>>> ДОПОМОЖИ ДІТЯМ НА НОВИЙ РІК! <<<

Групи RSS Календар Учасники Всі альбоми Ігри Блоги Правила

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 05.08.2008   [permalink]
-

Re: А люди, взагалі, читають?

Відповідь:
Допис від nickeler Переглянути допис
наше "Фоліо" кинулося книжку оту дрюкувати. Ну переклад певно роблений справа наліво та навскоси. Бо Туреччину там чомусь назвали Турцією ну і таке інше...
Як на мене, якість перекладу опосередковано відбиває зацікавлення певною культурою, у даному випадку турецькою.
Старий 05.08.2008   [permalink]
горгона пилипівна

Odo, maybe... не проводила якось паралелей...але є в нас такий стереотип "турецьке= ноу гуд" ... мо й через те...
Старий 07.08.2008   [permalink]
Філософф

Відповідь:
Odo, maybe... не проводила якось паралелей...але є в нас такий стереотип "турецьке= ноу гуд" ... мо й через те...
Дочитала Гришковца "Асфальт". Гарний роман! Кілька разів котилися сльози, кілька разів - тільки збиралися.
Це чергове колупання в собі. Тобто, він колупається в собі, і тим самим тягне мене до цих колупань, бо майже кожна ситуація, описана ним, в мене викликає якісь асоціації і проектується на моє життя. Найбільш сльозливий в мене виявився початок. Далі пішли вже всяк спогади і т.д., і було трохи легше. Якось змирилася, звикла. Але ж спочатку поставила себе на його місце, на місце її...(це не два люблячі серця) і дуже переживала.
горгона пилипівна

kobieta, от жеж не знаю чого так, але не люблю писанини про любофф... хоть стріляйте. єдине що сподобалося донеможу - "Ніжність" Анрі Барбюса. А ще "Три товариші", але там любов ніби й червоною ниткою, але сама знаєш скільки всього супровідного. "Майстер і Маргарита" з темою любові, але теж вона не так щоб центрова. От чого воно так? Про любофф подобається те, де в кінці все не буде добре, де змінить він і зміниться вона... і лірику любовну не люблю. Як на мене треба бути ектрапрофесіоналом щоб писати гарно про кохання не називаючи його. Так вміє мало хто. У Жадана гарно - "Пластунка N"
Філософф

Відповідь:
kobieta, от жеж не знаю чого так, але не люблю писанини про любофф... хоть стріляйте. єдине що сподобалося донеможу - "Ніжність" Анрі Барбюса. А ще "Три товариші", але там любов ніби й червоною ниткою, але сама знаєш скільки всього супровідного. "Майстер і Маргарита" з темою любові, але теж вона не так щоб центрова. От чого воно так? Про любофф подобається те, де в кінці все не буде добре, де змінить він і зміниться вона... і лірику любовну не люблю. Як на мене треба бути ектрапрофесіоналом щоб писати гарно про кохання не називаючи його. Так вміє мало хто. У Жадана гарно - "Пластунка N"
Хм... дивно якось... А там десь згадувалося, шо воно про любов? Здається, я навіть наголос зробила - (це не два люблячі серця)
Там про любов практично нема. Тобто, ну...як другорядна лінія, десь хтось когось любить і т.д. - ну..як кругом, але тема романа зовсім інша. Трагічно, але не про кохання.
Гуру

nickeler, да там любви, в общем то и нет. Жил был бизнесмен Миша. У него была семья и подруга (сестра друга) Юля, которой он мог плакаться когда наступали приступы "неглубокой рефлексии". Она умирает. Приступы обостряются и длятся всю книгу, и это есть самые занимательные моменты. Под занавес - поминки подруги, разруливание обострений и проблемных ситуаций. Мишина любовь (помимо жены) проходит рядом, но почему-то передается в руки Мишей же своему другу (по акту приема-передачи).
горгона пилипівна

kobieta, ну пардон... якось "два люблячі серця" асоціються з тимм самим... ок... учтьом
і ще... ніби така реклама класна книги і від людей, які мені симпатичні, але проситати її в упор не хоцца. Я не шовініст, але люблю більш за все західну літературу і українську...блін.. така фігня....

Востаннє редагував nickeler: 07.08.2008 о 11:28.
Філософф

Відповідь:
kobieta, ну пардон... якось "два люблячі серця" асоціються з тимм самим... ок... учтьом
і ще... ніби така реклама класна книги і від людей, які мені симпатичні, але проситати її в упор не хоцца. Я не шовініст, але люблю більш за все західну літературу і українську...блін.. така фігня....
Нікелер, ну це вже взагалі - два рази ж написала!!!!!
Відповідь:
Допис від kobieta Переглянути допис
(це НЕ два люблячі серця)
ти мабуть обидва рази не помітила часточку НЕ. Спеціально ж з самого початку наголосила, щоб не подумали, що він і вона - це пара.

Відповідь:
Допис від Ктулху Переглянути допис
Мишина любовь (помимо жены) проходит рядом, но почему-то передается в руки Мишей же своему другу (по акту приема-передачи).
То взагалі не Мішина любов.. - то ж так...ну...просто симпатична жінка. Любов була в нього інша, давно - та, що укатіла кудись там.
Старий 08.08.2008   [permalink]
Гуру

Но он с ней же целовался с этой Соней после бара. По взрослому! Как же без любви то целоваться? Брахмапутра не велит! Стыдно должно быть Мише :)

Відповідь:
ти мабуть обидва рази не помітила часточку НЕ.
А Никелер на уровне подсознания воспринимала. Оно приставку "Не" не очень жалует :)

Вести с полей. В шестой раз бросаю на 50-ти процентах (неосилил) "Пикник на обочине" /занудный фильм Тарковского и то веселее/, и начинаю термоядерную первую часть "Пространство вариантов" Вадима Зеланда - Трансерфинг реальности.
На данном этапе учусь выговаривать слово "трансерфинг" :)
Старий 08.08.2008   [permalink]
Філософф

Відповідь:
Допис від Ктулху Переглянути допис
Но он с ней же целовался с этой Соней после бара. По взрослому! Как же без любви то целоваться? Брахмапутра не велит! Стыдно должно быть Мише :)
дійсно
Відповідь

Закладки

Теги
книги, литература, література, роман, читання, чтение

« - | - »
Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Блакитноокі - найрозумніші люди RSS Психологія 8 07.04.2008 20:14
Великое Поколение, уходящие знаменитые люди Def Теревені 1 23.09.2007 01:58
Люди-животные с мозгом Def Теревені 5 27.08.2007 09:24
Карикатури до української, неукраїнської та взагалі політики sevtavr Гумор 1 10.01.2007 01:04
Люди, помогите WISP Музика 0 07.01.2007 04:14

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Украинский портАл
Rambler
Украина онлайн

Poltava - Poltava Forum. Полтава Стрелка - Полтава вконтакте.