Ви переглядаєте тему Складаємо словник полтавського балаку в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від Odo К о ра — жарт, дотеп. Нар а виться — подобається; ...
| Результати опитування: Чи треба позначати офтопом неполтавські слова? | |||
| Так | | 16 | 72,73% |
| Ні | | 6 | 27,27% |
| Голосували: 22. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack (1) | Параметри теми |
28.07.2008
| [permalink] | |||
| Новачок |
Відповідь:
![]() Прямунька - по душі Востаннє редагував Siniza: 28.07.2008 о 23:45. Причина: Automerged Doublepost | |||
| Користувачі, що подякували Siniza за цей допис: |
29.07.2008
| [permalink] | |||
| - |
Дяки, не чув, але цікава назва!А цей вираз, теж Жовтневу означає, чи щось инше? Манати — мати справу з чимось клопітким, відразливим, непотрібним, бути дуже проти чогось ![]() Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 11.08.2008 о 17:46. Причина: Merged Doublepost | |||
11.08.2008
| [permalink] | ||
| Новачок |
Коцанка - щось покоцане (пошкоджене) | ||
| Користувачі, що подякували чудне_створіння за цей допис: |
11.08.2008
| [permalink] | ||
| Новачок |
можливо. от тільки я наводила слово у тому значенні, яке доводилось чути мені. і навіть якщо воно похідне, це не позбавляє його права на існування =) | ||
11.08.2008
| [permalink] | ||||
| - |
Відповідь:
Відповідь:
Востаннє редагував Odo: 11.08.2008 о 17:51. Причина: Automerged Doublepost | ||||
11.08.2008
| [permalink] | |||
| змія болотяна ОЧКОва |
Відповідь:
воно поширене у середовищі наркоманів 90-х. тому, можу припустити, що є вживаним не тільки у Полтаві. хоча, нинішні нарки чернухи вже майже не вживають, і слово перейшло у більш широкий вжиток і для широкого загалу має вже не те - первісне значення. | |||
11.08.2008
| [permalink] | |||
| Новачок |
я чула варіант пиндиків-миндиків, що описували вже: пундики-мундики а також кілька слів, які всі напевне чули: призвєздєний больне придурошне базарний варіант-річ, яка виглядає специфічно, згідно тенеденцій імоди, закондавцями якої виступають товариші китайці і продається зазвичай на центральному ринку. якщо річ куплена в магазині чи бутіку, чи в переході і виглядає, як базарний варіант - значить гроші були витрачені марно.)) чортішо інтірєсний стара баберя як драсті кукургуза таблєтки проносне внадився-став часто заходити кудись, частіше в негативному значенні приперся розприндилась-надулась-надула губи-демонстративно образилась чійнишо як трава - частіше про страву, що має недостатньо виражений смак (наприклад, недосолена) камора -(чесне слово, чула!) - 1. морозильна камера, 2. колесо від велосипеда, 3. надувний круг ... далі буде. Відповідь:
а я чула версію не "устюк", а "востюк". а в мене бабуся називає капшуком футляр для окулярів. А самі очкуляри - "очки" або "очі" Востаннє редагував Rosinka: 11.08.2008 о 19:10. Причина: Automerged Doublepost | |||
| Користувачі, що подякували Rosinka за цей допис: |
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новини Полтавського міського клуба Банзай Кіокушин Карате | fragov | Кіокушин Карате | 20 | 13.06.2008 12:09 |
| Полтавського «регіонала» увіковічнили в граніті | RSS | Теревені | 9 | 19.03.2008 17:36 |