Групи RSS Календар Учасники Всі альбоми Ігри Блоги Правила

Відповідь

LinkBack Параметри теми
Старий 11.12.2006   []
скажений завсідник :)

Angry Не говориш українською - менше живеш!

Луцький медик Олександр Харченко виявив цiкаву закономiрнiсть: нешанобливе ставлення до рiдної мови... скорочує життя
Звiсно ж, перша реакцiя на таке твердження -- це подив i, м'яко кажучи, недовiра. Проте дослiдник має свої аргументи.
-- Пане Харченко, обгрунтуйте свої висновки...
-- Почну з того, що Земля -- це рiдинний субстрат, на поверхнi якого є тоненький шар земної кори. Планета крутиться в холодному
космосi й створює сильну вiбрацiю (це можна порiвняти з вiбрацiєю колеса автомобiля).
Тим часом медицина досi не може з'ясувати,
для чого у людини бiля горла є маленька вигнута кiсточка -- пiд'язикова. Давнi китайцi стверджували, що до неї iнформацiйно пiд'єднанi всi м'язовi системи органiзму. Отож, пiд'язикова кiстка своєрiдно зав'язує на собi рефлекторнi процеси, бо вiдчуває вiбрацiю Землi та м'язiв. I вiбрує вона вiдповiдно до територiї проживання людини. Через цi специфiчнi особливостi диво-орган бере участь у мовному процесi.
Ось ви чуєте мою полтавську говiрку? Я не можу iнакше говорити, бо народився на Полтавщинi. Тому мiй язик вимовляє специфiчне полтавське "ел". Француз говорить з прононсом, а iталiєць (там ще є
додаткова вiбрацiя моря) -- дуже швидко. Британець мусить не закiнчувати слова, ковтати їх -- це вiчний туман змушує його закривати рота. Тож кожна частина планети вiбрує по-своєму, створюючи специфiку мови".
-- А як це позначається на практицi?
-- Наша мова залежить не тiльки вiд роботи так званих мовних м'язiв та язика, але й вiд пiд'язикової кiстки, що поєднана з оститими вiдростками черепа. Якщо ж порушити природний процес передачi iнформацiї вiд цiєї кiсточки до м'язiв, людина пiдхоплює болячку.
Ось я порiвняв збiльшення кiлькостi росiйськомовних в Українi зi збiльшенням смертностi українцiв. I замислився: "Чому українцi живуть чи не найменше в Європi? Можливо, причина у суржику, яким вони спiлкуються?. Виходить, що людина ламає рiдну мову, а вiдтак ламає й тiло.
Я випробовую своє вiдкриття на практицi читанням. Приходить до мене, примiром, у Польщi пацiєнтка з проблемами постави. Прошу її почитати вiрш Мiцкевича iдеальною польською. Коли людина говорить рiдною мовою, буквально на очах починається зцiлення. Змiнюється насамперед її постава -- усi м'язи починають зразково працювати. Чому? Бо пiд'язикова кiсточка iнформує
вестибулярний апарат.
-- Виходить, що правильно спiлкуючись, ми ще й оздоровлюємося?
-- Про те, що язик -- це друге серце, казали ще давньокитайськi цiлителi. Медицина тибетська та iндiйська довели, що дiабет -- це
саме проблема кривомовностi. Тому дiабетикам раджу послухати свою мову через диктофон i вимiряти рiвень цукру в кровi. Потiм вголос почитати Лесю Українку, Iвана Котляревського чи Iвана Франка i ще раз вимiряти рiвень цукру у кровi. Результат вражає!
Тож моя порада проста: щоб запобiгти хворобам, говорiть щирою українською
i спiввiбруйте з рiдною землею.
Юрiй КОНКЕВИЧ, Експрес
Старий 16.01.2007   [permalink]
Гість
Відповідь: Не говориш українською - менше живеш!

