Ви переглядаєте тему Складаємо словник полтавського балаку в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від Odo Навіть якісь італійські нотки чуються - sracello :))То певно одна з ...
| Результати опитування: Чи треба позначати офтопом неполтавські слова? | |||
| Так | | 16 | 72,73% |
| Ні | | 6 | 27,27% |
| Голосували: 22. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack (1) | Параметри теми |
06.07.2007
| [permalink] | |||
| горгона пилипівна |
Відповідь:
ги! посміхнуло про італійські нотки. а мурло стосовно якогось гелика асоціюється з парле ву франсе (гелика ми здається проходили? чи ні?) сюрло (сурло) - типу горлянка дундук - дурень песятко (писятко) - собача | |||
| Користувачі, що подякували nickeler за цей допис: |
07.07.2007
| [permalink] | ||
| Філін |
гузно - те ж саме, що й дупа. змайстирити - зробити якусь річ. (вибачайте за дублікат, але aneisha-і більш подобається її варіант, а мені мій :) ) пілілікання - не надто якісна припопсована електронна музика 90 років... :) (щойно згадалось із розмов-спогадів...) І продовжуючи тему приказок: Гарний, бабко, гребінець... Роди, Боже, воші. Востаннє редагував Mr. dUSHA: 07.07.2007 о 16:47. | ||
| Користувачі, що подякували Mr. dUSHA за цей допис: |
07.07.2007
| [permalink] | ||
| змія болотяна ОЧКОва |
Змостирить - шось зробить. Бажано своїми руками :) А до приказок:Будь синку хоч дурний, так здоровий - шоб люди боялись:) Востаннє редагував aneisha: 07.07.2007 о 14:02. | ||
| Користувачі, що подякували aneisha за цей допис: |
08.07.2007
| [permalink] | ||
| - |
Гузно, кажуть, що літературне слівце, хоча хто знає може підступна літнорма й привласнила це полтавське слівце, бо, насправді, у літературі, воно мені доволі рідко зустрічалось.Гм... а я все життя від тата чув такий варіянт цього слова - "змайструвати", але це вже літературний варіянт. | ||
09.07.2007
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
на тему "майструвати" хоч і брутально, але є таке - зригати, тобто погано зробити, забурбелівка - далеке село чи хутір укоськати - приручити цюцюрка - статевий орган маленького хлопчика ... далі думаю... | ||
| Користувачі, що подякували nickeler за цей допис: |
01.08.2007
| [permalink] | ||
| - |
Нові згадані слова:
Востаннє редагував Odo: 20.02.2008 о 10:11. | ||
12.08.2007
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Калідор - коридор Турляти - штовхати | ||
| Користувачі, що подякували laithemmer за цей допис: |
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новини Полтавського міського клуба Банзай Кіокушин Карате | fragov | Кіокушин Карате | 20 | 13.06.2008 12:09 |
| Полтавського «регіонала» увіковічнили в граніті | RSS | Теревені | 9 | 19.03.2008 17:36 |