Ви переглядаєте тему Складаємо словник полтавського балаку в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; Відповідь: Допис від zorge Мы обсуждаем фразу Как вариант... Шо ти мелеш коза тупа , ...
| Результати опитування: Чи треба позначати офтопом неполтавські слова? | |||
| Так | | 16 | 72,73% |
| Ні | | 6 | 27,27% |
| Голосували: 22. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack (1) | Параметри теми |
19.02.2008
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Відповідь:
![]() | |||
19.02.2008
| [permalink] | ||
| Я. |
| ||
19.02.2008
| [permalink] | ||
| - |
Пане Ріхарде Офтоп: , у цій темі нікому не забороняється доповнювати чиїсь вислови, своїми, почутими у живому полтавському спілкуванні, продовженнями. Навпаки, усіляко вітається згадування різноманітних розмовних не літературних, навіть лайливих (у розумних межах) або пестливих слів та виразів. Підколупка - пришпил, жарт, насміх, посміх, глузи, кпин, глум. Переклад цієї фрази полтавською, як на мене, мав би звучати так: "Сли... та шо Ти гониш?!". Загалом, дієслово гнати є розмовним еквівалентом молоти, і припускає вельми широкий спектр тлумачень, що і робить його дуже затребуваним полтавською говіркою у різноманітних ситуаціях. Востаннє редагував Odo: 20.02.2008 о 09:41. Причина: Automerged Doublepost | ||
19.02.2008
| [permalink] | ||
| Я. |
Офтоп: Востаннє редагував Odo: 20.02.2008 о 09:40. | ||
| Користувачі, що подякували Def за цей допис: |
19.02.2008
| [permalink] | ||
| Гість |
Дякую,потIшили! З великим задоволенням переглянув дописи знавцIв полтавського балаку та пIдтверджую з огляду на мIй вIк, (сьомий десяток розмIняв )та e корIнним полтавцем,що майже весь перелIк наведених слIв е дIйсно полтавскI ''перли''. Але викликае жаль, що гарну та спIвучу мову центральноI УкраIни останнIм часом засмIчують мовними покручами (летовище, гвинтокрил, автIвка, слухавка та Iн.),а службовцI на чолI з Президентом рахують а не вважають та не бажають навчатися, хоча дуже опIкуються цIею проблемою. Також дуже задоволений вIчливим ставленням дописантIв, бо пIсля проглядання полIтичних боIв схIднякIв та захIднякIв в Iнших форумах вуха в"януть.Бажаю успIху. | ||
| Користувачі, що подякували за цей допис: |
19.02.2008
| [permalink] | ||
| Риклохматко синьо-змерзле |
Сьодня почула - сльозами умилася. Шо ти там над ним моняєшся? Напиши і всьо! Монятися - возитися, довго робити. | ||
| Користувачі, що подякували laithemmer за цей допис: |
19.02.2008
| [permalink] | ||
| Новачок |
а в мене питаннячко: вбивча фраза, яка вживається коли щось забув, "скажи, і я скажу..." - то теж полтавський винахід? | ||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новини Полтавського міського клуба Банзай Кіокушин Карате | fragov | Кіокушин Карате | 20 | 13.06.2008 12:09 |
| Полтавського «регіонала» увіковічнили в граніті | RSS | Теревені | 9 | 19.03.2008 17:36 |