Ви переглядаєте тему Новий правопис, чи просто ляп? в розділі Мова та Література, що є підрозділом форума Інтереси; Десь місяць тому, помітила зміни на вулиці Леніна: нова вивіска в ательє "Силует". Вразив напис ...
![]() |
| | LinkBack | Параметри теми |
03.10.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
Мене, ще дуже смішить, коли на вивісках пишуть українською иншомовні слова, на кшталт "Поіск", або "Дженерал-Едьюкейшн", просто якийсь варіянт падонкіфської говірки ![]() Востаннє редагував Odo: 03.10.2007 о 09:53. | |||
03.10.2007
| [permalink] | ||
| - |
Так, дійсно пом’якшування деяких приголосних, це особливість полтавської говірки, нпр.: "Це ж ходила на базарь та купила сахарю". Але у даному випадку у слові "ател’є" маємо справу навпаки з позначенням на письмі твердої "л" замість м’якої. | ||
21.10.2007
| [permalink] | |||
| Завсідник |
Відповідь:
Щодо нового правопису: почуття неоднозначні. З одного боку підтримую, оскільки історично і мовно-стилістично він виправданий, але не можу перевчитися-це по-перше, а по-друге, вважаю, що зараз дещо недоречно його запроваджувати: народ і так мову не дуже любить, а тут ще й купа малозрозумілих загалу нововведень, та й економічно невиправдано-так можна було б користуватись старими підручниками, а тепер нові доведеться друкувати. | |||
22.10.2007
| [permalink] | ||
| - |
Шкода, що фахівці і не в курсі того, що цей правопис пропонувалося вводити паралельно з існуючим, без жодного різкого переходу на нові правила. Правила старого пропонували залишити чинними паралельно з правилами нового, тобто обирати яким правописом послуговуватися можна було б за бажанням. | ||
23.10.2007
| [permalink] | ||
| Філософф |
Я сьогодні тільки повернулася в Полтаву, і ще не була біля цього славнозвісного ательє, але мені вже повідомили, що апостроф замінили на м"який знак .Ця вивіска висіла кілька місяців, чого це вони раптом надумали.... Чи хто присоромило... ![]() Мабуть потрібно сфоткати і ательє на Фрунзе - може і вони змінять. | ||
| Користувачі, що подякували kobieta за цей допис: |
23.10.2007
| [permalink] | |||
| - |
Відповідь:
| |||
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| |
Схожі теми | ||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Новий Рік, і все з ним пов’язане | Odo | Теревені | 57 | 06.01.2008 23:39 |
| Новий Український сайт Варкрафта | Zerotul | Софт | 0 | 14.10.2007 21:06 |
| «Спитай у Литвина» - новий лозунг народників | RSS | Теревені | 0 | 15.08.2007 00:32 |
| Мазепа-Фест 2007 та новий сайт | Мартин | Афіша Полтави | 15 | 13.06.2007 12:06 |