Ви переглядаєте тему А люди, взагалі, читають? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Творчість та Інтереси; kobieta , знач так. Андрєєв - російський письменниек початку минулого століття. жив у Фінляндії. єсть ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
09.07.2008
| [permalink] | ||
| горгона пилипівна |
Odo, от не знаю...важка мова чи шо... якесь воно таке тягууучееее... ну не можу я... тричі бралася за Раскольніковські пріключеівія - не можу... мо ще раз попробувать? а Андрєєв це канешна да!!! ухх...так шо аж...ну словами це не передать... читаю от нині Галину Пагутяк, ахотілася на її книгу, найшла таки. Оце проза, якраз в моєму стилі... і така вічна сльота, опале листя і холод... атмосферена - те що дохтур прописав! | ||
09.07.2008
| [permalink] | ||
| Завсідник |
Мені також отой класичний ФМ ну такий занудний... Інша річ - ранні твори, як-от "Чужая жена и муж под кроватью". Там є життя, динаміка, гумор, характери, а до глобальних проблем байдуже. Як у Чехова: не обов'язково про велике писати менторським тоном. | ||
09.07.2008
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
Читала..років 4 тому. Добре, що прочитала швиденько і забула. Ну..тобто, десь воно на дні в мені є, але загалом - не сильно згадую. Дуже все песимістично(можливо, якраз реалістично - мені важко судити) і надзвичайно багато чорного гумору. Страшнувато. Пам"ятаю, в якомусь його творі розповідалося про те, як якась панночка гуляла з своїм другом, чи нареченим, чи бой-френдом..ну шось таке. І гуляли вони лугами-полями, аж доки не забрели в ліс. Там заблукали, стало темніти і страшніти. Спочатку я думала: добре, що дівчина не сама, а з чоловіком - все буде ок. Нічого ок в Андрєєва не буває! Хлопця побили, дівчину згвалтували... Краще б вже вона була сама. А так... - мало того, що її згвалтували, так ще й виявилося, що в неї такий друг, що й захистити не може. Сумно. Не пам"ятаю, шо там далі було - може вони навіть покінчили з життям. Але то вже таке. Чомусь саме цей момент зачепив. | |||
09.07.2008
| [permalink] | ||
| змія болотяна ОЧКОва |
Кобі, ти права на всі 100. найбільше люблю Андрєєвсьоуого "ОН". Читала, що після відчленування Фінляндії від РІ, він не зміг повернутися і захорів душевно. а цю розповідь написав у період хвороби. то вона така я є. так яскраво, але спокійно і до жаху реально розповідає про ховробу хлопця. мені він тим подобається, що в нього немає отого жаху, який зараз всюди. кровіща, і всьо такоє. він жах наганяє простими речами. але то жах, який пробирає аж до глибини. | ||
09.07.2008
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
Невеличке оповідання "Встреча с мудростью" і роман "Асфальт". Хочу ще і ще! | |||
09.07.2008
| [permalink] | ||
| Гуру |
"Асфальт" очень сильно перекликается с "Рубашкой". Но роман сильный. В свое время, во время чтения, сам целый день никуда не выходил, и поставил телефон на вибру /чтобы не отвлекаться/, пока к вечеру не дочел до конца, и лишь потом, одев свой зеленый пиджак, ощутил, что такое свежий воздух и взгляды прохожих :) В финале "Асфальта" осталась пара загадок, так и не раскрытых, что обращает разум к повторному прочтению) Вообще Гришковец красава - объяснить суть вещей простыми словами - это его. Эдакий антипод Гришковца - Пелевин, который все непомерно усложняет, изобретая разные (дословно) "орально-анальные вау-факторы" и прочие термины, типа "Вселенского Жу" :) | ||
09.07.2008
| [permalink] | |||
| - |
І де Ви там занудність бачите ![]() Відповідь:
Та нє, Пєлєвін — рульний дядько, мені лише його "Чапаєв і пустота" не сподобалася, а решта, як згадаю Гришу-філателіста з "Покоління Пі", чи "Ашхабад на конє, каг птіца в нєбє" з "Жизні насєкомих" не можу стримати посмішки, останні ж книжки про "А Хулі" та "Емпайр В" можу цитувати дуже довго. Гарно пише, професійно, вишукано, шляхетно, зі знанням справи грає словами цілком у руслі російської літературної традиції, відчувається вплив Набокова. Я вважаю його одним з тих, хто сіє зерно мудрости маскуючи його під жартами блазня. Його мудрість весела і необтяжлива для сприйняття. НМСД. Востаннє редагував Odo: 09.07.2008 о 16:14. Причина: Automerged Doublepost | |||
| Користувачі, що подякували Odo за цей допис: |
09.07.2008
| [permalink] | |||
| змія болотяна ОЧКОва |
Відповідь:
а Пєлєвін таки дядя, шо нада. найбільше люблю " Шестипалого і затворника". ЗІ: взялася перчитати Стейнбаха. ото де чувак. сторінки швидко-швидко пролітають. тільки от осад залишається. Кобі, щойно перечитала "Смех" Андрєєва. воно маленьке, але таке сильне. відразу відчуваєш, як пацану боляче, бо над ним сміється та, яку він найбільше любить. а вона сміється навіть не з нього, а з дивакуватого костюму. не знаю як і чому, але від Андрєєва аж пробирає дрібними мурахами. Востаннє редагував aneisha: 09.07.2008 о 16:41. | |||
| Користувачі, що подякували aneisha за цей допис: |
09.07.2008
| [permalink] | |||
| Філософф |
Відповідь:
| |||
![]() |
| Закладки |
| Теги |
| книги, литература, література, роман, читання, чтение |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Блакитноокі - найрозумніші люди | RSS | Психологія | 8 | 07.04.2008 20:14 |
| Великое Поколение, уходящие знаменитые люди | Def | Теревені | 1 | 23.09.2007 01:58 |
| Люди-животные с мозгом | Def | Теревені | 5 | 27.08.2007 09:24 |
| Карикатури до української, неукраїнської та взагалі політики | sevtavr | Гумор | 1 | 10.01.2007 01:04 |
| Люди, помогите | WISP | Музика | 0 | 07.01.2007 04:14 |