Ви переглядаєте тему Складаємо словник полтавського балаку в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; вчн я питися, учн я питися - ухопитися, вчепитися у щось. Нпр., як учняпиться у ...
| Результати опитування: Чи треба позначати офтопом неполтавські слова? | |||
| Так | | 16 | 72,73% |
| Ні | | 6 | 27,27% |
| Голосували: 22. Ви ще не голосували в цьому опитуванні | |||
![]() |
| | LinkBack (1) | Параметри теми |
18.02.2008
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Чихиріти, з наголосом на 2 складі. Так завжди каже моя бабуся. етимологію слова не знаю, і не знаю, чи воно власне полтавське, оскільки моя бабуся якийсь час жила у Горлівці, але мені здається, що таки полтавське, оскільки, здається, чула декілька разів його від бабусиної рідні старшого покоління, яка проживає в Полтавській області. Ловко-гарно, вдало, красиво. Притаманне карлівчанам. Наприклад: Яке ловке вбрання я бачила в Катерини. Яка ловка у нього донька тощо. Дуже часто зустрічається зв21язка той або цей. Наприклад: Бачила, що він, той, пішов по воду. Я бачив фільм, цей, про Рембо. Востаннє редагував Руда: 18.02.2008 о 17:23. Причина: Automerged Doublepost | ||
| Користувачі, що подякували Руда за цей допис: |
18.02.2008
| [permalink] | ||
| Новачок |
| ||
| Користувачі, що подякували чудне_створіння за цей допис: |
19.02.2008
| [permalink] | |||
| Добрий модер )) |
Офтоп: Відповідь:
Ще зворот "своїм отим дурнуватим" вжито хоча б тут Востаннє редагував Odo: 20.02.2008 о 09:43. | |||
19.02.2008
| [permalink] | ||||
| Я. |
Мы обсуждаем фразу Відповідь:
Відповідь:
| ||||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новини Полтавського міського клуба Банзай Кіокушин Карате | fragov | Кіокушин Карате | 20 | 13.06.2008 12:09 |
| Полтавського «регіонала» увіковічнили в граніті | RSS | Теревені | 9 | 19.03.2008 17:36 |