мова як чинник формування людини і нації в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від черешня Шукаючи казки і віршики для маленьких діток українською часто натрапляю на ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
27.03.2008
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
| ||||
28.03.2008
| [permalink] | ||||
| Banned |
Відповідь:
.під словами "нічого такого немає " я мав на увазі Відповідь:
"мдя-я-я-я, якщо в цих віршах нема ненависті до сусідів то я просто не маю слів!!!" Востаннє редагував Полтавський кіт: 28.03.2008 о 02:28. | ||||
04.04.2008
| [permalink] | ||
| Частий гість |
о.. а де мое сообщение))) то ли забанили нах (!) то ли шо то тормозит тут жестко... 3.2 На порталі заборонено писати розміщувати тексти, які (в дужках вказано кількість балів, які відвідувач отримує за порушення / тривалість дії): д. мають елемент зневаги до українців, їхньої культури, мови і традицій (3 бали / 30 днів); Востаннє редагував Odo: 04.04.2008 о 18:41. | ||
14.04.2008
| [permalink] | ||
| Частий гість |
| ||
| Користувачі, що подякували poltava1973 за цей допис: |
14.04.2008
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
| ||||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
14.04.2008
| [permalink] | |||
| скажений завсідник :) |
Відповідь:
Але це все фантастика, бо людям завжди легше найти причину, щось не робити і фанатично її відстоювати ніж напрягти мозок. | |||
15.04.2008
| [permalink] | |||
| Частий гість |
Відповідь:
Вы считаете дворника дядю Петю, который материться чисто на украинском языке культурным человеком? Или какую-нибудь Марью Петровну, которая читает Достоевского или Пушкина на языке оригинала безкультурной? Кстати, о Пушкине. Я считаю просто кощунственным учить «У лукоморья дуб зеленый» на украинском, что делают сейчас в школе. Не хочу обидеть уважаемого администратора форума, но его задача, прежде всего, на мой взгляд, следить за порядком на форуме, что бы все его посетители соблюдали должные правила, а не разжигать межнациональный конфликт, и не проводить антироссийскую деятельность. Востаннє редагував poltava1973: 15.04.2008 о 15:02. Причина: Automerged Doublepost | |||
15.04.2008
| [permalink] | ||
| Завсідник |
А де ви бачили такого Петю, та ще й який матюкається виключно українською мовою? Я б на таке подивилась. А щодо вивчення російських авторів у перекладі, так само як і переклад власне російських фільмів, я теж вважаю це безглуздістю, втратою часу й грошей, по- моєму, це ненормально -перекладати щось, що можна сприймати мовою оригіналу, який завжди краще передає інформацію, ніж будь-який переклад. Власне російські джерела можна, на мій погляд, не перекладати, а ось джерела іншими мовами потрібно перекладати українською. | ||
15.04.2008
| [permalink] | |||
| скажений завсідник :) |
Відповідь:
Нехай Мар'я Петрівна читає книжки на мові оригіналу, та не розумію до чого тут вона (М.П.)? З приводу "дуба зеленого" не переймаюся, і думаю дитина мало що втратить якщо не буде знати цього твору мовою оригіналу чи взагалі знати. Хоча своїй дитині обов'язково буду розповідати цей вірш, та й ще і мовою оригіналу. У моїй сім'ї, від покоління до покоління, проблем з інтелектом не було, тому і дитині повинно вистачити розуму вивчити всі мови, які будуть знати її батьки. Дякую вам, за освітлення вашого погляду. Це питання вже не раз підіймалася, і вже багато хто крім вас хотів таким "гарним" чином вивести мене з дискусії та й ще звинуватити в антиросійській діяльності і розпалюванні міжнаціонального конфлікту. А щоб ваші слова не були пустими обвинуваченнями, будь ласка, вкажіть де саме я, в цій темі, займався речами у яких ви мене звинувачуєте. Чекаю на відповідь. | |||
| Користувачі, що подякували fragov за цей допис: |
15.04.2008
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
Про переклад говорили-балакали, сіли та й заплакали. Шановна, poltava1973, перечитайте будь-ласка тему, в якій пишете і суміжні з нею, шо вже обговорювалися на форумі. Невже не набридло товкти воду у ступі??? | |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Українська мова почала зникати з екранів кінотеатрів | fragov | Мова та Література | 2 | 26.12.2006 12:10 |