Цікаво, яка мова, найбільше продовжує життя
скажений завсідник :)

Відповідь:
Допис від Zaraza Переглянути допис
Цікаво, яка мова, найбільше продовжує життя
Рідна. ;)
Постійний відвідувач

Re: Не говориш українською - менше живеш!

ото проблема... я взагалі, можу вільно спілкуватись и українською и російською, але російська чомусь мені рідніша...
та і багато знайомих спілкуються тільки російською...
я що, ПОМРУ РАНІШЕ???)))
Філософф

И вымрет скоро весь русскоговорящий люд :)
Banned

Відповідь:
Допис від Admin Переглянути допис
Потiм вголос почитати Лесю Українку, Iвана Котляревського чи Iвана Франка i ще раз вимiряти рiвень цукру у кровi. Результат вражає!
А вот ежели ещё и инсулин отобрать :sarcastic:
Старий 17.01.2007   [permalink]
Гість

"Француз говорить з прононсом, а iталiєць (там ще є
додаткова вiбрацiя моря) -- дуже швидко. Британець мусить не закiнчувати слова, ковтати їх -- це вiчний туман змушує його закривати рота. Тож кожна частина планети вiбрує по-своєму, створюючи специфiку мови"

думаю, все залежить не від, так би мовити, рідності мови для людини, а від рідної мови для місцевості, тобто в Україні корисніше говорити українською, а в Англії, навідь українцю, англійською.
Філософф

Відповідь:
Допис від Zaraza Переглянути допис

думаю, все залежить не від, так би мовити, рідності мови для людини, а від рідної мови для місцевості, тобто в Україні корисніше говорити українською, а в Англії, навідь українцю, англійською.
Это спорный вопрос.
Філософф

Re: Відповідь: Не говориш українською - менше живеш!

Фигня то всё! Как хочеш, так и розговарюй... Єто твои вібор, а у нас ДЕМОКРАТИЯ! И никто раньше не умрёт, скорее от власти, которая замучает сном и голодом... И думаю, что када к нам придут наманые люди править страной, то и украинский язык станет больше популярным...
Это прекрано, ш все здесь пытаются доказать шо укр. мова лутше всех, но она лутше лиш только для чистых украинцев...
Ведь даже на улице знакомясь с людьми, никто не говорит на украинском, все-все говорят на руском.... А кто пододёт знакомится на руском, то тот пошлёт куда подальше... Щитаю не нас виноватыми в том, что не популярен он, а наша Верховна Рада!
Старий 18.01.2007   [permalink]
Banned

Мне кажеться , что всему нашему правительству мы до такой попы...
И те кто говорит на русском и на украинском, и на суржике. и на иврите, и т.д.

МОВНЫЙ вопрос- это своего рода отвлекающий манёвр. Пока мы дураки грызёмся между собой по поводу мовы, нас в это время имеют в геометрической прогресии.
Все уже подсчитали квартплату, а за газ, а за отопление?
Тут на форуме молодые семьи есть? И как вам , кредит на квартиру ,дали?:))
А как вам пенсионеры. Которые квартплату отдают по 180- гр. А пенсия 380.
Давайте устроим шоу, кто на 200 гривнов у месяц не похудеет. Да . А тут ещё холодильник работает, и лампочка светит. И телик. И вода.

Слов нет.
Не между собой мы должны ругаться...

Далее следуют эдак 3-и строки матов...
Відповідь

Закладки

« - | - »
Параметри теми

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
Район в котором ты живеш SmS-ka Життя міста Полтава 10 15.05.2008 17:07
Гаррі Поттер українською: 6 та 7 частини Ігор МАУП Мова та Література 4 19.02.2008 11:30
РІНГТОНИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ unlx Мобільні телефони та КПК 1 31.01.2008 10:14
SMS Українською fragov Гумор 1 12.03.2007 21:42

© Полтавський форум. Місто Полтава.
Rambler
Украина онлайн