Ви переглядаєте тему Вірші, що зачіпають душу... в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; KREC и Смоки Мо - Ольга Незаменимых нет, незаменимых нет!.....
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
05.08.2007
| [permalink] | ||
| модератор |
KREC и Смоки Мо - Ольга Незаменимых нет, незаменимых нет!.. | ||
05.08.2007
| [permalink] | ||
| Добрий модер )) |
Мене найбільш дратує, що коли Ірландська республіканська армія бомбить супермаркети в Ольстері й бензозаправки в Дубліні, і шанси республіканців при цьому далі лишаються примарними, а сама ідея автономії виглядає як надумана, в той час, коли кращі сини і кращі доньки Ірландії опускають державних службовців, можна сказати, просто під британським прапором, більшість моїх друзів сидять на мінімальній зарплаті, або взагалі співпрацюють із злочинним держапаратом. І коли відчайдушні ірландські докери вистрілюють останні набої, протестуючи проти дня народження королеви-мами, шахтарі Краматорська хуячать по дві норми в забої, а селяни Полтавщини зустрічають сонце над колгоспними ланами. Злочинність системи із усім її апаратом полягає в тому, що за спротив, який виявлятись може по-різному, тебе спочатку впевнено ставлять раком, а потім намагаються переконати, що це наслідки виробничого травматизму. Більшість моїх друзів, які працюють по найму, насправді є профнепридатними, як більшість населення в цій країні. Ось вони і працюють на державу, і коли їх посилають на ***, вони навіть не можуть щось заперечити на юридичному рівні, тому що тільки солідарність трудящих дозволяє не мати страху перед роботодавцем - просто не мати його в своєму активі. І коли роботодавець посилає тебе, скажімо, на ***, ти можеш йому сказати пішов ти сам на *** і зберегти при цьому робочу атмосферу у колективі. І коли роботодавець захоче тебе випхати за незалежні погляди, мовляв - щоби я більше не бачив в цеху цього педераста, єдиний хто влаштує тобі належні проводи - це твій персональний раста! Раста відстоює твої інтереси, коли ти вистоюєш за соціалом, раста виводить тебе з депресії разом із усім твоїм потенціалом, разом із усім твоїм чорним налом, це раста дає тобі шанс піднятися, шанс догнатися і стати на ноги, раста кличе тебе об’єднатися. Кредити, які ти ніколи не виплатиш - це твій раста! Бізнес, із яким ти ніколи не вимутиш - це твій раста! Раста - це дитячі садки і соціальні програми для єврейської еміграції, Раста - це можливість не працювати за рахунок справедливого перерозподілу праці. Це свобода совісті, яку отримуєш із легалізацією проституції. Раста - це те, що вносять пакетом разом зі змінами до конституції. Одним словом, життя - це така конструкція з місяцем із одного боку і сонцем із іншого, і доки крутиться сонце, і доки місяць крутиться, ти завжди знаходишся в центрі всього цього переміщення. І фішка не в тому, що утиски чи погрози, а в тім, що душа сама знає де небезпека, і взимку вона болить, тому що морози, а влітку - тому що спека. Сергій Жадан | ||
| Користувачі, що подякували Uksus за цей допис: |
06.08.2007
| [permalink] | ||
| пыщщщь!! |
Кротик виорав городик, Їжачок скосив траву, Білка груші носить з гілки - Так на дачі я живу. Дятлик длубає горішки, На даху вмостився кіт, У льоху гуляють мишки, Цуцик сів біля воріт. Задзижчало на горищі - Рій осиний прилетів. На шовковиці і вишні Горобець сім’ю привів. Скочив півник на ворітця, Закричав: “Ку-ку-рі-ку!” По доріжці б’ють копитця – Ходить цапик у садку. Он лелека чистить грядку, Кури пораються теж. Я спитаю для порядку: Хто живе тут, врешті-решт? | ||
| Користувачі, що подякували Meladon за цей допис: |
21.08.2007
| [permalink] | ||
| - |
Чимось зачепило... Під час антракту Хлипко мені і холодно, мій П`єро, Пальці мої розучились держати перо, А ляпаси б`ю, аж лунко. Ролі, мій любий, ці ролі сильніш за все, Вічний пастух не овець, а себе пасе, Не прагнучи порятунку. Довічний блазень, загнаний у кут, Вже звично молить, впавши на коліна, Про першу милість на своїм віку. Вистава йде. І вічна Коломбіна З розмаху б`є підставлену щоку. Дивися, мій любий, на жала моїх шпичаків – Мальвіна щось, мабуть, наплутала: лапа Азора, Проштрикнута наскрізь, лишає криваві узори Не тільки на сцені, під соло захриплих смичків. І тільки одне - жалюгідний коханий васале - Несе поза сценою пам`ятю вічних агоній Відбиток принижень і сміху, як обрис долоні, Обличчя твоє бліде. Я б руку собі відрубала!... …Вистава іде. Вірлена, 17.08.2007 року | ||
22.08.2007
| [permalink] | ||
| - |
Там де вечір гасить вогні заперечень Відкрито ноги несуть засмагу Танцюють джагу де рампи вулиць Від кабаку до універмагу Ліхтарні хмари комах запнулись І вечір літній в бокалі пива Малює обриси візитерів Пусті їх посмішки трохи криво Пасуть у сутінках сутинерів Паркети скверів чекають балу Дрімають лави деревобриві І муха плавати вчиться в’яло На дні бокалу в п’янкому пиві... З.Іренка, 21.08.2007 року | ||
01.10.2007
| [permalink] | ||
| Здібна учениця |
Терпи, терпи - терпець тебе шліфує, Сталить твій дух - тож і терпи, терпи. Ніхто тебе з недолі не врятує, ніхто не зіб'є з власної тропи. На ній і стій, і стій - допоки скону, допоки світу й сонця - стій і стій. Хай шлях - до раю, пекла чи полону - усе пройти і винести зумій. Торуй свій шлях - той, що твоїм назвався, той, що обрав тебе навіки-вік. До нього змалку ти заповідався до нього сам Господь тебе прирік. В.Стус | ||
| Користувачі, що подякували Olio за цей допис: |